Za střelbu na prchající zloděje dostal myslivec šest let vě
-
inspiring_hellman
Nepáči sa mi, ako autor článku narába s pojmami. Ten "hoch" bol totiž zlodej a "holka" zlodejka. Prečo sa bojí nazvať ich pravým menom? Vraj si chceli len "zarobiť" na piatkovú diskotéku.
OK, ani mne sa nepáči, ak niekto pre pár kíl kovu zmrzačí človeka, ale fakt je, že tá baba už nikdy nič neukradne. Tvrdé, ale je to tak.
OK, ani mne sa nepáči, ak niekto pre pár kíl kovu zmrzačí človeka, ale fakt je, že tá baba už nikdy nič neukradne. Tvrdé, ale je to tak.
-
inspiring_mcclintock
Ako viete ze ukradli kus kovu. Naco by chranil kus kovu potom takym zabezpecovacím systémom s pohybovými senzormi a hlasenim sms...? Co ked mu vykradli kancelariu alebo niejake cenne stroje? To kebyze pridem do firmy a viem ze tam mam aj majetok v hodnote par stotisíc,milionov nebodaj trezor s peniazmi a prichytím zlodeja ubikajúceho na aute z mojho pozemku po tom co tam neopravnene vnikol, ako mam vediet co ukradol? Ked ho pycnem a potom sa zistí ze ukradol len sadenicu tulipánov tak ho to akoze ospravedlňuje v jeho konaní?
-
inspiring_kepler
Polemicke, polemicke.
Keby dal iba jednu ranu spredu na sofera, ked sa na neho rutilo to auto so zlodejmi tak to este beriem ako NO. Ale vypalit dve rany od boku z brokovnice no neviem, neviem. To uz preslo podla mna do neprimeranej obrany svojho majetku.
Urcite by som z toho, ale nerobil pokus o vrazdu.
Skor by som hladal cestu financneho odskodnenia tej baby za neprimeranu obranu voci nej a podmienecny trest pre strelca. A chlap s prestrelenou nohou je potrestany uz tym postrelenim, takze ziaden trest.
Keby dal iba jednu ranu spredu na sofera, ked sa na neho rutilo to auto so zlodejmi tak to este beriem ako NO. Ale vypalit dve rany od boku z brokovnice no neviem, neviem. To uz preslo podla mna do neprimeranej obrany svojho majetku.
Urcite by som z toho, ale nerobil pokus o vrazdu.
Skor by som hladal cestu financneho odskodnenia tej baby za neprimeranu obranu voci nej a podmienecny trest pre strelca. A chlap s prestrelenou nohou je potrestany uz tym postrelenim, takze ziaden trest.
-
inspiring_kepler
Kapo, ak viem, že ten smrad mi neukradol žiadny velikánsky obnos a ani nikomu neublížil, tak tá hranica pre mňa je, keď sa mi otočí chrbtom a uteká. To je ten moment, kedy by som už nestrieľal, ale okamžite volal políciu a snažil sa sledovať pachoša. Pravda, toto je len teória, v praxi by som sa mohol zachovať úplne inak.
Aj ten poľovník možno proste zblbol. Vonkoncom nechceť obhajovať jeho počínanie, ale poznám málo detailov a tak si dokážem domyslieť rôzne varianty. Napríklad takú, že dostal hlásenie, prichádzal k objektu s tým, že nevedel, čo a kto ho čaká. Nevedel, či nebude musieť bojovať o svoj vlastný život a brániť sa nebezpečným útočníkom. V takomto rozpoložení aj vojaci zocelení bojom občas stlačia spúšť skôr ako poriadne vyhodnotia situáciu. Nieto ešte civil, ktorý na to nie je poriadne pripravený. Adrenalín vie byť sviňa.
Aj ten poľovník možno proste zblbol. Vonkoncom nechceť obhajovať jeho počínanie, ale poznám málo detailov a tak si dokážem domyslieť rôzne varianty. Napríklad takú, že dostal hlásenie, prichádzal k objektu s tým, že nevedel, čo a kto ho čaká. Nevedel, či nebude musieť bojovať o svoj vlastný život a brániť sa nebezpečným útočníkom. V takomto rozpoložení aj vojaci zocelení bojom občas stlačia spúšť skôr ako poriadne vyhodnotia situáciu. Nieto ešte civil, ktorý na to nie je poriadne pripravený. Adrenalín vie byť sviňa.
Bagoo, obávam sa, že podobný prúser ako popisujem, teda že človek bude v priveľkom laufe a zmáčkne to aj keď nemusí, hrozí každému, kto nosí zbraň na obranu života, zdravia a majetku. Poriadnym tréningom a psychickou prípravou sa dá toto riziko zmenšiť, ale nikdy nie celkom odstrániť. Rovnako ako sa napríklad nedá odstrániť riziko omylu ani u toho najlepšieho chirurga.
Huh, keď tak o tom uvažujem, stále viac sa prikláňam k názoru, že šesť rokov natvrdo je dosť, keďže nestrieľal na dve neviniatka, ale na grázlov, ktorí boli na čórke.
Huh, keď tak o tom uvažujem, stále viac sa prikláňam k názoru, že šesť rokov natvrdo je dosť, keďže nestrieľal na dve neviniatka, ale na grázlov, ktorí boli na čórke.
-
inspiring_kepler