Doplnky na GLOCK

Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa siver »

Tak som sa konečne dostal po mesiaci na strelnicu a otestoval tie nové mieridlá WARREN Tactical. Musím povedať, že oproti origoš plastovým mieridlám je to páradny rozdiel, samozrejme k lepšiemu.
Keďže ja ešte nie som "superstrelec" a mám rozptyl ako brokovnica, dal som ich otestovať chalanom, ktorím to lieta tam kde chcú. Chcel som iba zistiť či som ich dobre osadil. Zo správnych rúk to lietalo asi 5 cm do prava. A výškovo - treba mieriť na stred. V mojich rukách - kružnica s priemerom cca. 20 cm :oops: Strielané na cca 17 m.
Mieridlá sú neni vôbec vhodné na mierenku, majú široký zárez a úzku muchu. Ani pri strelbe na IPSC terče a gongy to nie každému vyhovovalo. Ja mierenku nestrielam a na IPSC sa mi tie mieridlá celkom pozdávajú. Mám lepší prehľad, vidím na čo strielam a viem rýchlejšie zamieriť. Mieridlá nezakryjú celý terč, to sa ukázalo ako výhoda hlavne pri strelbe na gongy (15 až 20 m). Pri starých mieridlách som ten gong ani nevidel. Pri Warrenoch ten gong pekne vidím a viem kde strielam. Je to hlavne kvôli tej tenkej muche. A tie gongy aj pekne padali na prvú ranu, čo mi predtým nejak nešlo.
Trocha mi zatiaľ vadí ten špecifický tvar cielnika ale snáď si na to zvyknem. Dalo by sa tomu vyhnúť kúpou Warren Sevigni a nie Tactical ale tie som nevedel zohnať.
Ešte musím doriešiť poriadne uchytenie mušky. Použil som na to tmel na závity CEYS ale toto uchytenie zlyhalo asi po 200 ranách. Takže idem práve objednať nejaký normálny LOCTITE. Ináč nevie niekto podadiť, ktorý typ. Ja som pozeral na LOCTITE 243 (strednopevnostný) alebo LOCTITE 263 (vysokopevnostný). Samozrejme aby sa to ešte niekedy dalo rozobrať :wink:
vigorous_beaver

Príspevok od používateľa vigorous_beaver »

zdravim chlapi, tak si tu bruzdam po fore, lebo planujem v lete kupu novej G19ky a vidim, ze sa vas viacej stazuje, ze niektore prislusenstvo ako napr. urcite modely mieridiel sa na slovensku nedaju zohnat.

tak ma teda napadlo, ze by som spravil dobry skutok a za par euro extra by som vam ho objednal v USA a priniesol na Slovensko, ked sa budem vracat domov na Vianoce... ak mate zaujem napiste mi SS, urcite sa nejako dohodneme. nechodim sem casto, ale urcite vam odpisem. mozno by sa potom aj niekto nasiel, kto by mi dal zastrielat z jeho novej G19 nech som si isty, ze kupu neolutujem... :wink:

tiez by som sa vas chcel spytat na vase nazory, ktore mieridla by ste mi odporucili kupit si? s glockom by som si mozno isiel obcas strelil nejaky ten pretek (ked daco natrenujem:), neskor by som ho chcel pouzivat na nosenie. viem, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, ale aj tak by som rad pocul vase nazory. mieridla si urcite budem niest so sebou odtialto ked sa budem vraciat domov v lete este pred tym, ako si kupim samotneho glocka, lebo na original glockove som nepocul jedineho dobreho slova a samemu mi velmi nevyhovuju.

diki :)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ak ho chces nosit, za zvazenie stoja aj original Glock tritiove mieridla.
Netvrdim, ze su idealne, ale maju ine zvyraznenie (3 body) nez standardne a niekomu vyhovuju.
Vyrazne by to zjednodusilo nakup, kedze sa daju kupit priamo so zbranou.

G19 nemam, v pripade zaujmu mam na vyskusanie G26-ku s tritiami.
vigorous_beaver

Príspevok od používateľa vigorous_beaver »

nad tymi tritiovymi naozaj rozmyslam, ze si ich prinesiem.

vedel by mi niekto povedat, je v praxi nejaky badatelny rozdiel medzi

http://www.glockmeister.com/Meprolight- ... L%2D10226/

a

http://www.glockmeister.com/Meprolight- ... L%2D10224/ ?

