Uloženie zbrane

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Preto sa ťa pýtam, aký zákonný dôvod na vydanie príkazu vidíš v tomto prípade?

neuposluchnutie výzvy na kontrolu zbrani. ci je to dostatocny dovod neviem nie som od policie :oops:

pretoze policia ma pravo "povinnost" kontrolovat ci sa dodrziava zakon .... teda skontrolovat ulozenie zbrane.

Netvrdim ze kontrola automaticky bude utekad pre sudny prikaz ...... ale ak ziskaju dovodne podozrenie ze u teba nieje vsetko poriadku a ty im tu zamienku das (ze ich nevpustis na kontrolu) tak zalezi uz len na nich ako budu postupovat......

takze kde alebo v ktorom zakone to je ... neviem a nestoji mi to za namahu hladat mam setko jak ma bit dlhe v skrini naboje zavery zasobniky zvlast a kratke su tiez osobitne takze az pridu na kontrolu nech sa paci tu je to tu hento a hotovo a ked skoncia nech idu tam odkial dosli a ja budem mat pokoj.

inak vazne sa divim ze sa to tak pitve kazdy sa zachova ako bude chciet ked sa chce niekto snimi natahovat nech sa natahuje ...... nasledky bude znasat sam.

asi tak to vidim ja (nieje to odborne stanovisko na to aby to bol musel by som prestudovat zakony a na to som zas moc lenivy :? )

inak napada mi ze by som mohol odpovedat protiotazkou : skus mi napisat jeden jediny rozumny dovod preco by si PZ nemal umoznit kontrolu ulozenia zbrani ked mas vsetko v poriadku ?
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ked nebudeme robit PRSA v medziach zakona, tak nam budu skakat po hlavach viac nez nam skacu!
Uz davno neplati "ja som policajt ja mam pravdu", uz moze mat i obcan pravdu a tu si treba chranit, lebo znovu daco povie opuchnuty a zoberu ti i tu vzduchovku co mas v trezore rozobratu. :wink:
friendly_merkle

Príspevok od používateľa friendly_merkle »

Vôbec mi nešlo o to, len tak poučovať a už vôbec nie navádzať na to, že netreba dodržiavať zákon, pokiaľ ide o uloženie zbraní a streliva. Jasné, že ak mám všetko v poriadku, nemám problém ukázať to polícii, keď o to slušne požiada. Proste som konštatoval fakt, že je na mne, či ich pustím do bytu bez súdneho príkazu. A ten sa skutočne nedáva len tak, že policajt oň požiada bez udania pádneho dôvodu. To sa nakoniec týka nielen tohto problému.
Inak je tu ale istá anomália, ale tá sa týka už samotnej obrany. Totiž ak mám zbraň na obranu a mám ju napríklad v noci v nočnom stolíku a strelivo mám mať inde, čo budem robiť v prípade, že mi do bytu, či domu vnikne "nepozvaná návšteva"? Asi budem musieť slušne požiadať " počkajte chvíľu, musím si nabiť" a až potom ich "vyzvať", aby opustili byt a prípadne zbraň použiť. Alebo ešte lepšie, najprv sa nechať podrezať a potom začať strieľať.
Takže možno je tu na mieste otázka, či porušiť "trošku" jeden zákon a prežiť, alebo dodržať a skončiť s podrezaným krkom. Ja osobne sa držím starej známej zásady (ako aj mnohí iní držitelia zbraní), že je lepšie mať a nepotrebovať, ako nemať a potrebovať. A určite sa jej držia aj mnohí ďalší, ktorí majú držať, alebo nosiť zbraň.
A len tak mimochodom, porovnávať tento problém s preukazovaním totožnosti, oprávnenía na riadenie vozidla atď., ktoré boli spomínané, je predsa len trošku pritiahnuté za vlasy. V týchto prípadoch predsa len ide o niečo iné a aj oprávnenia polície majú inú váhu.
Časy všemocnej polície, ktorá mala vždy pravdu a právo na všetko a nemožnosti domáhať sa vlastných práv, snáď už skončili. Alebo sa mýlim?
A už končím. Skutočne je to o tom, aby každý postupoval podľa svojho uváženia.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

