fórum pre pacifistov je vedľa
Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?
-
inspiring_moser
nuz pacifistu si predstavujem trochen inak ...
mam vsak pocit, ze kazdy clovek moze urobit chybu, a ked ju urobi manik s jatocnou pistolou, nenarobi tolko skody ako pilot F16, alebo kapitan jadrovej ponorky. Ani 22- tonovy tirak nemoze soferovat 17 roc. chalan hoci vie slapat na plyn a brzdu
Hlava riadi ruky a prst na spusti.Vid. strelba mafosov v KE pri krajskom urade - trafeny a zastreleny nevinny clovek. Daj viacej full auto zbrani do obehu, a nebude tu divoky zapad ale anarchia. Predstav si taku zbran na strednej skole v rukach chalana ktory ju slohol otcovi a ma pocit hrdinu z vidohier. Je rozdiel ci raz potiahne spust na UZI alebo na Glocku.
mam vsak pocit, ze kazdy clovek moze urobit chybu, a ked ju urobi manik s jatocnou pistolou, nenarobi tolko skody ako pilot F16, alebo kapitan jadrovej ponorky. Ani 22- tonovy tirak nemoze soferovat 17 roc. chalan hoci vie slapat na plyn a brzdu
Niemand
scasti s tebou suhlasim, ale treba podotknut, ze ked niekto chce, moze zabit aj krompacom, alebo priborovym nozom, ci uz je to UZI alebo Glock, je to viac menej jedno. Aj tak 99% trestnych cinov so zbranou je s nelegalne drzanou. Takze... Nema zmysel zakazovat a zakazovat. Pozri sa na Velku Britaniu, tam co sa tyka civilov, odzbrojili kazdeho, dnes tam zbrojak neziskas na vlastnu ochranu ako napr. u nas, a co sa stalo??? Kriminalita im stupla o 300%!!! Preco? Lebo delikventi vedia, ze bezny obcan na ulici nieje ozbrojeny. Mozno som trochu odbocil od temy, len som chcel uviest priklad, ze nieje vzdy na osoh veci zakazovat. A co sa tyky Full-auto zbrani na sportove ucely, ja v tom problem nevidim.
scasti s tebou suhlasim, ale treba podotknut, ze ked niekto chce, moze zabit aj krompacom, alebo priborovym nozom, ci uz je to UZI alebo Glock, je to viac menej jedno. Aj tak 99% trestnych cinov so zbranou je s nelegalne drzanou. Takze... Nema zmysel zakazovat a zakazovat. Pozri sa na Velku Britaniu, tam co sa tyka civilov, odzbrojili kazdeho, dnes tam zbrojak neziskas na vlastnu ochranu ako napr. u nas, a co sa stalo??? Kriminalita im stupla o 300%!!! Preco? Lebo delikventi vedia, ze bezny obcan na ulici nieje ozbrojeny. Mozno som trochu odbocil od temy, len som chcel uviest priklad, ze nieje vzdy na osoh veci zakazovat. A co sa tyky Full-auto zbrani na sportove ucely, ja v tom problem nevidim.
igoros
nehovori sa tu podla mna o celkovom zakazovani zbrani, myslim, ze myslienkou bolo to aby sa medzi ludi nedostali lubovolne zbrane. Lebo krompacom sice zabijes, ale hocijaky automat ma devastujuce ucinky aj na prizerajuce sa(dobrovolne ci nedobrovolne) obecenstvo. Takze zakazovat urcite nie, ale povolovat s rozumom.
nehovori sa tu podla mna o celkovom zakazovani zbrani, myslim, ze myslienkou bolo to aby sa medzi ludi nedostali lubovolne zbrane. Lebo krompacom sice zabijes, ale hocijaky automat ma devastujuce ucinky aj na prizerajuce sa(dobrovolne ci nedobrovolne) obecenstvo. Takze zakazovat urcite nie, ale povolovat s rozumom.
-
inspiring_moser
MAJAC - si trafil presne. Myslim, ze aj zastavit vycinajuceho blbca s krompacom je jednoduchsie ako zastavit blbca s sa.58 full !!! Kazdy z nas sa pozna naco by danu zbran vyuzil, ale date ruku do ohna za inych? Ja som plne zastanca " farmarskeho zakona " a pouzitia zbrane na obranu, ( K100 - coskoro si po teba pridem
), ale aby sa " full " veriza dala kupit volne - nie. Co myslite, ak dam 18 roc. chalanovi do ruky Mitsubishi Lancer Evolution IX - 280ps 4x4, a druhemu Skoda Fabia 1,2 Htp, ktory sa este vrati domov na veceru? Aj fabka je zbran, len s mensu moznostou zabitia sa v zakrute v 215 km/h
-
inspiring_moser
-
inspiring_newton
-
inspiring_moser
Tak prenesiem sem debatu co som rozbehol v sekcii Smith & Wesson.electron napísal: 1. G17 mám 5.rok,nosím ju denne.Kto píše,že G17 nie je vhodná na nosenie, prípadne,že je určená pre obrov,asi ju nemal nikdy "za pasom".
http://cybernetic.webovastranka.cz/image/32
Tiez premyslam bud Glock 17 alebo Glock 19 - samozrejme co lepsie sadne, cena vyzera skoro rovnaka na par koruniek.
Ale zaujalo ma aj toto
Ten Glock 21SF je co zac ?
Vedeli by ste mi niekto dat aj porovnanie cien streliva do G17/G19 a pripadne aj toho Glock 21SF ?
Ak sa nemylim neni GLOCK 21SF,ten novy typ čo ma obojstranne vypuštanie
Je to 45.ACP.Naboje do G17-G19
su tie iste ved je to kaliber 9.luger,alebo Para,9-19,.Moje poznatky kto ma malu ruku a sedí mu lepšie G19,nech ju bere,super na nosenie,relatívne presne,kapacita cca o dva naboje menej.Oproti G17 vačši spatny raz,zdvih,ten kto zas neni šumienka čo ma 50kg by radšej mohol volit G17,je to presnejšie -ako u koho,vačšia kapacita,vaha zanedbatelne vyššia oproti G19.Je to da sa povedat jedna ku jednej,zaleží na vkuse a ako ti sadne do ruky.Mam znameho doktora gynekologa on si chudak dava na ruky rukavice lebo že mu G19,moc kope do ruky-neda sa mu remeslo vykonavat asi poriadne
Ak chceš vieme s noacoakom poskytnut ohmat oboch zbraní,pripadne aj vyskušat,kto je s okolia B.B,ZV,MT,TR.