Plynova pistol

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
eager_cray

Príspevok od používateľa eager_cray »

To Andydul: Asi mas pravdu, CS nie je silnejsie. Vcera som kukal nalepku, ten nonivamid nebol 120, ale 45mg...
eager_cray

Príspevok od používateľa eager_cray »

To SnipE_88: samozrejme, nie je to cierny oblak ako ked ide prsat, ale vidiet ho. zavisi, v akom pocasi filmujes. Tento bol sivy
inspiring_jang

Príspevok od používateľa inspiring_jang »

Troska OT, ale potrubujem to vedit. Z coho je skratka PTB pri plynovkach. (PTB zbrane)
Diky za info :)
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja som na test presiel po dvoch vystreloch cez oblak nonivamidu 120mg (cerveny naboj od umarexu, nie hnedy!) cca 2 min po vystreloch (bezvetrie) a poviem vam, ze som kaslal a chrcal ako cerstvo zarezane prasa :lol: , ale oci ma vobec neboleli a este mi tiekol sopel, clovek ma tazkosti s dychanim hlavne, asi tak 15-20 min som mal tieto problemy a to je asi tak vsetko. Objektivne moze prehlasit, ze ucinok nebol dostatocny a v utoku by som mohol pokracovat :!: . Ale ine bude asi dostat s tym z 2m 3 rany do oci a do tvare, ako bolo spomenute, tam by sa asi zlozil kazdy, lebo by mal enormny problem s dychanim myslim, z takej blizky, ze by tam hrozil az opuch pluc. Ucinok by bol asi taky, ako keby ste sa vy topili a mate este na niekoho utocit a neviete lapit dych :lol: . Ale ta docasna slepota sa u mna vobec neprejavila neviem (proste na ociach som nic necitil), bude to asi tym, ze som nedostal priamo do oci, ale radsej treba nosit v komore ako prvy naboj slzny CS (zlty naboj) a potom kombinujem s nonivamidom :lol: Ale vsetko to treba pouzivat s rozumom a iba ak uz vam ide zjavne o zivot a chcu vas dobodat a podobne...
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Troska OT, ale potrubujem to vedit. Z coho je skratka PTB pri plynovkach. (PTB zbrane) Diky za info
Tak tu:
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... 4&Itemid=8
magical_mclaren

Príspevok od používateľa magical_mclaren »

plynova zbran je velmi dobra a velmi ucinna zbran proti ludom,ci proti zvieratam,je naozaj spravne ju pouzivat len v nutnej sebeobrane ,vela ludi ju pouziva tak ako nema..napr.prepadnutie banky,vyhrazanie sa zo zbranov a vela inych,ak niekto potrebuje na to zbran tak nech nad tim ani nerozmisla.Mam tiez plynovku Walthera P99 pekne v puzdre zasunutu ked idem s nou do mesta,podla zákona to ma byt tak :!: :!:

a na zaver proti ludom je najlepsie pouzivat naboje cs plyn,to zastavi utocnika. Nikdy nepuzivajte nv 120mg proti ludom,mozete ho zadusit,alebo bude mat trvale nasledky do konca zivota
inspiring_herschel

Príspevok od používateľa inspiring_herschel »

suhlasim s tebou, ale vacsinou pisu ze treba mysliet na humannost a nonivamid 120mg neni podla mna ta najhumannejsia moznost, ale budis pokial je treba sa branit taq uz poriadne ze! 8)
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

pegy: ozrateho stokiloveho bula co sa na teba bude rutit CS plynom tak maximalne este viac nastves, jeho ucinnost je pri opitosti dost posunuta smerom dole.
vigorous_lamarr

Príspevok od používateľa vigorous_lamarr »

Mam otazku ohladne kalibrov. Na expanznych pistolkach byva oznacenie kalibrov 9mm alebo 9mm P.A. alebo 9mm P.A.K.. Rovnako aj nabojky su takto znacene. Neviem co tie skratky P.A. a P.A.K. znamenaju. Mohli by ste mi to niekto vysvetlit? Zaujima ma ci do expanznej pistole s oznacenim kalibru 9mm sa moze dat nabojka oznacena ako 9mm P.A. alebo P.A.K. .... pripadne ci do expanznej pistole s oznacenim kalibru 9mm P.A.K. moze ist nabojka oznacena ako 9mm P.A..
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

je to vsetko rovnake, plynovky su bud 8mm alebo 9mm, 6mm poplasnaky neratam, takze nemas co spliest. 9mm P.A je oznacene ako slepy naboj a tie sa potom rozdeluju na NV, CS cize s drazdivou naplnou alebo P.A.Knall vize P.A.K tie su len cisto poplasne.
vigorous_lamarr

Príspevok od používateľa vigorous_lamarr »

...pochopene...dik za vysvetlenie
friendly_cannon

Príspevok od používateľa friendly_cannon »

Zdravim,
no ja osobne tiez planujem kupu plynovky. Samozrejme je rozporuplne a diskutabilne, ci je to dostatocne dobry obranny prostriedok, ale ja osobne ju chcem najma preto, aby som sa naucit zaobchadzat zo zbranou ako takou (cca za pol roka si planujem podat ziadost o ZP sk. A), pretoze pokial viem, na skuskach (ak k nim vobec pride), Vas postavia k polofunkcnej archaickej CZ-70 alebo podobnemu zazraku a je im jedno, ci vidite zbran prvy krat v zivote. Myslim si, ze aj plynova zbran na take veci ako zistit, ako sa zo zbranou zaobchadza (okrem ostrej strelby, samozrejme), je postacujuca. Viem, ze teoreticky by sa dali podobne veci cvicit aj na strelniciach, ale ta je z casoveho (a dlhodobo aj financneho) hladiska dost narocna. Predsa len, cvicit tasenie, obtiahnutie zaveru, rychle prebijanie, konstrukciu zbrane a pod. sa da takto aj doma...
Tot moj nazor na uzitocnost plynoviek, okrem teda obrannej ulohy:) ...a A mozno trepem uplne blbosti:) .. neviem ... nazor skusenych strelcov?:)
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

Myslím si že rozmýšľaš správne, ja som mal kedysi plynovky a flobertky hlavne na tento účel...
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

Jo, na plynovej som sa aj ja ucila (Walther P22), ze ako vlastne zhruba zbran funguje :) potom som uspesne presla k ostrej (tiez Walther) :) ...ale plynovu nosime tiez, na chaty, do lesa... hlavne na tu zverinu barzjaku..:)
friendly_cartwright

Príspevok od používateľa friendly_cartwright »

DEFENCE napísal:
dingo27 napísal:Ale nonivamid by si nemal používať proti ľuďom... Čo takto plynové CS náboje ? má niekto skúsenosti ?
taktiez by ludia nemali prepadavať a lupiť :!: , takže humánnost pri ochrane vlastneho zivota ide bokom. mat v plynovke nieco ine ako NONIVAMID 120 mg nema vyznam.
Ludia co mi hrozi za to ked pouzijem na obranu nonivamid 120mg? :oops:
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"