Za střelbu na prchající zloděje dostal myslivec šest let vě

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
bagoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Za střelbu na prchající zloděje dostal myslivec šest let vě

Príspevok od používateľa bagoo »

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Silna kava. co ine len suhlasit s nazormi pod clankom.
U nas by bolo to iste :-(
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Mal lepsie mierit :wink: ...Vseobecne tazko preukazatelny pripad NO, ak vobec. Boli na odchode a zrejma to nebola zberna drahych kovov....
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa romanon »

no jako ist s brokovnicou mierit na nieco presne tak to je tiez napad, holka zmrzacena na cely zivot, ked tak mal zobrat gulovnicu alebo nieco zrovnatelne a napait to presne do kolies auta, este aj trafenie nohy by sa dalo povazovat za prijatelne, ale s tou holkou to je moc..
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nepáči sa mi, ako autor článku narába s pojmami. Ten "hoch" bol totiž zlodej a "holka" zlodejka. Prečo sa bojí nazvať ich pravým menom? Vraj si chceli len "zarobiť" na piatkovú diskotéku.
:evil:
OK, ani mne sa nepáči, ak niekto pre pár kíl kovu zmrzačí človeka, ale fakt je, že tá baba už nikdy nič neukradne. Tvrdé, ale je to tak.
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Ako viete ze ukradli kus kovu. Naco by chranil kus kovu potom takym zabezpecovacím systémom s pohybovými senzormi a hlasenim sms...? Co ked mu vykradli kancelariu alebo niejake cenne stroje? To kebyze pridem do firmy a viem ze tam mam aj majetok v hodnote par stotisíc,milionov nebodaj trezor s peniazmi a prichytím zlodeja ubikajúceho na aute z mojho pozemku po tom co tam neopravnene vnikol, ako mam vediet co ukradol? Ked ho pycnem a potom sa zistí ze ukradol len sadenicu tulipánov tak ho to akoze ospravedlňuje v jeho konaní?
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Hold, zatial to stále vychádza tak, že je lepšie byť cigáňom a zlodejom, ako slušným človekom.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Polemicke, polemicke.

Keby dal iba jednu ranu spredu na sofera, ked sa na neho rutilo to auto so zlodejmi tak to este beriem ako NO. Ale vypalit dve rany od boku z brokovnice no neviem, neviem. To uz preslo podla mna do neprimeranej obrany svojho majetku.
Urcite by som z toho, ale nerobil pokus o vrazdu.

Skor by som hladal cestu financneho odskodnenia tej baby za neprimeranu obranu voci nej a podmienecny trest pre strelca. A chlap s prestrelenou nohou je potrestany uz tym postrelenim, takze ziaden trest.
Kapo
častý prispievateľ

Je to logické, potrestať poškodeného a odškodniť zlodejov.....?
inspiring_kepler

V pripade neprimeranej obrany ano.
Musime rozlisovat cenu tovaru a cenu ludskeho zivota.
Neznamena, ze ked niekto riskuje svoj zivot pre 20 €, ze mu mame dat gulu do hlavy, aby sme si mohli zobrat svojich 20 € naspat.
Kapo
častý prispievateľ

To je pravda. Ale kde je hranica, kedy necháme zlodeja bežať a kedy už nie?? 40 eur? 100 000 eur? 5 melónov?
Jack
moderátor

Kapo, ak viem, že ten smrad mi neukradol žiadny velikánsky obnos a ani nikomu neublížil, tak tá hranica pre mňa je, keď sa mi otočí chrbtom a uteká. To je ten moment, kedy by som už nestrieľal, ale okamžite volal políciu a snažil sa sledovať pachoša. Pravda, toto je len teória, v praxi by som sa mohol zachovať úplne inak.
Aj ten poľovník možno proste zblbol. Vonkoncom nechceť obhajovať jeho počínanie, ale poznám málo detailov a tak si dokážem domyslieť rôzne varianty. Napríklad takú, že dostal hlásenie, prichádzal k objektu s tým, že nevedel, čo a kto ho čaká. Nevedel, či nebude musieť bojovať o svoj vlastný život a brániť sa nebezpečným útočníkom. V takomto rozpoložení aj vojaci zocelení bojom občas stlačia spúšť skôr ako poriadne vyhodnotia situáciu. Nieto ešte civil, ktorý na to nie je poriadne pripravený. Adrenalín vie byť sviňa.
bagoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa bagoo »

Jack: presne tak, prve čo som si pomyslel keď som čítal ten článok bolo že ja by som dopadol rovnako ako strelec,ak nie aj horšie:((
Jack
moderátor

Bagoo, obávam sa, že podobný prúser ako popisujem, teda že človek bude v priveľkom laufe a zmáčkne to aj keď nemusí, hrozí každému, kto nosí zbraň na obranu života, zdravia a majetku. Poriadnym tréningom a psychickou prípravou sa dá toto riziko zmenšiť, ale nikdy nie celkom odstrániť. Rovnako ako sa napríklad nedá odstrániť riziko omylu ani u toho najlepšieho chirurga.
Huh, keď tak o tom uvažujem, stále viac sa prikláňam k názoru, že šesť rokov natvrdo je dosť, keďže nestrieľal na dve neviniatka, ale na grázlov, ktorí boli na čórke.
inspiring_kepler

Idealny stav dusevneho rozpolozenia pri vstupe do obrannej situacie je taky, ze si sprvoti nespomeniete ze mate pri sebe zbran, ale az potom ked ide fakt do tuheho. A do tuheho moze ist aj za pol sekundy tak treba spominat rychlo :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"