Chystaná novela zakona o zbraniach

duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

...
Naposledy upravil/-a duros v 09 Mar 2010, 17:34, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Tuto temu som otvoril aj na:
http://www.specialunits.sk/phpbb2/viewt ... 914#113914

Jeden chlapik v rezorte sa zevraj nato pozrie, tak uvidime, co tam popridavali :wink:. Chcel som to pretlacit do viacerych for, aby nas bolo co najviac, bo sa nas to bytostne dotyka :D.
C08R4
častý prispievateľ

Nuz, Cesi uz novelizovali od 1.2.2009. Tak sa mozete pozriet ako to tam dopadlo:

http://www.rucevzhuru.cz/index.php/zbro ... anich.html
Black Powder
moderátor
Registered for: 19 years 4 months

Príspevok od používateľa Black Powder »

V Cechach je to uplne v pohode a ak brali pri tejto novele aj EU predpis, /co iste spravili, inak by novela nemala zmysel v tomto obdobi/ tak by to u nas nemalo vyznam menit sucasny stav v nasom zakone, lebo mame az na par bodov zakony uplne rovnake. Podla mna je nas zakon dobry a ucinny, je zbytocne v nom nieco menit. Pri predaji zbrane kat. D prvemu zakaznikovy, je tento automaticky zapisany do knihy predanych zbrani aj so vsetkymi osob.udajmi. Tak isto sa zapisuje aj predaj kapsli a cierneho prachu.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

Black powder: a za dverami obchodu tu zbram kat. D posuniem komukolvek a ta evidencia straca akykolvek vyznam, bez serioveho cisla na as zbraniach este viac.

drzitel zbrojaku A, je povinny nosit as zbran skryto, ostatne skupiny a nedrzitelia nie.

prierazna je strela, ktorej jadro je zhotovene z tvrdeho materialu.
co je tvrdy material?

noktovizor na zbrani je zakazany doplnok, na ociach nie.

noktovizor je zakazany, termovizia nie.

ja si myslim, ze v tom zakone je co opravovat a menit.
Black Powder
moderátor
Registered for: 19 years 4 months

Príspevok od používateľa Black Powder »

JA som to bral len z pohladu toho, co sa tyka nas, co buchame cierny prach. To z evidenciou D-cka pri dalsom predaji neriesia ani v nemecku a to su uz po novelizacii. V pohode postou poslu co si zakupis aj cez net. Chcem vidiet, ako by niekto robil evidenciu vsetkych vzduchoviek, lukov, kusi, prakov a pod. flusaciek.
luke
častý prispievateľ

priblizne sposobom ako ako sa robi evidencia pistoli, pusiek, samopalov, motoriek, aut, liekov, chemikalii.

ja osobne v evidencii Dcka nevidim ziaden zmysel, ak sa daju posuvat dalej ako cukriky v momente ked vyjdes z predajne.

takze ani z pohladu D si nemyslim, ze zakon je skvely a nie je na nom treba nic menit, mozno je pre teba len pohodlny, co ale vobec neznamena ze je dobry a "ucinny".
C08R4
častý prispievateľ

Ano, Cesi maju zatial dobry zakon o zbraniach, kazdopadne to musia predlozit este Europskej komisii. Mozno budu este novelizovat, pretoze do března 2010 je casu dost :).
luke
častý prispievateľ

z doveryhodneho zdroja som sa dnes dozvedel par utrzkov:

spresni sa definicia expanzneho streliva, nosenie poloplastov, efmj a pod. by sa to nemalo dotknut.

dlhe zbrane vychadzajuce z koncepcie samonabijacich (sa. 58, svt40) nebude mozne dalej pouzit na polovne ucely.

zbrane prerobene na expanzne budu preklasifikovane z D na C.

ak som dobre pochopil, tak aj D zbrane ako napr. airsoftove budu podliehat nejakej formre oznamovania pri dalsom predaji.

pridala sa stupnica tvrdosti, (hrt?) na urcovanie tvrdosti jadra a tak urcenia ci sa jedna o priebojne strelivo.
C08R4
častý prispievateľ

S tym by sa dalo vcelku aj suhlasit. Ohladom toho expanzneho streliva to sa uz dlho toci okolo KEU, ci to bude povolene, alebo nie.
luke
častý prispievateľ

expanzne ma zostat zakazane, len sa upravi/spresni jeho definicia.
C08R4
častý prispievateľ

No to je skoda. Mne hlavne slo o JHP :lol:. Mohli sme tu mat Ameriku. Aspon nieco by nam Cesi zavideli :lol:.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

to Luke:
"pridala sa stupnica tvrdosti, (hrt?) na urcovanie tvrdosti jadra a tak urcenia ci sa jedna o priebojne strelivo."

Tvrdost podla hrt nepoznam, ale asi to bude HRC a skopiruju asi tvrdost 421 HV ako je to v nemeckom zakone co je po prepocte na HRC cca 43,6 HRC. Priebojne strelivo ma tusim 60HRC podla CSN.
luke
častý prispievateľ

preto to bolo v zatvorke a bol tam ten ?, lebo som si nebol isty ze to pisem dobre.

ozaj, skoro som zabudol..
skusky na ZP sa maju priblizit skuskam v autoskole, cize prednasky, licencovani skusobni komisari, myslim ze spominal aj strelbu an strelnici.

podla mna krok spravnym smerom.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Krok spravnym smerom, ale kto to bude zasa vsetkoplatit :!: :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"