Malá a spoľahlivá SZ na skryté nosenie.

Dreamjob
občasný prispievateľ
Registered for: 4 years 7 months

Príspevok od používateľa Dreamjob »

rusty95
prispievateľ
Registered for: 3 years 1 month

Príspevok od používateľa rusty95 »

Tahat do videa G42 bolo dost zbytocne nakolko 9 Browning ma polovicny vykon a tak aj polovicne kopanie obrazne povedane.
Kto pozera polhodinove videa v dnesnej dobe :wink:

Ta H11 naozaj nie je nieco s cim by chcel clovek od radosti strielat ako sa hovori.
Ten koment ze stale to bude felicia aj ked sa da na nu kridlo ale bol trefny :D
Dreamjob
občasný prispievateľ

Polovicne kopanie a raz taka cena za strelivo, skoda. Ale ako ukazka na porovnanie super.
Mal som moznost vyskusat H11 asi 2 roky dozadu a prekvapilo kopanie. To som este vtedy nemal Ruger a podla mna daleko nezaostava za H11 v spätnom raze.
Ohladom Felicie :D Vymena spuste asi neovplyvni kopanie ale ani vratna pruzina tomu nepomohla, ktoru mal tiez vymenenu v tej H11.
Jedna poucna vec vyplynula z videa, a to, ze aj s takymi zbranami sa da nastrielat presne.
rusty95
prispievateľ

Presne dá, len obranná situácia je s mierenkou v reale tak 1:100 keď pes stojí na mieste a steká 😎
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

fotograf napísal: 08 Apr 2025, 18:02 A čo tak niečo takéto... (revolver): 5 x luger 9 mm - 2" hlaveň :idea:

1000001377_upr.jpg

Skoro štyri desaťročia som nosil full-size pištole..., väčšinou celokovové..., aby som nakoniec poslednú dekádu skončil s takýmto "prckom"... :mrgreen:
Tým trom prioritám vyhovuje, ale nie je to pištoľ... :arrow:
🙂 Je to pistol. A to pistol opakovacia.
Dreamjob
občasný prispievateľ

rusty95 napísal: 09 Apr 2025, 10:13 Presne dá, len obranná situácia je s mierenkou v reale tak 1:100 keď pes stojí na mieste a steká 😎
Samozrejme, v obrannej situacii to je nieco uplne ine ako mierenka na strelnici.
A vraj pes, ktory steka, nehryzie :lol:
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 5 months

Príspevok od používateľa fotograf »

rusty95 napísal: 08 Apr 2025, 18:41 ...
napr. vypadne niekde pri detoch a je velka sanca ze to dopadne zle ak si to hned nevsimnem

revolver je proste tak znama reflexna pudova zbran, nenarocna na manipulaciu ze pokial je valec plny tak je nebezpecna v kazdej ruke ktora dokaze pretlacit spust.
Dovolím si dve reakcie:

1.: Dosť dobre nechápem, ako by mi mohol vypadnúť revolver, aby som si to nevšimol, keď ho mám v opaskovom puzdre zavretý remienkom cez kohút (tak, ako je to na fotke...) - to ani keby som robil "mlynské kolo" na ihrisku pred vnučkou... :mrgreen:

2.: Pri nenatiahnutom kohúte je nutná tak veľká sila na stlačenie spúšte, že deti do 10-12 rokov by to isto nezvládli..., ale je fakt, že na toto by som sa radšej nespoliehal... :oops:
rusty95
prispievateľ

1. niekto moze pouzivat na nosenie zbrane za opaskom aj takykto klip ako v odkaze a potom ti revolver pri mlynskom kole asi isto vypadne :D
https://www.clipdraw.com/selection-guid ... e-revolver
https://www.clipdraw.com/selection-guid ... l-revolver

2. zvladli to aj deti s menej rokmi, ci priamo sa vzdy stlacila spust alebo sa niekedy najprv natiahol kohut to som uz neregistroval v clankoch
aj u na sa mi zda bol jeden medializovany pripad kde doslo k poraneniu medzi detmi, v USA je toho samozrejme viac
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Jasne, lebo bežne robíme, my fotríci okvérovaní, mlynské kolo na ihrisku a váľame sa v tráve, piesku, štrku... Tvl, už ste počuli, že chľast a zbrane nejdú dohromady?
:roll:
A teda, ja mám zmysel pre humor, ale obávam sa, že mnohé z toho, čo tu čítam je myslené smrteľne vážne. Revolver či pištoľ, kvalitné samosvorné puzdro, v dobrom stave, samozrejme, funguje spoľahlivo a netreba riešiť žiadne putka, remienky a iné serepetičky.
:P
Chlap chcel radu, ideálne nejaké užívateľské skúsenosti, a miesto toho mu tu podaktorí motajú hlavu... No ale veď OK, i tak še dá.
:D
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa dantes »

fotograf, nosit 5ranovy revolver v kozi je znakom praveho gentlemana :!: Zial zatial som nenadobudol taku strelecku sebaistotu, aby som si veril s 5 ranami aspon na dva ciele. Nosis aj speedloadery/ nahradnu municiu, alebo len prave tych 5 ks?

Zo subkompaktov by som pochvalil svoj (sak koho ineho?) stary Walther PPS M1. V sete su tri zasobniky - ziaden kapacitny zazrak, ale clovek si moze volit medzi najmensou velkostou (6ks), strednou (7 ks) a takym kopytom s vacsou kapacitou (8ks). Pistol je spolahliva a pre mna ma zaujimave ficury: (i) padlove vypustanie zasobnika - mam to rad, je to neustale obojstranne a pri malej zbrani sa minimalizuje riziko nechceneho vypustenia zasobnika, co som s G43 opakovane dokazal, hoci na ziadnej inej zbrani sa mi to nikdy nestalo (ii) vystraznik v zadnej krycej doske zaveru, ktory sa pri stlacani spuste vysuva nad rovinu krycej dosticky - ked zbran zasuvam do puzdra, palec je celkom prirodzene na tejto dosticke a ak by dochdzalo pri puzdreni k stlacaniu spuste, hned by som to citil cez vysuvajuci sa vystraznik, (iii) spust - na subkompakt subjektivne velmi dobra, lepsia ako glock, (iv) moznost odstranit zadny chrbat pazby, cim sa zbran stane strelby neschopna - toto ale nevyuzivam ani som neskusal. Zbran je prijemne plocha. Nova verzia M2 mi uz pride na subkompakt dost velka a tlsta bez pridanych benefitov.

Nemal som moznost vyskusat H11 a SIG365, takze s tymito novymi zazrakmi neviem porovnat.

K tomu kopaniu - luger som v ziadnej zbrani nepocitoval ako nejaky "kopajuci". Samozrejme pocit zo strelby sa moze zhorsit zlym uchopom alebo neergonomickou pazbou.
Triarius
prispievateľ
Registered for: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa Triarius »

mal som G43, dobra zbran, presiel som na H11, vacsia kapacita a ja mam HSka proste rad, obe su dobre na kazdodenne nosenie, spatny raz zas u oboch nejak tragicky nie je, su to male zbrane na obranu a nie specialy na blbnutie na strelnici...z 365 som mal moznosz si zastrielat, nebolo to zle, ale nevsimol dom si ziadnu velku pridanu hodnotu za tu cenu oproti vyssie spomenutym
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"