Do hummeneho mam 20km tak tam som si povedal, ze skusim.
Prisiel som na polikliniku nasiel kde sidli klinicky psycholog. Zaklopl objednal sa. Uz pri objednavani som mal dobry pocit. Posobil na mna dost ukludnujuco, pohodovo. Spytal som sa asi ako dlho to bude trvat. Odpovedal, ze to tazko povedat, ze je to individualne a zavisi na mojej sikovnosti.
Dnes som dosiel na termin. Nieco pred 8:00. Uz presne neviem.
Vysla sestricka a spytala sa koli comu som dosiel. Ja, ze psychotesty na zbrojak. Hned ma zobrala do vedlajsej miestnosti kde sa konalo samotne testovanie.
Cital som par veci ohladom testov, aj par ludi na forum pisalo o nich.
Moje pozostavali z tychto casti.
1. Dala predomna jeden papier kde boli cisla v intervale 1 - 100 ktore boli ciernej farby. kazde cislo malo inu velkost a aj mali ine natocenie. Hned pri nich bolo cislo cervenej farby. Tie boli rovnakej velkosti.
Sestricka mi nadiktovala 3 cisla (ciernej farby) a mojou ulohou bolo najst to cislo na papieri a zapisat cervene cislo nemu prisluchajuce. Cas na najdenie tych 3 cisel bol 50sek. To sa opakovalo tusim 7x ...cize 7x 3cisla=7x 50sek
Pre uspesnost trebalo mat spravenu aspon polovicu spravnych odpovedi
2. Dala predo mna harok kde boli stvorceky. V nich boli 2 kruzky. Jeden cierny vyplneny a jeden prazdny. Trebalo kvackat polohu nevyplneneho kruzku voci vyplnenemu. Napr. vparavo, vlavo , hore, dole.... bolo tam tusim 50 stvorcekov a trebalo skrtat co najrychlejsie. chyby netrebalo opravovat. Cas na tuto ulohu bol 50sek. Pre absolvovanie trebalo aspon polovicu spravne vykvackanych stvorcekov.
3.Dala redo mna sanon. V nom bolo cosi ako IQ test na predstavivost. Neviem ako sa tie testy volaju. PRoste bol tam velky obrazok a v nom bol biely vysek.
Pod obrazkom bolo vzdy bud 6 alebo 8 malych vysekov kde vzdy jeden seel do velkeho obrazka. Trebalo ten spravny vysecik najst.
tam bolo 12 uloh na sekciu. Sekcii bolo a- e alebo f .
4. Nakoniec mi dala karticky. Spuustu karticiek. Tusim do 100. Osobnostny test/ dotaznik. Dala mi vrch od dezertu a tam zvnutra bolo velkym ANO/NIE a tie karticky kde boli otazky som ukladal bud na ANO alebo NIE.
som sa divil, ze som nemal kreslit strom Baumov test ci ako. Tesil som sa na machule, ale ani tie som nevidel
Isiel som na chodbu pockat na vyhodnotenie. trvalo to asi 10 minut. Siel som k lekarovi este na asi 10 min rozhovor. Sa ma pytal naco chcem zbrojny, ze ci na polovne ucely. Som povedal, ze na obranu a mozno sportovu strelbu. Sa divne zatvaril a zacal mi vysvetlovat, ze to je pri tej obrane niekedy dost aj na pritaz. Potom sa ma pytal, ze ak by doslo na pouzitie zbrane ci by som bol schopny vobec vystrelit na cloveka.
Povedal som mu pravdu, ze sam to neviem.
Este sme sa porozpravali, ze aj on ma zbrojny a mal zbrane ale, ze ich radsej dal prec koli detom.
Cely rozhovor bol v takom uvolnenom style.
Cennikova cena bola 46eur ale doktor. Lekar ked mi povedal, ze som presiel, vytiahol cennik zacal hladat a povedal, ze to stoji 46eur. Odpovedal som, ze drahe ale kazda sranda daco stoji. Pokrutil hlavovu a povedal daku cenu. Ja som zaokruhlin na 46 eur a on, ze nieee "Hladam daco lacnejsie kde by som to mohol dat. Ja, ze ved nevadi a on zasa ved ste student teda dam vam to za menej ...30eur. Tak som suhlasil. Podpisal papier. Dal som mu 30eur a siel som.
Pri odchode bolo 9:30
Ospravedlnujem sa za pripadne gramaticke chyby. Snad to niekomu pomoze. Hoc myslim, ze co spycholog to iny naboj testov.
Este chcem podotknut, ze v sobnostnych testoch som par otazok dal inak ako v reale robim ale nebolo to myslim nic zavazne. Oni su totiz postavene tak, nesedia na kazdu situaciu rovnako. Napr. "Je vam zle pri pohlade na krv?"
Ked sa jeda o moju odpadujem ..ked cudzia ...cert ho ber a nemam problem;) tak tazko na tieto typy otazok odpovedat. keby daco otazky ..odpoviem.
Este predsa jedna malickost. Aj lekar sam dnes priznal, ze uz je to co sa tyka zbrani prisnejsie posudzovane po incidente v Devinskej.. ale, ze on nieje ziaden mudrc vsevedko, a , ze nevie odhalit kazdy afekt co bol v zivote ziadatela a tym padom ani nevie so 100% istotou povedat ci cloveku praskne v bedni alebo nie.