Glock a prebijane strelivo
-
friendly_elbakyan
-
friendly_elbakyan
Potom je dôležité si ešte uvedomiť typ Géčka. Na 17 potrebujete trochu menej prachu ako na 19. Teda pokiaľ niekto strieľa súťažne podľa pravidiel IPSC - kvôli faktoru čo je min. 125. Na 17C je treba toho prachu podstatne viac, hlavne preto aby ten komp čo tam je naozaj aj fungoval a plnil svoj účel. Pri normálnej navážke niektorí "strelci" tvrdia že majú na géčku PORUCHY!!! 
Na 26 oveľa viac prachu kvôli dĺžke hlavne
Na 26 oveľa viac prachu kvôli dĺžke hlavne
To akoze 154gr je lahky supersonicyarco napísal:Xader:
... Mam uz skusenost s EPRX 10g/154grs, co spominal kapula. ... A keby nahodou mali aj tazke subsoniky ...
->yarco
Subsonicke (podzvukove) strelivo je kazde, ktoreho ustova rychlost nepresahuje cca 340m/s (rychlost zvuku). Ak hovorime o 9Luger, tak standardna laboracia (115gr pri bezpecnom tlaku) sa pohybuje okolo, resp. tesne nad hranicou 340m/s. Cim tazsia strela, tym mensia ustova rychlost pri rovnakej navazke prachu. Cim tazsia strela, tym dlhsia = menej priestoru v nabojnici pre navazku, a zaroven vacsie nebezpecenstvo narastu tlaku plynov nad bezpecnu hranicu. Je tam este dalsi kopec spoluposobiacich faktorov ... ale v skratke: vacsina prebijancov so strelou tazsou ako cca 125grs (8g) je subsonicka
Naposledy upravil/-a add v 05 Mar 2009, 08:47, upravené celkom 1 krát.
-
friendly_elbakyan
-
friendly_elbakyan
Viem, co je subsonik, ale nemam hradla ani nechodim na sutaze, takze ak nie je na krabicke napisane 'Subsonic', nemam ako zistit, aku ma V0 z mojej hlavne.add napísal:To akoze 154gr je lahky supersonic![]()
Nevedel som, ze normalne (=bezpecne) nalaborovany 9Luger so strelou >9-10g je takmer isto subsonicky. Dik za info.
Xader:
Limity by som aj skusil, ale skor tie za 3.1. Aj nevyradene prebijance je lepsie kontrolovat, s "vyradenymi" to zatial nebudem riskovat.
Duros dnes niekde pisal, ze zbrojny sprievodny list stoji 16.5 eur, k tomu cca 10-20€ za papier na ceskej strane. To uz sa pri mensom nakupe premietne do ceny naboja, navyse to zozerie nejaky cas vybavovanim papierov. No ale uvidime podla cien Aresov.