K100 Mark6, seria F

Používateľov profilový obrázok
Kuro
expert
Registered for: 22 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

pokial vypisuje nezmysly, tak určite može. aj do nekonečna.
na k100, ak nie je zamknuta hlven možeš sice spustit kladivo, ale toto nie je schopne odpalit kapslu , nakolko radius zaveru kladivo nepusti k zapalniku. ak by došlo k odpaleniu v nezamknutom stave - a teda priebeh výstrelu by bol ako pri dynamickom neuzamknutom závere, pri váhe záveru 340gramov a náboji luger by to strelec určite okamžite pocítil. + si dovolím tvrdit, že by jediná takáto rana rozbila dorazovú plochu lučíka.
amen
JK
BKSL napísal:
Igrlik napísal: (trošku podobné ale o dosť menej nafúknuté nábojnice mi vypadávajú z .22 LR pištoľky s dynamickým záverom...)
Chalani a neni to s toho, ze hlaven sa este uplne nezamkne
a zaver uz ma pritlacenu nabojnicu na sebe, aj nabojnica je korektne pod vyhadzovacom a vlastne uz vystrelite (udernik padne na zapalku).
T.j. nabojnica nie je este uplne cela v hlavni alebo inak povedane hlaven sa korektne nezamkne (nepride do pozicie) a naboj uz vystreli ?!
Tento system uzamykania K100 to dovoli, Browning nie.

Toto pozera na problem s casovo korektnym uzamknutim hlavne.
Tak teraz som zvedavy lebo tie nabojnice to kricia do sveta.

Ked sa hlaven korektne nezamkne na K100 tak treba apon vytvorit zabezpecenie aby sa nedalo vystrelit ale to tu clovek ohladom K100 moze vypisovat aj do nekonecna :-(
buchar
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

ked nie je aspon z casti zamknuty zaver, tak nevystrelis, pretoze kohut narazi na hranu zaveru a nie na udernik, navyse paka padovej poistky nie je pod blokom poistky, takze ho nemoze odtlacit a uvolnit tak drahu udernika ...

edit: hups ... jarko, si rychlejsi ... :)
mondo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa mondo »

BKSL: to si teda strelil :roll: veď predsa Brovning je uzamknutý zhruba v tej istej polohe ako K100, bez ohľadu na to, že systém to nedovoli odpáliť pootvorené.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

no ja som bol svedkom viacerych pripadov kedy z kaceny lietaju pekne odute hilzne. nech ma kompetentny opravi ale asi sa tu biju dva zaujmy
1. par vlastnikov sa stazuje ze im nie vsetko strelivo ide spolahlivo, na co je mozne reagovat zvacsenim komory a je pokoj. lenze rozptyl sa negativne meni co si vsimne iba par strelcov a neriesia nejake odute nabojnice a presnost.
2. tesna komora - viacej problemov zo strelivom asi vo vacsej miere prebijanym p, vyberavost na strelivo a vacsina tych beznych buchacov ma problem, ze to nezere vsetko a lepsiu presnost ani nevedia zhodnotit, vyrobca ma s tym skor problem, pretoze bezny uzivatel nedokaze vobec docenit strojecek s minimalnymi volami.

vacsia komora - lepsia vsezravost, mensia presnost menej reklamacii, pokles presnosti si vacsina ani nevsimne nakolko nie je taky markantny.

postreh- novsie kacko s dlhou hlavnou ale vacsou komorou malo na chrone horsiu ustovu rychlost ako starsie kacko s kratkou hlavnou s uzsou komorou.

ten co si sam prebija a vyladi si strelivo pre svoju buchacku a vie strielat doceni tesnejsiu komoru - takych je ale len par, horsie je ak tento kupi pistol po niekom a tych je oooovela viac / to je ta silna skupina ludi, koly ktorej sa opati vyrabat/ kto ocenuje vsezravost a ani nevie ze menej tesnej komore obetoval presnost..
ja som kupil buchacku od cloveka ktoremu vadilo ze to nezralo vsetko, na moje stastie prave preto, ze mal tesnejsiu komoru.
mondo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa mondo »

