Glock a nosenie náboja v komore

Používateľov profilový obrázok
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Ďakujem vám všetkým za rady a názory :wink:
Ten revolver na nosenie riešim už dlhší čas - raz (keď budú bubáky :lol: ) tak si určite zadovážim aj nejakého pekného Smith & Wessona - tá značka je moja srdcovka :) S glockom som veľmi spokojný, ale podľa mňa je to skôr zbraň pre tých ozajstných profesionálov do zásahov a pod. - nie, že by som si neveril, ale chcel som sa uistiť, že ten náboj v komore ľudia nosia a že to nijak nevplýva na opotrebenie zbrane (pružín a pod.) prv než ho začnem nosiť aj ja v mojom milovanom glocku 19 8) (mimochodom mám asi tak 3 rôzne púzdra na môjho glocka a používam ich podľa situácie a podmienok takže už mi treba len si pridať do hlavy fakt, že mám náboj v komore)
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 03 Apr 2012, 23:01, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Yuri the GUN NUT napísal:(mimochodom mám asi tak 3 rôzne púzdra na môjho glocka a používam ich podľa situácie a podmienok takže už mi treba len si pridať do hlavy fakt, že mám náboj v komore)
Striedat zbrane pri noseni, puzdra, systemy SA/DA/SAP a pod. je riesenie velice nestastne, radsej nosit jednu zbran v jednom a tom istom puzdre (U glocka ako tu uz bolo spominane, ktore prekryva lucik) a s jednym systemom (a s nabojom v komore, ale to je uz vec tvoja osobna).
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Kupil som toto puzdro http://www.falco.sk/e-obchod/produkt/258/
Cely lucik spuste je kompletne prekryty a zo slusneho materialu(skusal som s natiahnutou nenabitou zbranou, ci sa da vonkajsim tlakom aktivovat, zmolil som to statocne ale nepodarilo sa mi to). Tiez zatial nosim bez naboja v komore, aby som si vobec zvykol na pritomnost zbrane, skryte nosenie a podobne ale uz pomaly zacinam uvazovat o naboji v komore. Neverim si az tak, ze v kritickej situacii by som stihol obtiahnut. Co sa tyka tej moznosti, ze mi niekto zobere zbran a hned ju pouzije proti mne - aj toto je mozne, ale zda sa mi, ze menej pravdepodobne ako standardny konflikt blazna s kudlami proklate nizko. Este ked som nemal zbran, tak som sa zvykol paranoidne obzerat okolo seba(cim rizikovejsie miesto tym viac), tak hadam poriadna prevencia riziko zmensi.
C08R4
častý prispievateľ

Aj ked pôsobi tlak zboku na glockacku spus, nic by sa nemalo stat (Ale priznam sa, tiez som z pociatku tomu moc neveril. Najistejsie je mat cely lucik prekryty a to nejakym puzdrom z tvrdenej koze, ja odporucam puzdro Sickinger :wink:), ono je to tak stavane na nosenie zbrane s nabojom v komore bez klasickej manualnej poistky, tym sa aj znizuje percento zlyhania v krizovej situacii, ze zabudnes zbran odistit, takto aj keby si glocka este omylom obtiahol, tak len vyhodis naboj a zacinas strielbu bez zlyhania. Ak stale, zodpovedne, svedomito a za kazdych okolnosti pristupujes k svojej zbrani ako keby bola vzdy a vsade nabita, tak by sa nemalo doma nic stat, vzdy si to pekne poctivo skontrolujes vyberies zasobnik, kuknes do komôrky a puknej ranu istoty do bezpecneho priestoru, tak v klude mozes nosit s nabojom v komore :wink:. Ja viem, ze to je jedno z hlavnych zakladov bezpecnej manipulacie so zbranou, ale nie kazdy k tomu tak pristupuje co som zbadal, take, ze sak mam prst mimo spuste a nemierim na osoby to neobstoji, pokial si neskontrolujes jej stav.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, som úprimne rád, že tu už nie som sám, kto robí neplatenú reklamu Sickingerovi. Samozrejme, máš pravdu, sú to výborné púzdra robené na dennodenné nosenie. Už som pár púzdier vyskúšal, ale zatiaľ som nič pre mňa vhodnejšie ako Lightning nenašiel.
Ale k veci, leňochod: azda rozptýlim tvoje obavy, keď ti poviem, že napríklad z toho Lightningu ti sotva niekto vyberie kvér z púzdra od chrbta. Púzdro je robené tak, aby si musel tasiť zvrchu, teda útočníkova ruka by sa musela dostať priamo pod tvoju. Dosť nepravdepodobná situácia.
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Jack, pozeral som to puzdro a dost ma zaujalo, problem je, ze je vonkajsie, co by pri mojej vychrtlej postave sposobilo asi problem so skrytym nosenim. To vnutorne Falco mi sedi v pohode, nosim G aj do roboty kazdy den a nikto nic nespozoroval. Neviem, ci by sa mi podarilo skryt zbran pri vonkajsom puzdre, ak ma niekto z pritomnych clenov skusenosti s kombinaciou chuda postava + vonkajsie puzdro, rad si necham poradit :wink:
Jack
moderátor