Nomed napísal: inak napada mi ze by som mohol odpovedat protiotazkou : skus mi napisat jeden jediny rozumny dovod preco by si PZ nemal umoznit kontrolu ulozenia zbrani ked mas vsetko v poriadku ?
lebo je to hruby zasah do mojej domovej slobody!! dokonca tak hruby, ze to uznava aj samotny zakon formou, ze prikaz na domovu prehliadku moze vydat len predseda senatu alebo sudca pre pripravne konanie. v porovnani s inymi prikazmi, ktore moze vydat aj prokurator.

pokial viem, tak prikaz sa vydava za ucelom zaistenie veci, alebo osoby dolezitej pre trestne konanie.

preto to tak nejak vyzera, ze opravnenie policajta kontrolovat v tvojom dome ulozenie zbrani je dost tazko vykonatelne.

okrem toho, v nasej zatial demokratickej krajine sa nehrame na taketo protiotazky, ze preco by som policajta vpustit nemal. pretoze nemusim a to uplne staci.

inak ma uplne pobavil tvoj typicky postoj priposrateho slovaciska. jasne, pusti ich dnu, uvar im kavu a cestou von im este vybozkavaj zadnice od samej vdaky a praskni nieco na suseda. len aby si nahodou nemal nejake problemy. keby si odovzdal zbrane, tak predides uplne vsetkym podobnym problemom.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

a bojis sa toho, ze by zistili, ze nemas ulozene zbrane v poriadku?

ja viem o svojich pravach, ale uplatnujem ich rozumne, pokial ich teda aj P. uplatnuju v primeranej miere.

tak na co zbytocne teoretizovat.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Chlapi (vratane kontrolnych organov :-) ) vyjadrujeme tu len svoj nazor na scenar "what if" a som len a len rad, ze ma kazdy vlastny.
Sme jedinecny a nech to tak i ostane :wink:
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

ja bych ich pozval na kavu, aj ked sa minule boli pytat na suseda(sis) tak som ich pozyval, sak sme ludia, ne? :D
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

:D ..v tomto pripade by som sa nechal pozvat ja , lebo oni nato maju fond.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

U nás zatial kontrola uloženia zbrane zatial nefunguje. Aspon neviem o tom, že by niekoho prišli skontrolovať. Ak to ale z nejakých príčin začnú realizovať, tak to nebude fungovať tak, ako si niektorý myslia. Že príde nejaký policajt len tak, a bude sa vám špacírovať po byte, ako Colombo.

Aj tak nemajú zatial čo skontrolovať, lebo do 10 ks zbraní netreba trezor, a keď som doma, a prišli by, tak ich môžem mať rozložené s kludom aj na kuchynskom stole.

Momentálne majitela zbrane budú riešiť za zle uloženú zbraň až potom, keď sa niečo vyparatí.

Ale ak raz bude záujem kontrolovať, tak skontrolujú, či sa to Lukemu páči, alebo nie. Hlavne ak budú ludia ku všetkému lahostajný, ako doteraz.
:?
luke
častý prispievateľ

kapo, asi ta budem volat maly spuchnuty, lebo si bud sedis na kabli, alebo tu ucelovo rozpravas bajky, ktore vydavas za skutocnosti.
odsadni si z kabla a pochop, ze bez papiera ja nemam ziadnu povinnosti ich vpustit, bez ohladu na to, ako skaredo sa na mna budu divat.
az sa raz v buducnosti institut kontroly nejak prepracuje a bude osetreny ustanovenim, ktore umoznuje jeho vykonatelnost, tak bude ina situacia, tak prosim ta prestan tarat o tom, ako sa to urobi ci sa to mne paci alebo nie.
a prave to, ze dbam svojich prav a nie som posraty z policajta, dokazuje presny opak lahostajnosti a tvoja usluznost tu lahostajnost dokazuje. si tak lahostajny, ze nedbas ani prav, ktore mas a radsej sa podvolis bez dovodu policajtovi.
Kapo
častý prispievateľ

Radšej ma volaj "velký spuchutý". Na tých 125 kg by to sedelo.

