Kompatibilita medzi kalibrami

Používateľov profilový obrázok
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

ok.Dík.Kamarát strieľa .40ky aj od S&B, tak ho upozorním.
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

Niet začo.
"komplicovi" to vyrazilo zásobník (.357 SIG, 147Gr.,SB). Odvtedy strielame len tie Federaly a No problem. Aj tak je to sila:411m/s úsťová rýchlosť.

Ale aby sme neboli OT, tá 17-ková hlaveň v 19-ke je docela haluz a je to aj presné.(na 25m ako normálna 17-ka)

Ešte taký bonbónik na záver. Keď napáskuješ Lugery do zásobníka od 31-ky(.357), pri streľbe ti ostane posledný v zásobníku ale záver ti zostane vzadu, akoby si mal už prázdny. To len tak.
:!: POZOR aby sme sa rozumeli. Toto je v prípade ak takto napáskovaný .357 zásobník strieľaš zo 17-ky :!: nie z 31-ky :!:
Naposledy upravil/-a MASH4077 v 16 Jan 2010, 14:49, upravené celkom 1 krát.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Mal som Glock 31. Naboje S&B v razi 357SIG boli natlacene na tak vysoky vykon ze nabojnice sa vyduvali. Niektore nevydrzali a utrhlo sa dno. Energia vystrelu spolu s kuskymi nabojnice rozmlatila komplet vnutro pistole a praskol ram. To sa mi stalo dva razy,tretiu pistol v tejto razi som uz potom nekupil,lebo v tej dobe to bola novinka a ine 357 ako od Selliera sa zohnat nedali. Inak vyhoda Glocka je ze v pripade takehoto niecoho nedojde k ohrozeniu strelca. Tlak vytrhne zasobnik a vsetko smeruje cez zasobnikovu sachtu do zeme... Co sa tyka nabojov 40SW tak tam zasa obcas nevystrelil naboj,stalo sa mi ze z 50ks balenia 2-3 neodpalili. Myslim ze tieto skusenosti na to,aby som prestal nejakemu vyrobcovi streliva verit stacia.
MRBLUE
častý prispievateľ

Inak este prelicka: vraj sa da napaskovat naboje 9mm L do 40tkoveho zasobnika u Glocku,obtiahnut a aj vystrelit. Strela vraj normalne vyleti z hlavne,len nedojde k obtiahnutiu pistole. Vie o takomto niecom niekto? Ak je to naozaj mozne,aka je presnost,aka je energia takto vystreleneho 9mm projektilu oproti normalu?
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Preberalo sa to na US fóre, moron kúpil géčko v .40 a k tomu pár bední streliva za výhodnú cenu a vôbec mu nevadilo že ide o 9L. Potom riešil na fóre problém že mu neobťahuje a lieta oblúkom.
MRBLUE
častý prispievateľ

Mna by skor zaujmala moznost bojoveho pouzitia. Cize to ci niekto zmeral rychlost strely,energiu,pripadne prieraznost. Predpokladam ze strela bude nestabilna a o dost pomalsia. Ale ako nudzova alternativa,ked clovek vystriela svoje 40tky,je to celkom zaujmava vec. Sice len ako opakovacka a aj to len vtedy ked ma strela dostatocnu energiu.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Ak planujes v prestrelke po mrtvych zbierat zasobniky kup si v ramci stareho kontinentu radsej 9luger :lol:
MRBLUE
častý prispievateľ

Mam Glock34,takze tento problem odpada :D Toto ma zaujalo v cisto teoretickej rovine. Pre pripad ze by som sa dostal na Euro-Americke bojisko. :lol:
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Zdravim, mam otazku ohladom Glocka 25, je to 9mm Browning /9x17/. Da sa to prerobit na 9mm Luger /9x19/ ?
Glock 25 je taka ista ako Glock 19, iba iny kal. Dakujem
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ak nemáš rád svoje ruky, ak sa ti nepáči byť zdravý a máš dobrú úrazovú/životnú poistku, choď do toho!
:lol: :lol:
Nie, teraz vážne. Neblbni! Ide o úplne iný náboj, rozmery môžu byť podobné, ale napríklad dosiahnuté tlaky po výstrele sú výrazne nižšie pri 9 mm Browning. Preto aj zbrane v tomto kalibri sú dimenzované inak ako na 9 mm Luger. Nie sú stavané na to, aby zniesli také veľké tlaky, preto môže prísť k rôznym nehodám. Následky môžu byť veľmi vážne, dokonca fatálne.
:!: :!:
Výrobca zakazuje používať do zbrane strelivo iného kalibru, než na aký je zbraň určená. A keď to zakazuje, asi na to má dôvody. Preto neviem, aké dôvody máš ty, aby si to skúšal, ale ja osobne by som ti to rozhodne neodporúčal.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

TomasARN: vlastníš tú g25 ? by som rád vedel či a ako je riešené uzamknutie, urob prosím fotky...
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"