Susite s Glockom?

inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Toto napisal jeden uzivatel na fore glocktalk.com:

Actually, in both the basic and advanced armorers course I've taken, Glock is saying to use snap caps as the pin does hit the rear of the breech face and in the long term may cause a crack at the firing pin hole or to cause the breech face to flair out.

Preklad :-)

Skutocne na obidvoch puskarskych kurzoch, aj zakladny aj rozsireny, ktore som absolvoval, zastupca glocku doporucil pouzivat cvicne naboje pretoze udernik naraza na opacnu stranu zaveru kde dosada nabojnica a pocas dlhodobeho "susenia" sa moze vyskytnut zlom-prasklina otvoru pre spic udernika alebo moze plocha zaveru kde dosada nabojnica vyletiet.

Vid foto:

Obrázok
fakestring
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

takze, ak som dobre pochopil funkciu G-cka (bude moj prvy, mal som tu 75-tku), tak ten cvicny naboj tam bude treba stale vkladat, pretoze spust sa da natiahnut jedine obtiahnutim zaveru, pricom naboj vypadne. No co uz, bude to zmena.. :?
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 09 Máj 2014, 12:06, upravené celkom 1 krát.
MadDog
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa MadDog »

to:fakestring
Nemusíš ho obťahovať celkom, stačí len trochu potiahnuť, spúšť skočí do predu a náboj ostane v komore.
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tycho28 napísal:...za tych par susiliek si kupis novy udernik ked uz nahodou...
treba lepsie pozerat, mozna aj zaver
inspiring_kepler

Podla mna to s tymi cvicnymi nabojmi netreba prehanat.

Na forach boli aj take ohlasy, ze co ak iba nastala nahoda extremneho susenia a inak vytvrdeneho zaveru a pod. Z coho mohla vzniknut prasklina.
A Glock samozrejme neprizna, ze vypustil von zmatok alebo o tom vobec nevedel. Toto su ale len take hypotezy takze to berte s rezervou.
Na cudzich forach je viac anti-glockarov ako u nas :-)

A v pripade takehoto niecoho Glock vymiena zaver kus za kus.

A k tomu kratkemu potiahnutiu zaveru, pre iba natiahnutie spuste:

Pozor na to, moze z toho byt zly navyk a potom ked bude treba natiahnut glocka uplne tak podvedome natiahnete iba spust a nie aj naboj do komory a samozrejme nasledny vystrel bez naboja, naprazdno.

A nosit ostry naboj v komore pri nenatiahnutom glocku je nebezpecne vid.:

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=2370
MadDog
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa MadDog »

S tým natiahnutím máš pravdu, ale len v tom prípade, že nosíš glock bez náboja v komore. V opačnom prípade by to malo byť v pohode.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ked vela susim s glockom, mal by som ho mazat, aby sa nevysusil?
inspiring_kepler

:-)
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

podla mna nie, luke
kedze je samocistiaci, tak urcite bude aj samomazaci
gewehr
expert
Registered for: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

este povedzte ze je to samostrel :shock:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Samostrel ani nie, ale samotriafací bude určite!!! :twisted: :wink:
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

Ja by som sa toho cvakania na prazdno nebal.
Na priklade:
U byvalej vojenskej pistole vz.52 bolo vyslovne zakazane spustat bici kohut naprazdno, bolo to dane konstrukciou udernika so zapalnikom, kedy na seba narazali hrany materialov zapalnika a zaveru, dochadzalo k lahkemu ulomeniu, doslova odrazeniu zapalnikov.
Neskor pri zavedenej pistoli vz. 82 to sudruhovia zo zbrojovky vyriesili tak, ze vyrobili kuzelovity zapalnik, kde pri spusteni kohuta a dorazeni kuzeloviteho zapalniku do otvoru uz bola mensia stycna plocha a kuzelka sa s tym narazom vyrovna lepsie. Z tvaru zapalnikov vyplyva, ze CZ tuto konstrukciu pouziva dodnes.
Mistr Glock ked vymyslal pistol si tychto skutocnosti musel byt vedomy a oba verzie konstrukcii pravdepodobne poznat, ako som cital o nom clanok, studoval patenty. Kuzelovy udernik so zapalnikom nepouzil vo svojej konstrukcii bud preto, ze to je chranene patentom, alebo usudil, ze vymyslel lepsiu konstrukciu. Siel na to od lesa a vyrobil teleso zapalniku mohutnejsie, dokonca tak hmotne, ze zapalnik vyrazil skor kus zo zaveru ako keby sa sam zlomil. To je na fotke v diskusii vyssie.
Predpokladam, ze dnes to uz sudruhovia z Gloku nejako technicky doriesili, bud tak, ze je hrubsi zaver v mieste narazu telesa zapalnika, alebo niekde zrazili licove kontaktne hrany, alebo dospeli k nejakej kinetickej symbioze medzi suciastkami . V kazdom pripade ako vojenska zbran je na kazdej vojenskej misii pistol nabijana, vybijana pred kazdym stanom, budkou, poziciou aj niekolko desatkrat denne, dnes uz sa vzdy musi zo vsetkeho dat rana istoty, aj ked je vidiet do komory zbrane, lebo pri takej kazdodennej rutine, niekedy nevyspati a unave clovek pomaly magorie a nepamata ci ozaj vybil a keby sa to aj nadalej lamalo tak by sme o tom uz urcite poculi. :-)
Ten nacrt berte schematicky, nie doslova ze vykres.

Obrázok

UDERNIK SO ZAPALNIKOM Pi vz. 52

Obrázok

Pi. vz. 82

Obrázok

CZ 75 B

Obrázok

GLOCK

Obrázok
Naposledy upravil/-a inspiring_franklin v 22 Jan 2012, 13:46, upravené celkom 1 krát.
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

doplnenie ..

Pozrel som vykresy a ak som to dobre pochopil, suciastka "firing pin spacer sleeve" alebo "distancne puzdro udernika" brani tomu, aby celo udernika "firing pin" narazala pri spustani nasucho to telesa zaveru a tym doslo vylomeniu kovu v mieste, kde sa opiera o dno naboja.
K takemuto prerazeniu moze dojst v pripade, ak sa vylagruje doraz v tele distancneho puzdra, co povazujem za nepravdepodobne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"