Ved moju G17 skusal, aj marosovu G19 a netvaril sa, ze to je zla zbran
Ááále K100 by som si chcel tiez skusit
Tomas ma tusim jednu podmienku - je lavak a potrebuje na tej strane aj vypustanie zasobniku a ked to Glock splna, tak nie je o com ? nie ? spolahlivostou a presnostou ta zbran urcite nesklame.
No CZ 85 a K100 som este nevyradil. S CZ mam ako take skusenosti. S K100 som vystrelil 2-3 rany a mnohokrat drzal v rukach. U oboch zbrani sa velmi obavam zadrziek a kvality, ktora kolise, kus od kusu. Ale tu sme OT. Glock je svetovo overena masina, tam neni co stratit. Striela sa mi z nej vcelku fajn. Rozhodne je sanca, ze narazim na spominany problem u glocka mensia.
C08R4 napísal:Glock je svetovo overena masina, tam neni co stratit. Striela sa mi z nej vcelku fajn. Rozhodne je sanca, ze narazim na spominany problem u glocka mensia.
Výber zbrane je vysoko individuálna záležitosť, ale G17 nie je tak technicky náročná zbraň, aby sa ju nenaučil intuitívne ovládať priemerne inteligentný jedinec.
Zatiaľ som nenašiel pištoľ, ktorá by mi lepšie sadla ako G17, na druhom mieste je G19. Kamarát má už druhého Glocka, ale aj toho chce predať a zháňa ČZ-tu.
Ku K100 nemôžem nič povedať, ešte som z nej nestrieľal, ale podľa reakcií na viacerých fórach je to vraj celkom dobrá zbraň.
V mojich "pacičkách" sedí dokonale. Nič mi tak nesadlo ako Glock . Na vzhľad tiež nedám dopustiť (jednoduchý moderný) a spoľahlivosť?...... no to už poznáte. Jedine pri 17ke sa mi zdá, že je na nosenie dosť veľká, preto som šiel do 19ky. Max. spokojnosť!
No tu spolahlivost pri GLOCK-u mozem len potvrdit:
mam Glock od februara a vystrielane cez 4.500 nabojov z neho a mal len jedno zlyhanie! a aj to sa po odpaleni len zasekla nabojnica v komore a neprebilo, islo o daky neznamy prebijany naboj ale hlavne to bolo na zaciatku ked bol glocik este novy a komorka priuzka. Teraz strielam hlavne prebijane a hocico dokonca aj strelivo co inym ich milacikovia neodpalili (mi ich davaju s usmevom, ze to uz len GLOCK "zozerie"). Na tu zbran je fakt spolah
NIe si sam Na mujglock sa to riesilo a vraj su to technologicke vole, cize je to tak schvalne. Fakt je ze sme zblbli symetriou a rovnobezkami euklidovskej geometrie, i ked v skutocnosti zijeme v zakrivenom Lobacevskeho priestore z coho vyplyva, ze rovnobezky sa pretnu, presne ako na tvojom Glocku
..iba v salkach co drzia pruzinku udernika...tie salky su s dierkami-vykrojene drazky, aby zmensili vodny odpor letiaceho udernika...tos cela uprava..
...vyrobca tuto upravu doporucuje iba pri G19...
...inak aj bez tej to upravy glock pod vodou vystreli, ale s tymi deravymi salkami sa zvysuje rychlost-sila a aj spolahlivost udernika...nevznika tam odpor vody, efekt podobny piestu....