Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?

oci
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

s tym tlmicom suhlasim:-)...... ale presnost .... z 26-ky strelim na 25m tak 6-7cm a zo 17-ky tak isto. Videl som uz ale borca ktory strelil z 34-ky 30cm na 15 metrov:-) Glock je dostatocne presny v akejkolvek dlzke. Medzi G17 a G19 je rozdiel v presnosti, ale su to len milimetre na 25m.
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to je uz na prvy pohlad uplna hlupost povedat, ze glock je rovnako presny pri lubovolnej dlzke hlavne. mi vysvetli, preco sa potom vyrabaju modely v 4 roznych dlzkach hlavne, a nie len vo velkosti pazbicky to nebude.
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

Nevím na kolik délka hlavně ovlivňuje přesnost, ale délka záměrné ji ovlivňuje určitě. A taky třeba G26 se podstatně lépe skrytě nosí než G34 (můj osobní názor).
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

dlhsia hlaven lepsie ustabilizuje strelu a mierme zvacsi ustovu rychlost strely a samozrejme dlhsi zaver a zamerna = vyssia presnost a cim vacsia vzdialenost terca tym je je to badatelnejsie.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

luke... oci pise ze "glock je dostatocne presny"... nie rovnako presny :wink:

oci... kolko strelcov mierenky poznas co maju hlaven mensiu ako 3 palce :?:
oci
prispievateľ

"luke... oci pise ze "glock je dostatocne presny"... nie rovnako presny"
Aspon niekto tu vie citat:-)
Ak odratam chybu strelca rozptyl G17 moze byt tak cca 3cm na 25m Rozptyl G26 bude tak o 0.5cm vacsi ako u G17. Realne by si zbran na obranu pouzival urcite na mensiu vzdialenost, okolo 10-12m a tam tie dva milimetre nehraju vobec ziadnu rolu.
Uznavam ze ak ti pri mierenke chyba jeden bod na vitazstvo a ty mas pat ran 2mm od ciary dlhsia hlaven a zamerna sa hodia. S obrannou strelbou to ale nema nic spolocne. :wink:

"oci... kolko strelcov mierenky poznas co maju hlaven mensiu ako 3 palce"

Uznavam ze na mierenku je treba dlhu hlaven Glock je sluzobna zbran a zbran na obranu nie na mierenku.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Presnost pri Glock-u je hlavne o strelcovi ako pise oci.
"Sustruznicka" presnost vzhladom na dlzku zbrane, hlavne velmi malo vplyva na celkovu presnost strelby pri Glock-och.
A ako uz bolo pisane, Glock ani zdaleka nie je urceny na mierenu strelbu i ked aj z 50 metrov sa daju zostrelovat popre s G26 :wink:
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Moja osobna skusenost: Co sa tyka Glockov roznej velkosti,neni ani tak rozdiel pri mierenej strelbe na bezne vzdialenosti,ale hlavne pri kontrole zbrane,ked sa striela na viac tercov. Vtedy sa javi G26 v porovnani s G34 rozskakany. U Glocka som zacinal s kompaktom,potom som presiel na plnu velkost a nakoniec som skoncil u predlzenej G34.Superkompakty G26 aj 27 som skusal na strelnici a absolutne mi nesadli. Netvrdim ze su zle,ale nemal som z nich prosto dobry pocit. G17L sa mi zasa nepaci. G34 sa mi najlepsie ovlada,je podla mna aj kvalitnejsie urobeny oproti seriovym Glockom(potvrdili to uz viaceri ludia co sa v tom vyznaju) a neni problem ho nosit ani v lete. Ako som totiz pisal v inom vlakne,u Glocka pri noseni hra hlavnu ulohu jeho sirka.
Osobne by som si kupil superkompakt od Glocka jedine vtedy,keby urobili Golck v razi 9Luger alebo 40SW s jednoradovym zasobnikom,tak ako G36.
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Superkompaktny Glock s jednoradovym zasobnikom uz je a vola sa Walther PPS :wink: .Mal som a mozem doporucit.Nosi sa fakt luxusne.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Mozno mas pravdu,ale zvyk je zvyk :)
oci
prispievateľ

S tym, ze sa vacsie glocky chovaju o cosi lepsie pri strelbe suhlasim, aj ked skutocny rozdiel je ovela mensi ako ten "pocitovy" Male glocky sice viac "stekaju" ale o to rychlejsie sa zrovnavaju po vystrele.
Skor by ma zaujimalo ci tie 34-ky a 17-ky nosite skutocne pravidelne a vsade, alebo len prilezitostne. ja som sa za takmer 10 rokov celkom poctiveho nosenia zbrane dopracoval postupnym zmensovanim az ku 26-ke. Vsetko vacsie ma obmedzovalo a neviem si predstavit nosit 5-6 rokov kazdy den 34-ku. Nosit zbran iba obcasne je podla mna nespravne, drzim sa hesla "lepsia 26-ka za opaskom ako 17-ka v trezore" :D
inspiring_varahamihira

Príspevok od používateľa inspiring_varahamihira »

ja mam denne pod pazou 1911 fullsize alebo za pasom G19 a ani ich nevnimam.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Ja všade nosím G17 a nepociťujem žiadne obmedzenie pri akéjkoľvek činnosti
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

petkom:
Striedaš na nosenie dve dosť odlišné zbrane (úchop, sklon, spúšť, poistka, ...).
Nebojíš sa, že v strese kvôli tomu tvoje nadrilované postupy 'zazmätkujú'?
inspiring_varahamihira

Príspevok od používateľa inspiring_varahamihira »

ani nie, uz som si zvykol. predtým som striedal G17 a CZ75B, tiez za pasom a v podpaznom. teraz sa mi zda 1911 uplne idealna. to G19 mam len par dni
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"