tieto druhe vyzeraju rovnako ako original glockove, len su o 10 dolarov lacnejsie. zatial som rozhodnuty pre ne, no vravim, este som nemal tu cest vyskusat si strelbu s tritiovimi... ale zatial sa mi pozdavaju najviac.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Tie druhe minule na sutazi jeden chvalil. Otazka znie, ci ti fakt treba tritiove. Lebo ja v tritiovych velmi vyznam na moje vyuzitie napriklad nevidim. Ked by som uz nieco podobne kupit chcel tak asi by som siel cestou Truglo TFO.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

suhlas s nikom tritiaky su dobre do tmy cez den bodky nevidis svietit a ak by som kupoval tritiove tak od firmy TRIJICON tie su kvalitne vyrobene tritiova kapsula je v hlinikovom ochrannom obale a sklo v predu je lesteny zafir.Garantuju 12 rokov svietivost pri zelenych. Zlte tusim menej asi len 5 rokov. Na mojom Glocku co som predal kamosovi uz nadsluhuju a stale svietia.
A druha varianta su od TRUGLO TFO technologia tie budu mat bodky pekne viditelne aj cez den nakolko tritiove kapsuly nasvecuju svetlovodne vlakna.
Momentalne by som ja osobne bral TRUGLO TFO.
Speedy
prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa Speedy »

mam TFO su vyborne co do funkcnosti ale mohli by byt jemnejsie...predtym som mal jemnejsie mieridla od grand power...lenze tie zasa v noci nesvietili....nic neni idealne ale TFO je zasa o krocik blizsie
siver
prispievateľ

Mne tiež nesedia tie truglo, sú také "hrubé". Preto som kúpil mieridlá Warren: http://www.doublealpha.biz/sights/steel ... ptic-front
Po troch návštevách strelnice môžem povedať, že som urobil dobre. Tá tenšia svetlovodná mucha mi vyhovuje. Včera som skúšal hlavne gongy na väčšie vzdialenosti a konečne som ich triafal, čo pri origoš Glock bola skôr náhoda.
Zistil som, že mi vyhovuje viac svetla okolo muchy. Má to výhodu pri vzdialenejších terčoch a na tie bližšie viem rýchlejšie zacieliť. Samozrejme toto platí hlavne pre IPSC a pod., nie keď chceš dávať samé 10-siatky pri mierenke, na to treba iné mieridlá.
O tritiových som vôbec neuvažoval. V noci na strelnicu nechodím a cez deň sú lepšie svetlovodné, zbraň nenosím. Mne dokonca nevyhovuje ani svetlovodný cielnik. Najviac mi vyhovuje svetlovodná mucha + čierny cielnik, ale každému niečo iné :wink:
niko
častý prispievateľ

Suhlasi siver. Ja mam velmi podovne ocakavanie z mieridiel ako ty. Preto som objednal Dawsony - cielnik cierny/svetlovodna mucha. Uz len nech dojdu. :wink:
siver
prispievateľ

A kde si ich nakoniec objednal?
niko
častý prispievateľ

Jeden kamos mi ma doniest priamo z USA. No len to bude trochu trvat.
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

ahoj,
ma niekto skusenost s Warren Tactical Sight, Sevigny Competitition??
Videl som model Tactical, ale zda sa mi, ze ma trochu siroky zares v cielniku. Nevie niekto ci model competition ma uzsi zarez a hlavne kde by sa dal zohnat..... dik
siver
prispievateľ

Ja mám doma Warren Tactical a podľa toho čo udávajú na stránke, majú rovnaký zárez:
Sevigny Competition Specifications:
Front Sight: .115” wide x .215” tall, 70 LPI serrations, black oxide finish, 3/16” hex screw retention
Rear Sight: .150” wide x .120” rear notch, flat back drafted surface (no distracting points, edges or serrations) with nominal 1/8” radii corners, hardened steel, black oxide finish, dovetail press fit and stainless set screw for back-up retention
Teraz som to odmeral a aj tactical má zárez široký 0,150" = 3,81 mm.
Ešte by si to mohol riešiť širšou muchou, nie 0,115" ale 0,125". Ale netuším či sa taká kombinácia dá kúpiť aj so svetlovodnou muchou. S klasickou ocelovou áno - Sevigny Carry
Tu sú kombinácie čo vyrábajú: http://www.warrentactical.com/sightdetails.htm
Aj ja som chcel kúpiť Sevigny ale v EU som ich nevedel zohnať a z USA mi ich nechceli poslať. Skúšal som troch predajcov.
siver
prispievateľ

Ešte ma napadlo, že ak ti stačí oceľová čierna mucha, tak tu by mali mať Warreny: http://www.profitactic.eu/shop/?page_id=produkt&id=463
Píšu síce, že sú to Tactical ale na obrázku sú Sevigny.
Pozor na mail neodpovedajú. Treba tam zavolať - poobede. Ale ja keď som tam volal pred 3-4 mes. tak mi nevedeli povedať ktoré sú to, tak som radšej objednal z Double-Alpha :wink:
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Dik za info aj ked ma moc nepotesilo :(
a ako sa ti s tym striela??
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"