Glock 43

Používateľov profilový obrázok
Max Hardcore
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa Max Hardcore »

s tymto +2 adapterom od Strike Industries sa mi G43 zacina pacit.
zbran vyzera ako normalny glock a uchop sa urcite zlepsi.
skoda ze s tym neprisli sudruhovia Deutsch-Wagramu skor.
Obrázok
Obrázok
hornet
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa hornet »

No úchvatné :roll: to dá fakt rozum kúpiť si malú zbraň a potom si dokupovať príslušenstvo, aby sa z nej stala velká :lol:
Max Hardcore
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa Max Hardcore »

hornet ,
mne sa ten glock zle drzal , strielanie z neho bolo utrpenie.
s tymto nadstavcom uvazujem nad jeho kupou.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Hornet
A ty ako "znalec" by si si ktory z velkych placatych Glockov s jednoradovym zasobnikom kupil, aby si nemusel predlzovat zasobnik? :mrgreen:
hornet
častý prispievateľ

Ked sa obmedzujes vyslovene na G, tak to mas tazke. Otvor oci, trh je bohaty.

Ak by som bol ochotny nosit vacsiu a chcel jednoradu, tak beriem CCP.
MRBLUE
častý prispievateľ

ZP mam od roku 1991 a odvtedy mi rukami preslo vela zbrani. Nakoniec som ostal pri kombilacii G17 a G43 a mam dost jasno preco. A toto je vlakno Glock, tak riesim Glocky.
Pisal si uz do vlakna 1911karov, preco su hlupaci a maju v zbraniach 8r. zasobniky, ked si mozu kupit 14 ranove pistole Para ci BULL? :-)
A mimo to ma Walther CCP sirku 30 mm (to je sirka zaveru standardneho Glocka 9Para/40SW) oproti Glocku 43 so sirkou zaveru 22 mm.
Hindenburg III
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa Hindenburg III »

Nedávno som sa konečne dostal k vyškúšaniu Glocku 43. Veľmi ma zaujímalo najmä porovnanie s mojím G26. Nemal som žiaľ k dispozícii G19, len sused na vedľajšom boxe strelnice mi požičal G17. Vystrelil som som vyše 85 nábojov troch výrobcov. Presný dvojvýstrel som dosiahol až po pár desiatkach rán.
Uchopenie prijateľné, na rukoväť sa mi vošli všetky prsty. Moja obava z Lugra v tak malej a ľahkej zbrani sa nenaplnila, aj keď samozrejme správanie je živšie a o niečo menej príjemné, ako G26 / 19. Vyskúšal som aspoň na chvíľku vložiť G43 do vo vnútorného puzdra, ktoré mám na G26. Na nosenie je to určite veľmi príjemná zbraň, niekde na úrovni CZ-70. Pri streľbe som však podvedome pociťoval malú kapacitu, ale to je samozrejme nevyhnutná daň za rozmery.
Čo ma prekvapilo, že po vystrelení posledného náboja pri prázdnom zásobníku v zbrani nešiel spustiť záver v zadnej polohe vypúšťačom závera (čo na G26 ide). Ale aj bez ohľadu na túto skutočnosť vidím „taktické prebitie v boji“ ako veľmi problematické a to aj pri pravidelnom suchom tréningu.

Moje verdikt pre prípadnú kúpu G43
:
1) Kto nemá G26 ani G19, chce Glocka, jeho prioritou je skryté nosenie a uspokojí s kapacitou 6+1 = KÚPIŤ G43
2) Kto má G26 alebo G 19 = OSTAŤ PRI NICH (iba že by nevedel čo s cca 550 Eurami).

Vlastníctvo kombinácie G43 + G19 pokladám za zbytočne, je to asi ako vlastniť naraz súčasnú Škodu Fabiu Combi a Škodu Rapid Spaceback. Zaujímavá už môže byť kombinácia G43 a 17 ale ani to stále nie je ako mať v rodine „Fabiu do mesta + Octaviu na dlhé cesty s množstvom batožiny“.
hornet
častý prispievateľ

Spustit zaver zachytom zaveru samozrejme ide. Tym, ze je tuhsia pruzina treba viac zatlacit, chce to zvyk ja uz to ani nevnimam.
MRBLUE
častý prispievateľ

