Glock NET / T.A.S. tritium/fiberoptic mieridla

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

BKSL napísal:Ale ked uz je vzdialenost vacsia ako 2,5 metra tak uz zbran musis pozdvihnut k "osi zraku". Tvoje oko - zarovnane mieridla zbrane - pachos. A toto by mala byt najsilnejsia stranka laseru. Podla pisaneho netreba tolko dvihat zbran pre dobre namierenie a usetri sa cas.
nikdy som laser na zbrani nemal, napisem na zaciatok.
za nic sa tu nebijem, len nahlas uvazujem.

to co pises mne pripada ako strielanie od pasa. co som skusal, tak na to aby si vedel strielat od pasa, to jednoducho potrebujes nacvicit a v tom, aby si tu zbran daval do dobreho sklonu na ciel ti laser pomoze akurat v tom, ze rychlejsie prides na ten pravy sklon.

co chcem povedat, ze ked si v zivote nestrielal od pasa, tak laserovu bodku podla mna budes hladat, lebo proste tu zbran nenatocis spravne, co je v takej situacii neakceptovatelne. na to aby to bolo pouzitelne to musis natrenovat, a az to budes mat natrenovane, tak podla mna nezalezi na tom ci tam laser bude alebo nie, lebo to polohovanie zbrane budes mat v svalovej pamati.
inspiring_turing

Príspevok od používateľa inspiring_turing »

Ešte jedna maličkosť získaná skúsenosťou - samotný laser (teraz hovorím o laseroch pracujúcich vo viditeľnej oblasti spektra) v noci je na niektorých povrchoch a materiáloch zle viditeľný ... Skúste si posvietiť laserom na tmavý, matný povrch, alebo na tmavý textil ...
Vo dne a hlavne za slnečného svetla je laser na 2 veci ...
Inak, súhlas s tým, čo napísal Tango.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Od pasa strielam pravidelne. LCP sa mi uz viac krat zaseklo v tricku, Glock ten nie, vystrelil aj druhy krat :-)
Pre mna je strielanie zo skryteho nosenia na cas a od pasa taka srdcovka. Citim sa byt velky čávo, heeej :-)

A preto spominam tie 2 metre, lebo to je taka hranica kedy este aspon jednou z dvoch ran po sebe zasahujem stabilne A4 format.
Samozrejme mierenie ukazanim od pasa, inak povedane co najrychlejsie. píp... ideš, ideš, bum :-)
Zo skryteho to na strelnici robim od 1 sekundy do 1,3 sekundy.

Bude laser - vyskusam, bude zly - sklopim usi, bude dobry - kupite si aj vy :-)
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:tango
Nemam link,kupil som si ich normalne v obchode cca styri roky dozadu. V BA u Hrnciarika,na Trnavskej,oproti Sportovej hale. Mali na vyber zelene a cervene.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

MRBLUE: Nemyslis skor mieridla s optickym vlaknom ? (Truglo a pod. ?) TFO su kombinovane, ale su tiez len v zelenej farbe. Cervene 'tritiove' mieridla byvaju zvycajne kombinaciou 'zlto-zeleneho' tritia osvetlujuceho cervene vlakno, ale to nie je prave najlepsie riesenie - svietia dost slabo). Tak su myslim riesene aj tieto T.A.S., ale klasicke cervene tritiove mieridla som na Glocka este nevidel (a nenasiel som ich narychlo ani nikde na nete, aj ked nevylucujem ze nejake existuju).

K laserom - trochu odbocujeme od temy, ale myslim ze sa oplati si precitat ten link co hore hodil yarco. (odpada tym zbytocna debata o viditelnosti bodky, vyuzitelnosti, zapinania, atd. - skoro vsetko je adresovane a vysvetlene v tom linku... Navyse aj medzi lasermi je vela rozdielov - CrimsonTrace vs. LaserMax vs. x dalsich + xxx dalsich cinskych/airsoftovych...)

