Mno, ono je to trochu ironicke a z pohladu psychologa by to asi bolo tiez zaujimavo rozobrate - to co sa tam deje v ich atomovych elektrarnach je sice dost zle, ale v podstate to nie je ziadna katastrofa. Tych par zamestnancov si ten job vybralo dobrovolne, rovnako aj teraz ich tam nikto nenuti ist so zbranou namierenou na nich, davky radiacie ktore ich ozaruju su velmi presne merane a ich zdravie je az extremne monitorovane, atd. Este aj v tom najhorsom pripade ze by sa tie jadra tam roztavili a plaste by boli viacnasobne natrhnute, aj vtedy by doslo 'len' k uniku radiacie ktora by ale verejne/vseobecne zdravie ohrozila len minimalne alebo vobec (aj to len v uplne najblizsom okoli). Zatial som si v mediach nevsimol ani jednu potvrdenu obet ktora by s tymto priamo suvisela, zato vo vsetkych svetovych mediach je to na prvej strane, televizie to sypu z kazdeho kanalu, prebera sa to snad vsade, atd.
Skutocna tragedia a katastrofa je to zemetrasenie ktore ma svedomi tisice ci mozno desattisice mrtvych, ale europu, ameriku, a vacsinu 'zapadneho' sveta tak trochu sebecky zaujima daleko viac ci ta radiacia (RADIAAAACIIIAAAAA...

sa k nim z japonska dostane, pripadne kedy sa odstavia vsetky reaktory v okruhu aspon 1000km pretoze ATOMOVA ENERGIA SPOSOBUJE KATASTROFY AKO V JAPONSKU a bla bla bla...
Sorry za tu ironiu, len ma uz tie media s tym trochu vytacaju, katastrofa v japonsku nie je o problemoch v par starych elektrarnach, ale o ludoch co tam zahynuli a pozostalych.
Mimochodom, nechcem sa zastavat AE (a tie nase dve by som najradsej zavrel uz vcera - ci presnejsie vymenil v nich reaktory a spravil tam dostatocny containment), ale v prepocte na umrtia su mnohonasobne nebezpecnejsie elektrarne na fosilne paliva, a este aj fotovoltaika ma na svedomi daleko viac mrtvych nez atomova energia, ale toto bulvar moc nezaujima
Gunslinger