Glock 32

dp342
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 4 months

Príspevok od používateľa dp342 »

Nakolko som sa nedavno stal majitelom modelu G32 ozivim tuto temu 6 rokov zapadnutu prachom.
Mozno dakomu pomozem pri rozhodovani svojou skusenostou.
Zbran ma uplne identicke rozmery a tvary ako G19.
Strelba je z neho uz v rukach citit.
ale nic co by mi vadilo.
Zvukovy efekt vystrelu velmi vyrazny, nabojnice lietaju na metre od strelca :)
Pocitovo je ten kaliber fakt silny, preto som ho aj chcel.
G v kal 10mm auto je uz riadne siroka nasivna zbran, na mna moc.
Do zbrane pasuju hlavne z G kal 40sw staci len vymenit.
Netreba nic ine menit.
Naboje na strelnicu pouzivam SB 140grain 50ks/20€
Na nosenie Fiocchi 125grain na tuto gramaz bol aj kal 357sig vyvijany.
Cena 50ks/40€
Do lesa nosim hlaven kal 357 sig, do mesta 40sw.
Pocitovo je to zaujimave taky kaliber strielat aj nosit.
dp342
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 4 months

Príspevok od používateľa dp342 »

Dnes som do G32 vlozil hlaven z G19X 5gen a vsetko sedelo licovalo a vo finale aj fungovalo bez najmensich problemov.
Toto vediet vopred ze z G23/32 je mozne strielat 3 rozne kalibre tak by som hodne usetril.

Pripajam tabulku vykonnosti streliv pre G32/23 co sa mi podarilo dohladat na nete:
40sw Partizan 190gr
275/280ms 465/480J
fps lbs

40sw SB 180gr
290ms 509J
968fps 375lbs

40sw SB 165gr
313ms 524J
1050fps 404lbs

40sw Geco 180gr
310ms 562J

40sw GuarDog 135gr
ms J
1200fps 432lbs
.………………………………
357sig SB 140gr
412ms 764J
1351fps 568lbs

357sig Federal Am. Eagle 125gr
ms J
1350fps 506lbs

357sig Hornady critical duty cervene
ms J
1225fps 450lbs

357sig Fiocchi 124gr
405ms 654J
1350fps 500lbs

357sig Partizan 125gr
470ms 895J
1540fps 660lbs
Jester
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 2 years 7 months

Príspevok od používateľa Jester »

Počul som názory, že glocky v kalibri 357 sig, majú nízku životnosť kvôli výkonu tohto streliva( hlavne gen3, kvôli jednoduchej vratnej pružine ), a že vraj sa tie glocky rozbijú samé o seba, ked uzáver naráža o telo zbrane pri pohybe dozadu pri výstrele. Je tu niekto komu sa už takto rozbil glock v kalibri 357 sig kvôli výkonu streliva?
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Zle si počul. gen3 je nadimenzovaná dobre. Jediné čo pozorujem sú malé dierky na laufe v mieste kde sa dotýka čela záveru. Nie v mieste uzamknutia ale v tom malom "trojuholníku" nad komorou keď pozrieš do laufu od komory. Puškár to nazval kavitáciou, bez vplyvu na funkciu. Podivné že sa to deje práve na tom mieste. Pri 357 sig je dôležité mať dobre zaškrtenú strelu a dávať pozor aby si náboj ktorý pištol obtiahne aj vystrelil, sú reporty na fabrické strelivo že pri viacnásobnom obtiahnutí toho istého náboja do komory dôjde k nechcenému zasunutiu projektilu hlbšie do hilzne a v lepšom prípade po výstrele vytečie zápalka v horšom nastane KB. U gen3 boli problémové .40sw, stačí keď si dáš do gúglu "unsupported chamber", naskáču obrázky poničených glockov a kilometre textu.
Jester
občasný prispievateľ

R - vdaka za odpoved. A glocky gen.4 v kalibri 357 sig sú na tom rovnako, alebo horšie? Neprebíjam strelivo, takže krimpovanie je od výrobcu - používam S&B Fmj 9g, a inak, to zaliezanie strely pri viacnásobnom nabití do komory robia aj iné kalibre, videl som napr 9luger od S&B takto zalezený
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

A preto je dobré mať doma šubleru, vizuálne ich občas skontrolovať a ak je podozrenie, tak aj premerať.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Pripomenuli ste mi jednu prastarú tému tu na fóre :)
Ja ten "trik" s fixou používam na nosenom strelive dodnes, riziko prílišného zasunutia strely sa tým znižuje v podstate na nulu.
Jester
občasný prispievateľ

OK, inak mna zaujíma tá životnosť glockov kalibri 357 sig, to bola aj moja otázka, ktorú som sa pýtal za to, že sú takí čo tvrdia že tie zbrane sa rozbijú samé o seba kvoli výkonu náboja 357 sig. Krimpovanie ma nezaujíma , na to by som sa pýtal v inej téme, inak si tu a aj na iných fórach všímam že sa téma po 5-6 príspevkoch totálne zvrte na niečo úplne iné, než na čo bola založená a ani admini to neriešia, takže zaliezanie strely nechajme zaliezaním strely, a ked máte niečo relevantné k otázke , ktorú som napísal, budem rád ak napíšete
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

