K22

Budete zvažova? kúpu pištole K22

Hlasovanie ukončené 28 Jan 2009, 20:09

áno
21
45%
nie
13
28%
ešte to zvážim
7
15%
ocenil by som radšej iba adaptér ako celú novú zbra?
6
13%

Celkom hlasov: 47

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nechcem, aby to vyznelo, že ťa podceňujem, ale úchop si si skontroloval? Napr. občas si človek palcom slabej packy zvykne brzdiť záchyt záveru…
Lubo
občasný prispievateľ
Registered for: 3 years 7 months

Príspevok od používateľa Lubo »

Vdaka za odpovede. Uchopom to nie je, viem co myslis ale bude to v nieco inom :) Skusim premazat zasobniky, aj ked mam 5 zasobnikov a robi to pri kazdom. Cyklovanie skusim dat pozriet.
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Je to strelivom. Aspon prvych 1000ks daj HV. Odporucam kedisi najlacnejsie Blazer od CCI.
Tie by mali fungovat dobre a maju aj dostatocnu energilu aby uzaver dosiel az do zadnej polohy.
Vtedy ti po poslednom vystrele ostane uzaver otvoreny. A zbran mazat mazivom a nie WD40.
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Môže to byť spôsobené aj záchytom záveru (tvarom hrany - opotrebením), ale to by nemalo nastať po 300 výstreloch.
Alebo aj nevhodnou tuhosťou pružinky záchytu záveru (ale to len výnimočne)...
angel25
prispievateľ
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa angel25 »

K22 alebo starší Ruger Mark III. ?
aoaia
prispievateľ
Registered for: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa aoaia »

Manželka ma stary typ k22 ( ešte neodlahčeny zaver), a to je paradna, všežrava pištolka. Kamoš ma novšiu odlahčenu a tiež si pochvaluje.
Kupou k22 nič nepokazíš.
Ruger som len držal v paprčiach ale nestrielal, tu neporadím...
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Tak hlavne majú rozdielny uhol držania. Musíš vyskúšať čo ti sadne. MKIII sú po zábehu spoľahlivé a všežravé, nebrať MKII. Lámu sa závery
Lubo
občasný prispievateľ
Registered for: 3 years 7 months

Príspevok od používateľa Lubo »

angel25 napísal: 02 Mar 2025, 22:58 K22 alebo starší Ruger Mark III. ?
K22 su vysoko spolahlive. Velmi vydarena zbran. "Zozerie" vsetko, a je to nezmar.
Bamboocha
prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Bamboocha »

mal som k22s, bol som spokojny, ale viac sa mi pacil ruger mkIV+ tlmic tak mam to.
ak planujes tunit zbran urcite bude mkIII lepsia volba kedze existuje obrovske mnozstvo suciastok.
Ak to bude v zaklade tak natom podla mna nezalezi a asi chod za cenou
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Moju Mk3 Target s ťažkou hlavňou mám rád, veľmi príjemná a presná.
Ako spomínal R, má odlišný sklon pažby než bežné služobné zbrane, takže na využitie ako lacnejší tréningový doplnok k "plnotučnej" pištoli sa asi príliš nehodí.
Moja zožrala doteraz asi všetko, čo som skúsil, dokonca vrátane subsonikov.

Len tá zborka je dosť úchylárna, hlavne ak tú zbraň človek používa a čistí len občas. Beriem to vždy aj ako tréning sebaovládania :-D
Pri Mk4 už myslím použili normálny systém rozoberania.
Triarius
prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa Triarius »

mal som K22 xtrim a s radostou som ju poslal z domu,bola to jedna velka tragedia, teraz mam, okrem ineho, Ruger MkIII a je to fajne strielanie
skemro
častý prispievateľ

Mam K22 a velka spokojnost. .22 od Rugera su tiez skvele hracky, ale zrovna u mk3 je rozborka asi za trest a ked sa pomylis pri zborke, tak je to porod. Uz som ju rozoberal a skladal asi 2-3x no nikdy to uz ani nezacnem bez pozretia na YT :wink:
No ak mas Ruger mk3 za dobru cenu a nebodaj z tazkou hlavnou, tak ho ber. Je to velmy , ale ozaj velmy presna hracka, ktora ti urcite bude roky robit radost.
angel25
prispievateľ
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa angel25 »

Aj MKIII aj K22 môžem kúpiť za cca rovnakú cenu.
V prospech Rugera hrá väčšia presnosť, má to určenie na športovu streľbu, ovšem je väčšia a otázka je, či mám vôbec ambíciu strieľať nejakú dedinskú súťaž 🤷‍♀️

K22 bude ten nástrel málinko horší (teoreticky asi), no zase je to zbraň, ktorá vypadá reálnejšie, teda na tréning a zábavu a ak má k nej niekto K100, môže to byť super kombinácia.
V každom prípade sú to asi kvalitné zbrane, spomedzi ostatných na trhu, ktoré vidím na Bazoši za smiešne ceny.
skemro
častý prispievateľ

Ja K22 obcas nosim, pre to ma tesi ze sadne do K100 vnutorneho kidexu. Ruger ak ma dlhsiu hlaven, nastriela presnejsie. Ale aj s K22 sa da na 50m rozbijat poukladane asfaltove holuby. No Ruger bude na nosenie horsi.
A nevies nan dat baterku :wink:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Keď už sme na doplnkoch tak neviem ako iné mkIII ale model hunter mal v cene aj pic.rail. A ten silne rozširuje možnosti vianočnej výzdoby :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"