Hindenburg
Vypustit zaver packou zachytu po prebiti mi necini absolutne ziaden problem a ani som o takom probleme nepocul. Takze mozno problem nebude v zbrani ale v rukach. Pokial ti robi problem ovladanie zachytu zaveru, skus to riesit klasickym sposobom, potiahnutim zaveru k sebe.
Kombinacia velkeho sluzobneho modelu a malej zaloznej zbrane je velmi oblubena a ziadana, preto aj Glock pristupil k vyrobe modelu 42-43, vzhladom na poziadavky trhu mozno aj zbytocne neskoro.
Tvoj nazor o zbytocnosti modelu G43 asi neje pre ludi smerodajny, kedze G42,43 ma na civilnom trhu vysoku predavanost. Ja prave povazujem za nezmyselne nosit G26. Hrubka ako bezny sluzobny model, akurat s kratsou zamernou a horsim uchopom. Tiez vzhladom na kratky, siroky zaver horsie drzi v puzdrach.
Gabo.45
prispievateľ
Registered for: 12 years 6 months

Príspevok od používateľa Gabo.45 »

Hindenburg III napísal: Moje verdikt pre prípadnú kúpu G43:
1) Kto nemá G26 ani G19, chce Glocka, jeho prioritou je skryté nosenie a uspokojí s kapacitou 6+1 = KÚPIŤ G43
Paci sa mi G43. Chcel som kupit, nemal som predtym ziaden Glock, kapacita nevadila. Lenze. Chytil som do ruky, drzalo sa mi to katastrofalne, ukazovak som sukal do lucika a kym som stlacil spust, z predneho clanku prstu mi sklzla niekde medzi druhy a treti. Spatny raz som neriesil, kedze som 10 min. predtym pukal .454 Casull :twisted:
Oproti tomu G19 uchop paradny, dokonca som mu dal prednost pred uber-ergonomiou a la VP9, P30.
Stale plati, kazdy si to musi osahat, puknut si z toho.
Hindenburg III
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa Hindenburg III »

hornet napísal:Spustit zaver zachytom zaveru samozrejme ide. Tym, ze je tuhsia pruzina treba viac zatlacit.......
MRBLUE napísal:Hindenburg Vypustit zaver packou zachytu po prebiti mi necini absolutne ziaden problem a ani som o takom probleme nepocul. Takze mozno problem nebude v zbrani ale v rukach.
Ďakujem za info páni, beriem, ale naozaj sa mi to nepodarilo a skúšal som to poctivo. S modelmi 17, 19, 21, 22, 30, 36 som to nikdy nezažil.
MRBLUE napísal: Tvoj nazor o zbytocnosti modelu G43 asi neje pre ludi smerodajny, ....... Ja prave povazujem za nezmyselne nosit G26.
Kdeže, vôbec nepíšem, že by bol G43 zbytočný. Ja sám som sa príchodu G43 potešil a aj plánujem G26 nahradiť. Keď som G26 kupoval, spolu s CZ RAMI to prakticky boli jediné dostupné subkopakty v Lugri. Ale pôjdem do G19.
hornet
častý prispievateľ

Co ti dam za pravdu, musel som sa to oproti G19 trochu ucit ale inak teraz bez problemu.
MRBLUE
častý prispievateľ

Hindenburg
Uz som vypatral kde je problem. Ty si vypustal zaver pri zasunutom prazdnom zasobniku. Vtedy je naozaj treba stlacit zachyt zaveru ovela vacsou silou. Dovod je ten ze pri tlaku zachytu na okraj podavaca sa tento ako keby vzpriecil a preto treba zatlacit poriadne, aby doslo k uvolneniu zaveru.
Vypustit zaver pri zasunuti plneho zasobnika, alebo bez zasobnika ide uplne v pohode. Vypustat zaver pri zasunutom prazdnom zasobniku je nepotrebne, preto je uplne jedno ci ne to treba vacsiu silu.
Gabo
Na G43 miesto bruska prveho clanku ukazovaka stlacam spust ohybom medzi prvym a druhym clankom. Toto iste bolo aj u Taurusu 738 TCP. Najprv som sa snazil to robit ako to mam naucene, ale u tychto vreckovych pistoli to treba ignorovat a spustat tak ako prst dosadne na spust.
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa luco »

tá životnosť by aj mna zaujímala ale myslím, že v porovnaní s G26 bude max. polovičná...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Prečo ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"