Gunslinger
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 11 Dec 2013, 14:46, upravené celkom 1 krát.
fakestring
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

Gunslinger,

nemas nieco nove ohladom tych mieridiel? Tiez by som mal zaujem.
Gunslinger
moderátor

fakestring: V statoch ich uz predava LoneWolf (s cervenou alebo zelenou bodkou) po 89 dolacoch, ale ja osobne som od nich upustil. Mozno az upravia dizajn a prevedenie, a vyjdu s verziou kde bude aj tritiova kapsula tak opat zvazim ze by som ich aspon vyskusal, ale v ich sucasnej podobe maju podla mna prilis vela nevyhod.

Gunslinger
fakestring
prispievateľ

takze je tam len svetlovodne vlakno a v noci to nesvieti. Skoda, skoda. A pytaju za to tolko, ako za Trijicony s tritiom...
fakestring
prispievateľ

btw.,
ake dalsie nevyhody ohladom prevedenia a dizajnu mas konkretne namysli? Plastaky to nie su - aircraft grade aluminium, co by bolo celkom ok.
Gunslinger
moderátor

Videl som vela recenzii kde sa stazovali na slabu konstrukciu, az budem mat cas skusim to pozriet a linknem.

Inak, ked uz spominame tie Trijicony, nepodarilo sa este nikomu zohnat/doviezt tie nove? Mam na ne zalusk (na tie s oranzovou muchou), ale skoro vsade su vypredane navyse samozrejme vacsina zaoceanskych predajcov sa boji posielat ich tymto smerom :roll: :evil: Jedny trugla TFO mi uz odisli (prasknuta kapsula s tritiom), a tieto trijicony pouzivaju hlinikovu kapsulu vpredu so safirovym sklickom, takze by snad mali byt trvacnejsie (plus sa mi pozdava ten U-ckovy profil a farebne odlisena mucha s centralnym bodom) a tvar tych zadnych umoznujuci lahsie nudzove natiahnutie zaveru je ceresnickou na slahacke :twisted:

Par fotiek z netu:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Gunslinger
fakestring
prispievateľ

Gunslinger,

presne tieto mam objednané z E-bay, uz len aby dosli. Neviem sa dockat.. :)
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

trijicon robi viac druhov mieridiel na glocky? tieto su take mohutnejsie, minimalne cielnik, robi aj kopie original glockovych, nie?
je tam aj nejaky iny rozdiel?
fakestring
prispievateľ

Tak uz su namontovane (tie Trijicon-y HD, of course :)),

bolo treba trochu brusenia, ale s kamosom sme to zvladli :). Zatial som este nestrielal, ale myslim, ze sa s tym bude mierit lepsie, ako s orig. Vysky mieridiel su asi take iste, ako maju Warren tactical, napr.: http://www.doublealpha.biz/sights/steel ... ptic-front
a U-notch na cielniku sa mi zda byt dobry napad. Myslim ze to dost pomaha presne zamierit (horizontal).
Btw., v noci svietia super a cez den tie body na cielniku nevadia, clovek ich ani nevnima.

Edit 21:38 - tak uz presli aj ostrou skuskou - zatial si myslim ze mam na 25m lepsi rozptyl, ako s originalmi, takze happy :)
Gunslinger
moderátor

Mhm, tiez som ich nedavno nahodil (teda presnejsie len prednu muchu - Meprolight/Trijicon - v kombinacii so zadnymi TFOckami) a zdalo sa mi ze s nou mam lepsie rozptyly aj mozno o malicko lepsie casy, ale vcera som ju v Domanizi stratil (dosiel mi loctite a zabudol som ho tam potom dat, alebo ju aspon priebezne kontrolovat... :roll: :evil:

Pre zaujimavost, cakal som ze v noci bude hrat do oranzova (cez den je jasne cervena, v noci som myslel ze v kombinacii s tym tritiom to bude tak do oranzova - a bude kontrastovat s tymi zadnymi TFOckami, ale v skutocnosti v noci to cervene olemovanie vobec nevidno a svietia jasne na zeleno).

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"