Ja by som sa toho cvakania na prazdno nebal.
Na priklade:
U byvalej vojenskej pistole vz.52 bolo vyslovne zakazane spustat bici kohut naprazdno, bolo to dane konstrukciou udernika so zapalnikom, kedy na seba narazali hrany materialov zapalnika a zaveru, dochadzalo k lahkemu ulomeniu, doslova odrazeniu zapalnikov.
Neskor pri zavedenej pistoli vz. 82 to sudruhovia zo zbrojovky vyriesili tak, ze vyrobili kuzelovity zapalnik, kde pri spusteni kohuta a dorazeni kuzeloviteho zapalniku do otvoru uz bola mensia stycna plocha a kuzelka sa s tym narazom vyrovna lepsie. Z tvaru zapalnikov vyplyva, ze CZ tuto konstrukciu pouziva dodnes.
Mistr Glock ked vymyslal pistol si tychto skutocnosti musel byt vedomy a oba verzie konstrukcii pravdepodobne poznat, ako som cital o nom clanok, studoval patenty. Kuzelovy udernik so zapalnikom nepouzil vo svojej konstrukcii bud preto, ze to je chranene patentom, alebo usudil, ze vymyslel lepsiu konstrukciu. Siel na to od lesa a vyrobil teleso zapalniku mohutnejsie, dokonca tak hmotne, ze zapalnik vyrazil skor kus zo zaveru ako keby sa sam zlomil. To je na fotke v diskusii vyssie.
Predpokladam, ze dnes to uz sudruhovia z Gloku nejako technicky doriesili, bud tak, ze je hrubsi zaver v mieste narazu telesa zapalnika, alebo niekde zrazili licove kontaktne hrany, alebo dospeli k nejakej kinetickej symbioze medzi suciastkami . V kazdom pripade ako vojenska zbran je na kazdej vojenskej misii pistol nabijana, vybijana pred kazdym stanom, budkou, poziciou aj niekolko desatkrat denne, dnes uz sa vzdy musi zo vsetkeho dat rana istoty, aj ked je vidiet do komory zbrane, lebo pri takej kazdodennej rutine, niekedy nevyspati a unave clovek pomaly magorie a nepamata ci ozaj vybil a keby sa to aj nadalej lamalo tak by sme o tom uz urcite poculi.

Ten nacrt berte schematicky, nie doslova ze vykres.
UDERNIK SO ZAPALNIKOM Pi vz. 52
Pi. vz. 82
CZ 75 B
GLOCK