Kompatibilita medzi kalibrami
Niet začo.
"komplicovi" to vyrazilo zásobník (.357 SIG, 147Gr.,SB). Odvtedy strielame len tie Federaly a No problem. Aj tak je to sila:411m/s úsťová rýchlosť.
Ale aby sme neboli OT, tá 17-ková hlaveň v 19-ke je docela haluz a je to aj presné.(na 25m ako normálna 17-ka)
Ešte taký bonbónik na záver. Keď napáskuješ Lugery do zásobníka od 31-ky(.357), pri streľbe ti ostane posledný v zásobníku ale záver ti zostane vzadu, akoby si mal už prázdny. To len tak.
POZOR aby sme sa rozumeli. Toto je v prípade ak takto napáskovaný .357 zásobník strieľaš zo 17-ky
nie z 31-ky 
"komplicovi" to vyrazilo zásobník (.357 SIG, 147Gr.,SB). Odvtedy strielame len tie Federaly a No problem. Aj tak je to sila:411m/s úsťová rýchlosť.
Ale aby sme neboli OT, tá 17-ková hlaveň v 19-ke je docela haluz a je to aj presné.(na 25m ako normálna 17-ka)
Ešte taký bonbónik na záver. Keď napáskuješ Lugery do zásobníka od 31-ky(.357), pri streľbe ti ostane posledný v zásobníku ale záver ti zostane vzadu, akoby si mal už prázdny. To len tak.
Naposledy upravil/-a MASH4077 v 16 Jan 2010, 14:49, upravené celkom 1 krát.
Mal som Glock 31. Naboje S&B v razi 357SIG boli natlacene na tak vysoky vykon ze nabojnice sa vyduvali. Niektore nevydrzali a utrhlo sa dno. Energia vystrelu spolu s kuskymi nabojnice rozmlatila komplet vnutro pistole a praskol ram. To sa mi stalo dva razy,tretiu pistol v tejto razi som uz potom nekupil,lebo v tej dobe to bola novinka a ine 357 ako od Selliera sa zohnat nedali. Inak vyhoda Glocka je ze v pripade takehoto niecoho nedojde k ohrozeniu strelca. Tlak vytrhne zasobnik a vsetko smeruje cez zasobnikovu sachtu do zeme... Co sa tyka nabojov 40SW tak tam zasa obcas nevystrelil naboj,stalo sa mi ze z 50ks balenia 2-3 neodpalili. Myslim ze tieto skusenosti na to,aby som prestal nejakemu vyrobcovi streliva verit stacia.
Inak este prelicka: vraj sa da napaskovat naboje 9mm L do 40tkoveho zasobnika u Glocku,obtiahnut a aj vystrelit. Strela vraj normalne vyleti z hlavne,len nedojde k obtiahnutiu pistole. Vie o takomto niecom niekto? Ak je to naozaj mozne,aka je presnost,aka je energia takto vystreleneho 9mm projektilu oproti normalu?
Mna by skor zaujmala moznost bojoveho pouzitia. Cize to ci niekto zmeral rychlost strely,energiu,pripadne prieraznost. Predpokladam ze strela bude nestabilna a o dost pomalsia. Ale ako nudzova alternativa,ked clovek vystriela svoje 40tky,je to celkom zaujmava vec. Sice len ako opakovacka a aj to len vtedy ked ma strela dostatocnu energiu.
-
inspiring_payne
Ak nemáš rád svoje ruky, ak sa ti nepáči byť zdravý a máš dobrú úrazovú/životnú poistku, choď do toho!
Nie, teraz vážne. Neblbni! Ide o úplne iný náboj, rozmery môžu byť podobné, ale napríklad dosiahnuté tlaky po výstrele sú výrazne nižšie pri 9 mm Browning. Preto aj zbrane v tomto kalibri sú dimenzované inak ako na 9 mm Luger. Nie sú stavané na to, aby zniesli také veľké tlaky, preto môže prísť k rôznym nehodám. Následky môžu byť veľmi vážne, dokonca fatálne.
Výrobca zakazuje používať do zbrane strelivo iného kalibru, než na aký je zbraň určená. A keď to zakazuje, asi na to má dôvody. Preto neviem, aké dôvody máš ty, aby si to skúšal, ale ja osobne by som ti to rozhodne neodporúčal.
Nie, teraz vážne. Neblbni! Ide o úplne iný náboj, rozmery môžu byť podobné, ale napríklad dosiahnuté tlaky po výstrele sú výrazne nižšie pri 9 mm Browning. Preto aj zbrane v tomto kalibri sú dimenzované inak ako na 9 mm Luger. Nie sú stavané na to, aby zniesli také veľké tlaky, preto môže prísť k rôznym nehodám. Následky môžu byť veľmi vážne, dokonca fatálne.
Výrobca zakazuje používať do zbrane strelivo iného kalibru, než na aký je zbraň určená. A keď to zakazuje, asi na to má dôvody. Preto neviem, aké dôvody máš ty, aby si to skúšal, ale ja osobne by som ti to rozhodne neodporúčal.