Pár stotin väčšia komora predsa nemôže spôsobiť vydutú hylzňu. To ani nespadáš. Prečo ich vydulo neviem ale preto určite nie.
duros
častý prispievateľ

kolega z klubu, koreho kacko taketo hilzne produkuje, by s tebou asi nesuhlasil. asi to nie je par stotin a moze sa jednat o nestastne prevedene dodatocne zvacsovanie. ono vyrobca nam isto povie viac!
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

buchar zaver sa neuzamyka, zamyka sa hlaven do zaveru pootocenim , na K100.

mondo Browning uzamkynanie je to ze v predposlednej faze zamykania je naboj uz uplne cely v hlavni a hlaven uz klze smerom hore po zavere (neposuva sa ani dopredu ani dozadu) ale os hlavne (aj naboja) nie je este zhodna s osou udernika (neda sa teda odpalit zapalka) co pri K100 v predposlednej faze uzamknutia uz je mozne aj ked sa hlaven dobre alebo uplne neuzamkne.

Co ak konkretne K100-ky maju uz uzamykacie stycne plochy vydrate a sposobuju nekorektne uzamknutie hlavne a tym taketo vydute nabojnice kedze "okolo" vydutia nabojnice pri vystrele nie je ziadna nabojova komora lebo hlaven je o nieco vpredu ako ma byt kvoli zlemu uzamknutiu ?
Ako inak by sme takuto vydutu nabojnicu mohli v K100 vytvorit :-)
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja mam podla vyjadrenia JK,komoru vraj vacšiu,bola upravovana lebo ako strelec IPSC,tam dam vsetko co je dostupne.Za poslednych 10dni som do nej napchal asi 10druhov nabojov.Po vystreleni som nabojnice pozbieral kontroloval,ale to co tu opisujete som nejake vydutie nenasiel.Presnost-nehovorim ze rad strielam na terc,ale na 15 m na medzinarodny terč isli Aresy 147gr,priam jednou dierou.Na vcerajsej sutazi som mal zasahy na pachatela s rukojemnikom v rozptyle diera v diere.Tak moj zaver je ked som presiel s glocka na Kacenu mierne upravenu,zlepsili sa mi zasahy,presnost ovela vačšia,spolahlivost s cca 1000nabojov za 10dni,zavad bolo asi tri,stoho jeden igocov naboj :twisted: cajik,dalsi trocha slaba rana.To bolo vsetko do 100novych vystrelov.Po miernom zabehnuti ziaden problem.Ale vcera na sutazi mali problem zas s uzkou komorou glocky,kamarat musel s nabojom limit prebijanych tak svacnut aby mu vobec zaver dosiel na doraz.Videl som dalsie dve zavady sposobene takto.Preto som v glocku kazdy naboj pred akciou skusil ci vojde do komory,lebo som nechcel cez parkur pchat tycku od predu a vyrazat naboj.Nechcem hanit ani jednu znacku ale mam moznost porovnat,niečo mam odstrielane :wink: Chybicka sa najde u kazdej znacky,nechcem menovat jednu super znacku s Nemecka co ma ta za problemy,ale to je ina tema.
buchar
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

BKSL napísal:buchar zaver sa neuzamyka, zamyka sa hlaven do zaveru pootocenim , na K100.
cizinec promine ... fakt podstatna vec ... sorry, som blbec ...

BKSL, uistujem ta, ze kacka pri nedovretom zavere fakt nevystreli. mal som problemy s dovieranim zaveru, niekedy chybal milimeter, dva, tri, ako kedy. aj ked kladivo dokleplo zaver do spravnej polohy, k iniciacii zapalky nedoslo. nikdy. problemy skoncili po prestruzeni komory.

ja ti tvoj nazor neberiem, ale pises kraviny. to, co si davnejsie pisal o luciku - to beriem, pretoze pri vytrhnuti pistole z puzdra s milecovskou poistkou a slabym stlacenim poistky moze byt lucik odomknuty. vykusal som si to, je to tak. nebudem teda tu pistol z puzdra sklbat, alebo budem pouzivat ine puzdra, nie je problem. ale ze tu riesis kinematiku zbrane o ktorej vies gulove ...
inspiring_kepler

buchar K100 ma svoje prednosti, ale spolahlivost k nim urcite nepatri.
Mal som K100 a viem presne ako funguje jej uzamykanie v drazkach ako to JK doladoval zmenou velkosti uhla, ako sa stycne plochy zamku na zavere odieraju kedze prva "supa" spatneho razu je prave aj na nich.
Ked sa aspon trochu pozries na tie nabojnice tak ani najtvrdsi patriotizmus ti nemoze dovolit si mysliet ze boli vystrelene s korektne pritlacenou alebo zamknutou hlavnou.

