Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Niemand
fórum pre pacifistov je vedľa :D
Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

electron
ja som neni urcite pacifista, ale predstava ako sa niekto na diskoteke brani miniUZIckom vo mne vyvolava pocity dajuce sa nazvat neblahymi...
inspiring_newton

uznávam, i keď každá strelná zbraň je potencionálne nebezpečná
majac
častý prispievateľ

pravda, je tazke najst hranicu medzi zbranami pre verejnost akceptovatelne nebezpecnymi a tymi, ktore uz akceptovat nemozno. ale nejaku hranicu treba, to by nam tu zachvilu pobehovali manici s tarasnicami. Ale nevidim dovod zakazovat zbrane tohto typu na sportove ucely.
inspiring_moser

Príspevok od používateľa inspiring_moser »

nuz pacifistu si predstavujem trochen inak ... :lol:
mam vsak pocit, ze kazdy clovek moze urobit chybu, a ked ju urobi manik s jatocnou pistolou, nenarobi tolko skody ako pilot F16, alebo kapitan jadrovej ponorky. Ani 22- tonovy tirak nemoze soferovat 17 roc. chalan hoci vie slapat na plyn a brzdu :wink: Hlava riadi ruky a prst na spusti.Vid. strelba mafosov v KE pri krajskom urade - trafeny a zastreleny nevinny clovek. Daj viacej full auto zbrani do obehu, a nebude tu divoky zapad ale anarchia. Predstav si taku zbran na strednej skole v rukach chalana ktory ju slohol otcovi a ma pocit hrdinu z vidohier. Je rozdiel ci raz potiahne spust na UZI alebo na Glocku.
igoros
moderátor

Príspevok od používateľa igoros »

Niemand

scasti s tebou suhlasim, ale treba podotknut, ze ked niekto chce, moze zabit aj krompacom, alebo priborovym nozom, ci uz je to UZI alebo Glock, je to viac menej jedno. Aj tak 99% trestnych cinov so zbranou je s nelegalne drzanou. Takze... Nema zmysel zakazovat a zakazovat. Pozri sa na Velku Britaniu, tam co sa tyka civilov, odzbrojili kazdeho, dnes tam zbrojak neziskas na vlastnu ochranu ako napr. u nas, a co sa stalo??? Kriminalita im stupla o 300%!!! Preco? Lebo delikventi vedia, ze bezny obcan na ulici nieje ozbrojeny. Mozno som trochu odbocil od temy, len som chcel uviest priklad, ze nieje vzdy na osoh veci zakazovat. A co sa tyky Full-auto zbrani na sportove ucely, ja v tom problem nevidim.
majac
častý prispievateľ

igoros

nehovori sa tu podla mna o celkovom zakazovani zbrani, myslim, ze myslienkou bolo to aby sa medzi ludi nedostali lubovolne zbrane. Lebo krompacom sice zabijes, ale hocijaky automat ma devastujuce ucinky aj na prizerajuce sa(dobrovolne ci nedobrovolne) obecenstvo. Takze zakazovat urcite nie, ale povolovat s rozumom.
inspiring_moser

MAJAC - si trafil presne. Myslim, ze aj zastavit vycinajuceho blbca s krompacom je jednoduchsie ako zastavit blbca s sa.58 full !!! Kazdy z nas sa pozna naco by danu zbran vyuzil, ale date ruku do ohna za inych? Ja som plne zastanca " farmarskeho zakona " a pouzitia zbrane na obranu, ( K100 - coskoro si po teba pridem :P ), ale aby sa " full " veriza dala kupit volne - nie. Co myslite, ak dam 18 roc. chalanovi do ruky Mitsubishi Lancer Evolution IX - 280ps 4x4, a druhemu Skoda Fabia 1,2 Htp, ktory sa este vrati domov na veceru? Aj fabka je zbran, len s mensu moznostou zabitia sa v zakrute v 215 km/h
igoros
moderátor

Príspevok od používateľa igoros »

Mas pravdu, len som uviedol priklad co moze sposobit zakaz a co sa tyka tych zbrani, urcite s rozumom.
inspiring_moser

igoros - na druhej strane, cakam ze vyjde slniecko a electron mi na strelnici svoj sa.58 pozicia. Ved niekedy su nase manzelky nebezpecnejsie nez odisteny rucny granat :lol: a spustia to na nas " full "
Co ty na to electron? nehrdzavie ti hlaven?
inspiring_newton

Niemand

je fakt,že jedine čo mi môže doma hrdzavieť je 58čka :D ostané sú z plastu :D
neboj,vytrieme z nej hrdzu,dám vedieť kedy :wink:
inspiring_moser

electron, nikdy by som si nedovolil tvrdit, ze ti Glock zhrdzavie. Len ma zajima, ked je taky plastovy - plave na vode ako nafukovacka ? :lol: Tym by splnila poslednu podmienku pre vojensku zbran - Glock plava spolu s Vasimi kanadami. :lol:
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

electron napísal: 1. G17 mám 5.rok,nosím ju denne.Kto píše,že G17 nie je vhodná na nosenie, prípadne,že je určená pre obrov,asi ju nemal nikdy "za pasom".
http://cybernetic.webovastranka.cz/image/32
Tak prenesiem sem debatu co som rozbehol v sekcii Smith & Wesson.
Tiez premyslam bud Glock 17 alebo Glock 19 - samozrejme co lepsie sadne, cena vyzera skoro rovnaka na par koruniek.
Ale zaujalo ma aj toto :arrow: http://cybernetic.webovastranka.cz/imag ... ock_17.jpg
Ten Glock 21SF je co zac ? :shock: vyzera pri tom G17 celkom sexy :P Co tam ide za strelivo ?
Vedeli by ste mi niekto dat aj porovnanie cien streliva do G17/G19 a pripadne aj toho Glock 21SF ? :twisted: dakujem, rad si necham poradit.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ak sa nemylim neni GLOCK 21SF,ten novy typ čo ma obojstranne vypuštanie :?: Je to 45.ACP.Naboje do G17-G19 :roll: su tie iste ved je to kaliber 9.luger,alebo Para,9-19,.Moje poznatky kto ma malu ruku a sedí mu lepšie G19,nech ju bere,super na nosenie,relatívne presne,kapacita cca o dva naboje menej.Oproti G17 vačši spatny raz,zdvih,ten kto zas neni šumienka čo ma 50kg by radšej mohol volit G17,je to presnejšie -ako u koho,vačšia kapacita,vaha zanedbatelne vyššia oproti G19.Je to da sa povedat jedna ku jednej,zaleží na vkuse a ako ti sadne do ruky.Mam znameho doktora gynekologa on si chudak dava na ruky rukavice lebo že mu G19,moc kope do ruky-neda sa mu remeslo vykonavat asi poriadne :twisted: Ak chceš vieme s noacoakom poskytnut ohmat oboch zbraní,pripadne aj vyskušat,kto je s okolia B.B,ZV,MT,TR. :wink:
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Tak 50kg sumienka snad nie som :roll: :lol: 185/85 :roll: Tie Glocky sa mi lubia, aj jeden aj druhy a ten rozdiel 2 nabojov nehraje rolu.
A co presnost v porovnani G17 a G19 ? G17 je trochu vacsia, je aj presnejsia ? ci to je uz zanedbatelny rozdiel a je to zhruba rovnake ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"