No tak daj čísla od tých čo tvrdia, inak je to iba jedna pani povedala. Ideálne s odkazmi na rozpadnuté géčka v 357, mal by ich byť plný net, ja som našiel iba kusy po KB. Pokiaľ ide o životnosť tak tvrdenia z us fór sú o nástreloch medzi 30-40k bez problému. Inak ak že neprebíjam a vystrelím ročne povedzme 10k fabrických ktoré ma vyjdú cca. na 7k€ tak ma cena zbrane asi trápiť nebude lebo za ňu nekúpim ani tisícovku nábojov. :wink:
Jester
občasný prispievateľ

Za to sa tu pýtam takých čo tie glocky 357 sig reálne majú a niečo s nimi nastrielali, že či sa im naozaj rozpadli. Tie tvrdenia tých ludí, čo tvrdili že sa rozbijú kvôli výkonu náboja, boli také, že sa tie zbrane dožijú max 3-4 tisíc rán. A to čo som písal o odbočovaní od témy, nepatrilo tebe, R, ale dvom čo začali tému o zaliezaní strely rozvíjať , lebo potom sa tu nedá dočítať o danej téme, lebo je spamovaná o kadečo inom.

A ak by som vedel že tie reči o krátkej životnosti glockov v kalibri 357 sig sú tvrdenia JPP, tak by som sem istotne nepísal, lebo by som vedel že sú to drísty a zbytočne by som sem dával otázku, ale ked si potvrdil že životnosť glockov 357 sig, je 30-40 tisíc výstrelov, tak už nemám dalšie otázky, a teraz nech sa tu pre mna zamna bavia o zaliezaní striel do nábojnice.
Jack
moderátor

Jester, prosím ťa, ty sa nestaraj o to, čo robia či nerobia modi a admini a čo píšu iní a poriadne sa zamysli nad tým, čo píšeš ty. Vysvetlím: nachádzaš sa na SVK fóre, kam občas prispeje aj niekto z CZE. Koľko si myslíš, že je na SVK registrovaných tých mlokov v pomerne zriedkavom kalibri .357 Sig? Ďalej: koľko si myslíš, že z toho počtu registrovaných mlokov v kalibri .357 Sig je v týchto luhoch a hájoch takých, že z nich niekto vybúchal toľko rán, aby sa mu prípadne rozletel kvér v ruke pre únavu materiálu? Vidíš, kritizuješ "kvalitu" odpovedí, ale takáto je kvalita tvojej otázky. Ak by si ju položil na nejakom americkom fóre, vlákne dedikovanom práve tejto zbrani v tomto kalibri, chápal by som tvoj postoj, že ťa irituje všetko, čo nie je priamo odpoveďou na tvoju otázku. Ale tu?
:oops:
A vôbec to nemyslím v zlom. Len sa obávam, že tu sa naozaj relevantnej odpovede nedočkáš. Stropom je, že ťa niekto odkáže na nejaký relevantný US zdroj, ak taký je. Budem prekvapený, ak sa na WF nájde jeden jediný kus, ktorý nám sem napíše, že už buchol z jedného kvéru v .357 Sig nie 40k ale aspoň 25k. Ja 17 rokov strieľam - okrem iných kalibrov - o čosi rozšírenejší (ale u nás stále pomerne atypický) kaliber .40 SW. Čo do počtu, stále som na rádovo na tisíckach ročne. V dobrých rokoch a z troch rôznych zbraní. Súhrnne sú to teda nižšie desaťtisíce. A to mám na naše pomery zo .40 SW odstrieľané dosť. Ver, že málokto tu má viac.
:arrow:
Ak by si hľadal, samozrejme, možno nájdeš pár športových strelcov, ktorí majú ročne zo zbraní tohto kalibru (.40 SW) naozaj poriadny nástrel, rádovo niekde v tých desaťtisícoch, ale ak budú, tak ich bude kriticky málo. Potom nájdeš pár profíkov, čo sú presvedčení, že tá štyridsiatka im poskytuje oproti devine alebo štyridsaťpäťke citeľné výhody a tí s tým tiež pri tréningu nabúchajú rádovo tisíce ročne. Neviem ale, či niekto z týchto dvoch skupín pravidelne navštevuje WF. A jasne, potom tu máš možno pár desiatok alebo stoviek ľudí po SVK, ktorí si štyridsiatku kúpili, lebo sa im ten kaliber jednoducho páči a z nich nejaké desiatky percent určite aj pravidelne prevetrajú kvér v tomto kalibri. Z nich možno niekto zareaguje aj na WF, ak sa zjaví otázka o .40 SW. Ale to sa bavíme o .40 SW, ktorý je u nás, aspoň čo som mal info, stále podstatne rozšírenejší ako .357 Sig. Záver si urob sám.
:wink:
Jester
občasný prispievateľ

Odpoved pre Jack: však práve to som sa tu pýtal, či sa niekomu rozpadol ten glock kvôli VÝKONU náboja 357sig , takže či naozaj má nízku životnosť / NIE kvôli tomu, že vystrelil 30-40 tisích rán - na to som sa vôbec nepýtal, možeš si to overiť tak, že si prečítaš moju prvú otázku na glock 357 sig.