Áno, je vonkajšie. Ale krásne drží zbraň pri tele.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

Páni, už mám 4 púzdra a z toho so žiadnym nie som úplne spokojný - vnútorné je fajn, len nie vždy pohodlné, vonkajšie je dobré, ale zase mi často vykukne spod oblečenia, lebo ho nosím skôr vzadu na pravej strane a ako sa zohnem tak kuk sem kuk tam a niekedy stačí aj trochu rýchlejšia chôdza - skrátka je moc dole usadené na opasku. Tak som začal pozerať vami odporúčané púzdra a veľmi sa mi zapáčilo púzdro sickinger quick defense, ale ani za svätého Lugera ho neviem nikde objednať ani nájsť obchod kde by ho mohli mať. Konkrétne je to púzdro Sickinger Quick Defense 62280 pre Glock 19. Ľudia prosím poraďte, kde by som si ho mohol objednať, lebo mne už ani google nevie pomôcť. :(
Chcem totiž nosiť jedno púzdro ako ste mi poradili a zbraň nabitú s nábojom v komore a s ani jedným mojim doterajším púzdrom si neviem predstaviť také nosenie za každých okolností.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

Skus si zvyknut na to vnutorne.Ja som tiez nakupil par puzdier,kym som zistil ze to vnutorne je najpraktickejsie.
Jack
moderátor

Yuri, na Slovensko ich dováža modranský Alltec, ale s nimi je problém, že maloobchod (takmer) nerobia. V každom prípade, ak im brnkneš, dajú ti kontakt na nejakého predajcu v tvojom okolí, s ktorým spolupracujú a cez ktorého ti to budú ochotní obejdnať.
Kontakt nájdeš na webe www.alltec.sk
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

Ďakujem za radu Jack :wink: , po sviatkoch im zavolám a pevne verím, že sa k nemu nejako dostanem a budem môcť bezpečne nosiť svojho Glocka 19 s nábojom v komore - podľa mňa lepší spôsob ako nosiť ho bez náboja v komore, lebo človek nikdy nevie :wink:
C08R4
častý prispievateľ

Puzdro Sickinger Quick Defense je az zbytocne moc velke a siroke podla mna (u zbrane na nosenie treba zvazit kazdy minimeter do sirky) , na glock je paradne male sickinger Yaqui a co je podstatne, ze prekryva cely lucik, je z tvrdenej koze, nema zbytocne poistky, zbran sa pevne drzi pri tele, nevycnieva, staci ju potom iba vytrhnut pri taseni, takze je ready aj na pripadne nosenie s nabojom v komore.

maros15: Vnutorne puzdra su nie prave najvhodne na nosenie glocka s nabojom v komore a taktiez cloveka tlaci pistol ked sedi :lol:.
Jack
moderátor

Cobra, až na to, že v Yaqui (mám 2, na HK aj na ČZ) mi zbraň napríklad odierali cvočky na rifliach, alebo tie bazmeky v aute, do ktorých sa strkajú koncovky bezpečnostných pásov. Vyriešil som to Lightningom. Rozmery len o čosi väčšie, užívateľský komfort skoro rovnako vysoký, v niečom možno i vyšší (viac tlačí zbraň k telu) a ako bonus pocit, že mám gun chránený proti oderkám. Bonus č.2, že ak by ma niekto prepadol od chrbta, mal by veľký problém vytasiť moju zbraň, pretože ju teba ťahať smerom nahor v uhle, ktorý je ideálny pre užívateľa, no nevhodný pre prípadného útočníka.
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 26 Mar 2012, 12:37, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"