Pri Vas uz nejde o technicke vysvetlenie ale o boj proti ludskej zaslepenosti.
A to som nedavno pisal ze emocie na technicke forum nepatria, ale toto ma vytaca viac ako hlaven na K100 pri uzamykani co by malo byt ale opacne :-)
duros
častý prispievateľ

Podla mna sa jedna o nevhodne zvacsene komory. Nevrim ze by to bolo uzamykanim.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

je to zvačšenou komorou, pričom vylučujem, že to zvačšovanie bolo robene u nas. naša zvačšená komora je taka ako ma Balistik.
To BKSL . Nehnevaj sa, ale s tým ustavičným trepaním o nespolahlivosti K100 začínaš byť Trápny. ak niekto nie je schopný odistiť Milcovu poistku, a potom si nedokáže skontrolovať, či ma zacvaknutý lučík, nema tušenie o kinematike zbrane,a robí zaručené vývody......
- z mojho pohladu No comment....
duros napísal:Podla mna sa jedna o nevhodne zvacsene komory. Nevrim ze by to bolo uzamykanim.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

BKSL-kolko si vybuchal s K-100 :?: Vcera sme na sutazi rozoberali ci je mozne pri taseni s klasickej trhacky Fobus a pod.aby doslo k vyklopeniu luciku.Zaver nie pri puzdre co ste spominali asi ano o ton rec,nebola.Este aj JK ked som bol u neho vo fabrike mi pripomenul ze ja som moc v peknom svetle nehovoril o jeho vyrobku.Ano bolo to s prvou Kacenou co u nas v klube bola,pisal som to uz.Dalej mal aj dalsi kolega probelemy,ale ked sa odtsranili kozmeticke chybicky isl ako hodiny.Dalej ma u nas kolega seriu C,ano obcas mu seka.Ale na jeho pukanie mu to staci.Dalej sa na akciach stretavam s masinami od serie E,idu omnoho spolahlivejsie ako ine super znacky-vid vcera :idea: Takze chybicka sa najde,ale na to vsetko som sa odhodlal verit znacke,zatial ma nesklamala a dal som jej poriadne zabrat-pritom mam silver verziu :!: Tvoje prve prispevky boli len same kladne hodnotenia na K-100,co sa stalo :?: Aj so mna si robia srandu ze menim znacky ako kone,ale vsetko je o strelcovi :!: Vcera som vravel nech zbran splni zaklad,aspon 9mm,kapacita,ako tak spolahlivost.Keby som mal moznost tak by som odstrielal aj cz.vz 82.Som asi mimo temy s vydutou komorou :oops: ale preco to neriesite s vyrobcom :?: Ludia sme divny vzdy je naprd,najrv pistol,ked to nie tak naboje,ale chyba je v nas :!:
inspiring_kepler

Nech sa konkretni ludia vyjadria ci "to" bolo sposobene zvacsovanou komorou a o kolko bola zvacsena ak bola.

A ohanat sa neznalostou kinematiky zbrane, ked je uplne jasne aj cloveku IQ minus ako to funguje, je tiez trapne :-)

Kuro ak uznas, ze Glock je spolahlivejsia zbran ako K100, tak na K100 uz nikdy v zivote nenapisem na ziadnom fore ziaden prispevok a ani ju nebudem nikomu nijak prezentovat. Suhlasis ?
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Tak väčšiu úbohosť som už dávno nevidel / nepočul.
píš si čo chceš, kde chceš, je to tvoj problém.

Kuro ak uznas, ze Glock je spolahlivejsia zbran ako K100, tak na K100 uz nikdy v zivote nenapisem na ziadnom fore ziaden prispevok a ani ju nebudem nikomu nijak prezentovat. Suhlasis ?[/quote]
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"