Glock a prebijane strelivo

friendly_elbakyan

Príspevok od používateľa friendly_elbakyan »

Teflónované 135-8gr, prípadne celoplášte. Neviem aký bude rozdiel v cene gule. Pri väčších množstvách samozrejme dostanete zľavu...
friendly_elbakyan

Potom je dôležité si ešte uvedomiť typ Géčka. Na 17 potrebujete trochu menej prachu ako na 19. Teda pokiaľ niekto strieľa súťažne podľa pravidiel IPSC - kvôli faktoru čo je min. 125. Na 17C je treba toho prachu podstatne viac, hlavne preto aby ten komp čo tam je naozaj aj fungoval a plnil svoj účel. Pri normálnej navážke niektorí "strelci" tvrdia že majú na géčku PORUCHY!!! :roll:
Na 26 oveľa viac prachu kvôli dĺžke hlavne
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja mam G17C,ked bola nová mala problemy zo slabšimy prebijancami,teraz čo mu dam to zobere.Používam vačšinou EPRX,strely od Mongela,laboruje mi ich kamarat.Kolko tam toho dava neviem vraj dost,keby sa mu chcelo mohol by aj niečo napisat,ale iba číta :twisted:
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Ja by som tiez zobral nejakych 2-3k. Ak zoberiem, tak z kazdeho po 1k
Poteflonovane 8gram, 10 gram, a FMJ v lete to chcem trochu otestovat.
Viacero druhov zbrani meranie ustovej rychlosti a rozptyl, taka slohova praca :wink: .
friendly_elbakyan

Chalani ved subsonic strelivo je vlastne kazde prebijane..... 8)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ako to mam chapat?
Ze Ares vsetky ich prebijance laboruje tak, aby boli subsonicke? Odkial je ta informacia?
add
prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 10 months

Príspevok od používateľa add »

yarco napísal:Xader:
... Mam uz skusenost s EPRX 10g/154grs, co spominal kapula. ... A keby nahodou mali aj tazke subsoniky ...
To akoze 154gr je lahky supersonic :?: :shock:

->yarco
Subsonicke (podzvukove) strelivo je kazde, ktoreho ustova rychlost nepresahuje cca 340m/s (rychlost zvuku). Ak hovorime o 9Luger, tak standardna laboracia (115gr pri bezpecnom tlaku) sa pohybuje okolo, resp. tesne nad hranicou 340m/s. Cim tazsia strela, tym mensia ustova rychlost pri rovnakej navazke prachu. Cim tazsia strela, tym dlhsia = menej priestoru v nabojnici pre navazku, a zaroven vacsie nebezpecenstvo narastu tlaku plynov nad bezpecnu hranicu. Je tam este dalsi kopec spoluposobiacich faktorov ... ale v skratke: vacsina prebijancov so strelou tazsou ako cca 125grs (8g) je subsonicka
Naposledy upravil/-a add v 05 Mar 2009, 08:47, upravené celkom 1 krát.
friendly_elbakyan

No myslel som tým, že vo väčšine prebíjancov je menej prachu to znamená, že sú pomalšie ako origoš strelivo. Subsonic je kažé strelivo ktorého úsťová rýchlosť je menšia ako rýchlosť zvuku, všakže..??T.Z. menej ako 330 m/s :!:
friendly_elbakyan

154 gr strelivo môže ale aj nemusí byť zaručene subsonic - však tam daj trochen viac prachu a na IDPA budeme všetci čumieť na ukážky z tvojho H-K....bude to fajné malé delo.. :shock:
add
prispievateľ

->black21

:D ... no to iste ... tiez by som sa cumel keby to niekto dal do svojej zbrane ... ale ja ten NIEKTO rozhodne nebudem :-)
add
prispievateľ

Okrem toho tento rok skusim IDPA so 45-kou 8)
friendly_elbakyan

to add: 45-kou do 8 rán?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

add napísal:To akoze 154gr je lahky supersonic :?: :shock:
Viem, co je subsonik, ale nemam hradla ani nechodim na sutaze, takze ak nie je na krabicke napisane 'Subsonic', nemam ako zistit, aku ma V0 z mojej hlavne.
Nevedel som, ze normalne (=bezpecne) nalaborovany 9Luger so strelou >9-10g je takmer isto subsonicky. Dik za info.

Xader:
Limity by som aj skusil, ale skor tie za 3.1. Aj nevyradene prebijance je lepsie kontrolovat, s "vyradenymi" to zatial nebudem riskovat.
Duros dnes niekde pisal, ze zbrojny sprievodny list stoji 16.5 eur, k tomu cca 10-20€ za papier na ceskej strane. To uz sa pri mensom nakupe premietne do ceny naboja, navyse to zozerie nejaky cas vybavovanim papierov. No ale uvidime podla cien Aresov.
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Yarco: aj pri tych poplatkoch,co si pisal je ta cena zaujimava.S cestou to vychadza mozno 3,30 za naboj.
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Ja by som radsej tie aresy pojal, na limity som zatial cital same rozporuplne nazory a skusenosti. S aresami som zatial problem nikdy nemal, oz ich mam overene.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"