A nesedím si na kábli, len som už zažil tolko buzerantských nariadení, ktoré človeku len strpčujú život, a nik sa proti tomu nepostaví, že neverím v to, že by sa slovenská spoločnosť vedela niečomu ubrániť. Dnešný príklad je aj referendum.
Další príklad by mohlo uviesť Legistelum. A prezradiť, kolko ludí už poslalo prihlášku. To by ti mohlo naznačiť všeobecnú mieru lahostajnosti streleckej spoločnosti.

A ty už pochop, že nejaký papier je to najmenej. A možno nám už čoskoro nebudú mať ani čo kontrolovať práve kvôli takým ludom, ktorý si myslia, že na neho v žiadnom prípade nikto nemá.... :roll:
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Kapo, mas aj pravdu sme ako vo vseobecnosti lahostajny, ale na druhej strane mnohy do teraz ani nevedeli, ze je tu nejake OZ zastupujuce strelecku verejnost.
Ja osobne este nie som clenom, lebo iba nedavno som prisiel z ,,vonku,, ale urcite sa zaregistrujem v kratkom case. :wink:
luke
častý prispievateľ

hahah to co pises je uplne smiesne. okrem nihilizmu, ktory sala z kazdej vety v tom prispevku nie je vobec nic. ked policajta bez reci pustim som lahostajny. ked chcem, aby sa preukazal velmi dolezitym povolenim na vstup, tak som neohrozeny jedinec harmanovskeho razenia, co je mimochodom celkom urazlive.

za to, ze ty nevies ako sa branit voci nezakonnemu postupu statneho organu a si z toho ocividne znechuteny ja nemozem. a banalizovat hodnotu skutocnych argumentov o tom ako sa branit da je nanajvys hlupe.

zboznujem ked nejaky tarzan z lesa zacne rozpravat ako sa neoplati policajtovi odporovat a ked sa ozva niekto, kto mu povie, ze sa myli a na take situacie mame zakonom dane nastroje, tak ho zacne oznacovat vselijakymi hlupymi privlastkami a zacne tu rozpravat krcmove reci o tom, ako si na teba policajt aj tak pride a urobi hento a tamto.

chces byt ovca? nech sa ti paci. ale nesnaz sa nam nakecat, ze to inak nejde. a nenechaj sa mylit, to ze nosis za opaskom zelezo, ale nechas si po hlave skakat od statneho uradnika z teba robi rovnaku ovcu ako tie, ktore si myslia, ze poulicne nasilie sa deje len v americkych filmoch..
Kapo
častý prispievateľ

Hlúpymi prívlastkami dnes len tak sršíš, ty Tarzan. :D

Ja nikoho do chalupy nepustím, bez patričného papiera, a ani sa pred nikým netrasiem, a ani som to tu vôbec nespomenul. Si domýšlaš ako stará baba. Skôr než urážlivo ideš odpovedať na niečí príspevok, tak si ho najprv prečítaj.

A aby sme sa vrátili k téme. Ja som si urobil skrinku na zbrane radšej sám. Keď som videl, čo predávajú, z nejakej 0,8mm plechu, do ktorého vykusnem dieru, tak som sa radšej rozhodol si urobiť svoju skrinu z 2mm ocelového. /co dúm dau/
Ešte by to chcelo lepšie zámky. Ale pri dlhšej neprítomnosti zlodejovi neodolá aj tak žiaden trezor. Do vnútra som prišroboval na náboje takú menšiu bezpečnostnú schránku. Tá sa dá z vnútra odšrobovať a uvažujem jej urobiť miesto niekde v aute. Od vtedy, čo mi vybielili auto behom jednej minuty, čo som stál kúsok od neho, neverím už ani autu, domu a trezoru.

A ak berieš za nihilizmus to, že verím v nič, tak to tak nie je. Verím už len sebe. :wink:
inspiring_turing

Príspevok od používateľa inspiring_turing »

V aute nesmieš nechávať zbraň ... Inak prídeš o zbroják.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"