Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?

Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

maros15 napísal:Ktore viac odstava od tela? Glock,alebo fobus?
V utorok pojdem s vami do CC si zastrielat a zoberem obidve a porovname LIVE! :wink: ale tento fobus sa mi lubi viac.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

drzte sa povodnej temy
Blade
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa Blade »

Xader napísal:Mna uz stvalo, ze z toho Glock-arskeho puzdra isiel gun tazko von, tak som si dnes na strelnici kupil Fobusa a je citit hned rozdiel.
Kupil som Fobus GL-3 ... Glock 17 tam krasne sadne, puzdro ani necitim na opasku, krasne kopiruje stehno hore a pistol sa vybera jednoduchsie a pritom puzdro mam zastrcene len za nohavicami bez opasku, je to paradicka a vyslo len 20,-Éčiek :)
Myslis asi GL-2 nie? GL-3 je pre Glock 20/21
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

A rozmerovo su neni rovnake?
Blade
prispievateľ

G20/21 je o 7mm dlhsi a o 2.5 mm sirsi ako G17
C08R4
častý prispievateľ

Mozno si zajtra kupim Glocka 19 MB, FXD. Co to je to FXD? Je to nieco s mieridlami? Sakra, zeby pevne mieridla, fixed sights ? To co je za glock?
Blade
prispievateľ

C08R4: To si sa len tak z minuty na minutu rozhodol? :lol:
Aj ja idem zajtra do obchodu a kupim 2l mlieka, pol chleba, Glock 19 a 2 masla.

sorry za OT ale nedalo mi.
C08R4
častý prispievateľ

Nie ja uz som o tom dlho uvazoval a rozhodoval som sa medzi G19/17/HK 30.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 13 Apr 2009, 15:15, upravené celkom 1 krát.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

...a nakoniec si sa rozhodol spravne :D
inspiring_wilson

Príspevok od používateľa inspiring_wilson »

hlúpa otázka amatéra..
....dá sa ísť na strelnicu s niekym, len pozorovať a učiť sa, ako správne narábať so zbraňou.....od upnutia terča - po strelbu myslím (poctivá príprava)
Naposledy upravil/-a inspiring_wilson v 03 Okt 2009, 10:44, upravené celkom 1 krát.
inspiring_wilson

...do vianoc je ešte ďaleko tak čítam a čítam..
..mal som v ruke G17 úchop dobrý, má G19 zásobník, ktorý predĺži pohodlnejší úchop cca ako na G17?.....(klasický G19 mi je trochu nepohodlný-zle sa skladajú prsty)...potom na nosenie+strelnicu by to bol lepší kompromis...G19 s predĺženým zásobníkovým úchytom na malíček-chcel som len vedieť, či taký je a či to tak niekto tu používa...

..čo poviete ostatní.... :?:
(viem...chyť do ruky strielaj, uvidíš...) :oops:[/quote][/quote]
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

sardonyx; mam trosku zmatok v tom co si vlastne skusal G17/G19...

ale v podstate plati , ze do mensieho Glocka sa da dat o triedu/dve vacsi zasobnik a na ten sa navlecie taky plastovy medzikus, ktory vyplni chybajuci priestor medzi pazbickou mensej zbrane a dlhsim zasobnikom. Zrovna tu mam pred sebou G26 s normalnym 10r zasobnikom, a vedla nej 15 (z G19) a 17 (z g17) ranove zasobniky. Odfotim a zavesim sem

edit: tu je to :

Obrázok

zlava: G26 , 10r origo zasobnik, 10r zvaceny na 12r pomocou Pearce grip, 15r z G19 s predlzenim uchopu a napravo 17ranovy z G17 s predlzenim.

Nieco podobne existuje aj pre G19
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

roman doplnim tvoju evolucnu radu, lebo najlepsia buchacka je aj tak G26 :-)

Obrázok
inspiring_wilson

...ako sa vraví, každý vták si svoje perie chváli...
..počujte chlapi, nijako mi neuľahčujete voľbu...asi si vystrúham z dreva...ako keď som bol malý chlapec...xaxa...gumička, štipec na prádlo, drevený uzáver a náboje boli kamienky...
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

sardonyx:
K tej prvej otazke - ano, "dá sa ísť na strelnicu s niekym, len pozorovať a učiť sa, ako správne narábať so zbraňou", je to bezna prax. Samozrejme, ak je ten 'niekto' ochotny ta zobrat. Ak chces, mozes aj strielat, bud pod dohladom 'niekoho' alebo plateneho instruktora.
Na niektorej strelnici budes platit za 'ucast', na niektorej nie. V mojom "domovskom" Colt Clube pod BA hradom by si to mal bezplatne, kedze tam sa plati za palpost, nie za osobu.

K tomu Glocku - podla mna nema vyznam kupovat G19, ak ho planujes nosit aj s predlzenou patkou zasobnika. To rovno kup G17, ked ti lepsie sedi do ruky. Otazkou ale je, ci ti G17 nebude velka na skryte nosenie, to je dost individualna zalezitost.

Moja osobna skusenost - nosim G26-ku (najmensi G v 9Luger) bud s original zasobnikom alebo s predlzenou patkou (+2 prip. +3), rozhodujem sa podla aktualneho oblecenia. S patkou sa mi to o nieco lepsie tasi a drzi, ale kupodivu som nezaznamenal ziadny rozdiel v presnosti strelby (s patkou a bez nej).
Nehovorim, ze je to najlepsia volba, je to moja volba.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"