Plynova pistol

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Osobne si myslim, ze v pripade opravnenej Nutnej obrany by to mohol byt "iba" priestupok na useku zbrani a streliva.
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

sme tu v blbej diskusii..
moj prispevok bude v: pouzitie zbrane
inspiring_mayer

Príspevok od používateľa inspiring_mayer »

Zdravim. Mate niekto, prosim, info o noseni plynovky (pouziti municie) v Rakusku, Madarsku, Slovinsku alebo Chorvatsku? Dakujem za akekolvek info.
igoros
moderátor

kamaratska rada:
zabudni na plynovky a to uplne pri pobyte v zahranici. Mam kamarata,ktory si zobral so sebou na dovolenku do Chorvatska plynovku a co blbec nechcel, mozno ako jedno z 10000 aut si ho chorvati na hraniciach postavili bokom. Nasli mu plynovku a najblizsich 8 hodin stravil v cele predbezneho zadrzania. Po 8 hodinach ho pustili, ale plynovku mu zhabali. Bola to obrovska nahoda a smola, ale s tym sa mozes akurat dostat do problemov a hlavne v zahranici.
inspiring_mayer

To by mohlo znamenat, ze v Chorvatsku nemusi byt "na obcanak", ako u nas... Pisal som na vsetky styri ambasady, odpisali mi prave z Chorvatskej. Vraj na nosenie zbranie treba "specialne povolenie". Nemam ale pocit, ze by pochopili, ze sa pytam na plynovu zbran. Ta slovencina bola velmi kostrbata, takze myslim, ze to je pravdepodobne...

Kazdopadne mam aspon nejake info. Diky.
igoros
moderátor

Vies, ta plynovka je dost diskutabilna. Nie som ich uplny odporca, ale nemam rad plynovky. Zober si siuaciu, ked vytiahnes na niekoho plynovku a on vytasi normalnu pistol. :shock: No nechcel by som sa dostat to takej situacie. :o
inspiring_mayer

Jo, mas pravdu, je tu i to riziko. Tato tema bola vsade rozoberana tolko krat... Myslim, ze sa do nej nikto nechceme pustat :) Verim, ze rady typu "urob si zbrojak a kup ostru zbran" su od majitelov zbrani myslene predovsetkym s dobrym umyslom, no i tak by som tuto temu tu nerozvadzal.
peto543
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

radsej nez plynovku si zober teleskop . plynovka je fakt blbost
inspiring_mayer

Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Teleskop tu, ze na to, aby si sa branil, musi byt utocnik pri tebe. Ja planujem plynovkou ziskat cas a zdrhnut. Za zvazenie by mozno stala kombinacia plynovka a teleskop/noz.
peto543
prispievateľ

ak sa ti chce na sebe tahat 3 kila zeleza :lol:
inspiring_mayer

No, netusim, kolko vazi teleskop, ale ked nie aspon 2 kg, tak z toho 3 kila nebudu. Navyse ja osobne sa neplanujem takto ozbrojovat stale, iba ked pravdepodobnost, ze nastane blba situacia, bude zvysena (nocne navraty domov).
peto543
prispievateľ

tie tri kila som povedal obrazne :wink: jj chapem, ja napr. nosim teleskop ked idem so psom do lesa vecer... cez den normal odpociva v aute.
inspiring_mayer

Ja som si plynovku kupil najma do lesa. Nemam iluzie, ze by to polozilo nasratu medvedicu, ide ale i o ludske individua. Minule som spal len 5 km od romskej osady (padla tma a zacinalo prsat, tak som dalej nedosiel) s tym, ze kazdy ma videl prechadzat okolo. Sice som si dal k hlave noz a sekeru, ale pokojne som teda nespal.
peto543
prispievateľ

tak urcite lepsie plynovka nez nic... inak ak mas plynovku zozen si naboje s obsahom nonivamidu 200mg / jeden naboj.... na tie ostatne uplne zabudni...daktore obsahuje napr iba 25mg / 1 naboj co je dost ubohe....
igoros
moderátor

Urcite je to lepsie ako nic, to rozhodne, mozno by som este porozmyslal nad nosenim teleskopu, ja ho tiez nosim dost casto. Bud nosim pri sebe Cizu, alebo teleskop.
Este na margo: naboje s obsahom nonivamidu je podla zakona dovolene pouzivat iba proti zvieratam, nie ludom. :evil:
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"