A kvôli zle pochopenej otázke niektorých fóristov, ktorí ma teraz obvinujú, že som sa VRAJ pýtal na životnosť glockov 357sig pri vysokom počte výstrelov v počte desiatky tisíc nábojov, som mal do mojej prvej otázky uviesť aj to, či majú glocky 357 sig naozaj krátku životnosť - 3-4 tisíc výstrelov

toto si mi napísal Jack: " Vidíš, kritizuješ "kvalitu" odpovedí, ale takáto je kvalita tvojej otázky. Ak by si ju položil na nejakom americkom fóre, vlákne dedikovanom práve tejto zbrani v tomto kalibri, chápal by som tvoj postoj, že ťa irituje všetko, čo nie je priamo odpoveďou na tvoju otázku. Ale tu?"

Moja otázka bola dostačne jednoduchá aby sa dala pochopiť, ale tu na WF ju aj tak niekto zle pochopí, a potom mi vyčítajú, že však čo na SK fóre normálka že človek nedostane normálnu odpoved
Jack
moderátor

Ja viem, čo si sa pýtal a rozumiem, čo si zhruba chcel počuť. Len sa ti snažím vysvetliť, že tu reálne nemáš ľudí s výraznejšími skúsenosťami so zbraňami v tomto kalibri. Tu, znamená nielen na WF, ale napríklad aj na sockách. Nemáš tu takých, ktorým sa začal heglať alebo rozpadať povedzme po 10 k výstreloch, lebo tu máš zúfalo málo ľudí, čo sa dopracovali aspoň na tento level. O 30-40 k výstreloch, ktoré sa tu spomínali, nehovoriac. Nájsť tu, na WF, niekoho, komu by sa rozpadol po pár tisíc výstreloch, je už úplné hľadanie jednorožca. Už si rozumieme? Keby tu taký človek bol, nepochybne by sa s tým dávno pochválil. Viď pertraktované problémy s inými zbraňami (napr.: Ruger LCP, CZ 52, atď.) v časoch, keď takéto fóra ešte neboli anachronizmom a aj tu to žilo čulejším ruchom než dnes.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Ked vysiel na trh Glock v kalibri .357 hned som si ho kupil. Konkretne G31. Tento kaliber bola vtedy novinka a ako novinku ho uviedol aj Sellier Bellot. Bolo to jedine strelivo v tomto kalibri v tej dobe dostupne na SK trhu. Po niekolkych stovkach nabojov, myslim ze to bola druha navsteva strelnice, mi zbran "vybuchla" v rukach. Bol som trocha otraseny, ale nezraneny. Pistol mama prasknuty ram, vytrhnuty spustak a zachyt zaveru. Roztrhlo nabojnicu a tlak siel do zbrane.Myslel som ze to je konstrukcna vada, rovnakeho nazoru bol aj predajca a vymenil mi ho za druhy kus v ramci reklamacie. To iste sa mi stalo aj s dalsim G31, akurat hned pri prvej navsteve strelnice. Pistol aj so strelivom sla na reklamaciu do Rakuska kde zistili ze naboje tejto serie maju parametre tormentacnych. Po dvoch havariach som sa vratil ku kalibru .40SW ktory som nosil predtym.

Teraz k skusenostiam so zbranou a strelivom:
Po prvej navsteve strelnice som musel zobrat skalpel, pilnicek a jemny smirgel a odstranit a zahladit kazdy prelis v plaste. Lebo pri tak vykonnom kalibri a lahkej zbrani strhavali kozu.
Odhliadnuc od vysokej ceny streliva je nejaky intenzivny trening s G31 nie uplne prijemny. Pre strelca aj pre okolie. Tristvrte kilova pistol v .357 da rukam zabrat. Jednorucna strelba je ocistec. G32 bude na tom este horsie, bude uskakanejsie a hluk vystrelu silnejsi.
V porovnani s vykonnym 10Auto je strelba s .357SIG neprijemnejsia. 357 je take rychle slahnutie, 10 silne potlacenie.

Rokmi som presiel roznymi kalibrami na nosenie. Od 7,65Br cez 9Luger, 45Auto, 40SW, 9Br som nakoniec ostal pri 9Luger, menim akurat znacku a velkost zbrane. Z hladiska vykonu, univerzalnosti, logistiky, ceny... mi pride 9x19 najidealnejsi.
Ale ak niekomu robi radost nosit jeden a pol deka olova v jednom naboji a ma 45ku ci iny chce aby mala 700-800J a ma 10 ci 357 tak to plne chapem.
dantes
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

Co vas priviedlo k tomuto kalibru?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"