Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?
urcite nebudes lutovat. ja som chcel povodne G26 koli malym rozmerom na nosenie, ale ked som to vzal do ruky- bolo to extremne male, pazba mi koncila v zavretej dlani dakde pri prostredniku... tak som siahol po G19 ->ale v kalibri .40SW a tak mam teraz G23... jedine co mi vadi je cena streliva
, inak som max. spokojny
-
inspiring_kepler
peto543:
Lutovat samozrejme moze, ale nemusi. Vyber zbrane je prudko individualna zalezitost a kazdemu sedi nieco ine. A casom sa poziadavky menia (vid. "anabazu" BKSL:).
Ja idem v kratkej dobe tiez kupovat na nosenie subkompakt (asi G26), ale teraz nemozem vediet, ci po case nebudem lutovat a chciet napr. kompakt. To zistim samozrejme az potom.
Xader:
Vidim, ze v tych modeloch a razach Glocku dost tapes, toto by ti mohlo pomoct:
http://www.mpicz.com/sortiment/?produkt=157
Mas tam aj detailny nakres zbrane, velke obrazky funkcnosti poistiek, navod, velkostne porovnanie G17/19/26 atd.
Glock 21 SF (Slim Frame, niekde Short Frame) ma uzsiu rukovat pre lepsi uchop ludi s mensimi rukami a kratsimi prstami. Je to .45-ka.
Farby robi Glock ciernu a myslim khaki (olive?), ale tyka sa to len plastoveho ramu. Zaver je cierny. Fotky su myslim tiez niekde na tej stranke.
Moja sukromna rada - ak zacinas a chces aspon zo zaciatku trocha trenovat, aby si ziskal dobre navyky, rozhodne chod do 9Luger. Na uvod ti za rovnake peniaze umozni viac trenovat a neskor ju mozes kedykolvek predat a kupit nieco ine. Uz budes aj lepsie vediet, co chces a co ti vyhovuje.
Co sa zbrani na civilne nosenie tyka, z mnohych vyjadreni na forach mam pocit, ze ludia prechadzaju casom skor na mensie a lahsie modely (napr. G17 -> G19 -> G26), nez naopak.
Lutovat samozrejme moze, ale nemusi. Vyber zbrane je prudko individualna zalezitost a kazdemu sedi nieco ine. A casom sa poziadavky menia (vid. "anabazu" BKSL:).
Ja idem v kratkej dobe tiez kupovat na nosenie subkompakt (asi G26), ale teraz nemozem vediet, ci po case nebudem lutovat a chciet napr. kompakt. To zistim samozrejme az potom.
Xader:
Vidim, ze v tych modeloch a razach Glocku dost tapes, toto by ti mohlo pomoct:
http://www.mpicz.com/sortiment/?produkt=157
Mas tam aj detailny nakres zbrane, velke obrazky funkcnosti poistiek, navod, velkostne porovnanie G17/19/26 atd.
Glock 21 SF (Slim Frame, niekde Short Frame) ma uzsiu rukovat pre lepsi uchop ludi s mensimi rukami a kratsimi prstami. Je to .45-ka.
Farby robi Glock ciernu a myslim khaki (olive?), ale tyka sa to len plastoveho ramu. Zaver je cierny. Fotky su myslim tiez niekde na tej stranke.
Moja sukromna rada - ak zacinas a chces aspon zo zaciatku trocha trenovat, aby si ziskal dobre navyky, rozhodne chod do 9Luger. Na uvod ti za rovnake peniaze umozni viac trenovat a neskor ju mozes kedykolvek predat a kupit nieco ine. Uz budes aj lepsie vediet, co chces a co ti vyhovuje.
Co sa zbrani na civilne nosenie tyka, z mnohych vyjadreni na forach mam pocit, ze ludia prechadzaju casom skor na mensie a lahsie modely (napr. G17 -> G19 -> G26), nez naopak.
Dakujem, ten rozpis razi a zbrani mi pomohol
som uplny zelenac este
Ok, dam na vas ... pojdem do 9mm luger...takze G17 a G19...na zaciatok to bude fajn, nech sa naucim co a jak. Zatial som strielal len par krat s policajnou CZtou, ale to len tak cvicne
ale ten Glock by mal byt citit rozdiel oproti tej CZte->z nej som mal trochu obavy, ze sa mi rozpadne v rukach 
Ok, dam na vas ... pojdem do 9mm luger...takze G17 a G19...na zaciatok to bude fajn, nech sa naucim co a jak. Zatial som strielal len par krat s policajnou CZtou, ale to len tak cvicne
-
inspiring_pike
Ja som asi jediny `opacny` ako pise yarco. Presiel som od g19 ku g17. V noseni som rozdiel nepocitil, vaha - minimalne a ten centimetrik hore, dole, to sa tiez strati... Co bolo podstatne, moje velke laby g19 doslova obtekali. Sedela mi poriadne az s predlzenym zasobnikom. Aj bez neho bola ok, na take obycajne zastrielanie si, ale ked uz sa clovek snazi o troska sofistikovanejsi pristup k strelbe, je pre mna rozdiel medzi g19 a g17 v drzani podstatny. Myslim, ze normalny rozmer zbrane - standard, v ktorom bola vyvijana ma nieco do seba. A tie vsetky compacty, subcompacty a ine `pacty` chapem skor ako zalozne zbrane, resp. riesenie napr. pre zensku (obcas aj chlapsku) malu ruku.
Nevím jaký CZ šrot jsi měl v ruce,ale z vlastní zkušenosti vím,že číza střílí i s přeraženým zachytem závěru. No a lepší výsledky s mlokem Ti přeji, je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.Xader napísal:
... Zatial som strielal len par krat s policajnou CZtou, ale to len tak cvicne![]()
ale ten Glock by mal byt citit rozdiel oproti tej CZte->z nej som mal trochu obavy, ze sa mi rozpadne v rukach
-
inspiring_kepler
Ta ochrana co je integrovana priamo v spusti(kohutiku) je neprijemna pri rychlej pudovej strelbe(az myslis tento problem). Velakrat sa mi stalo ze som tu poistku musel doslova akokeby pretlacit ze som zacitil na prste ako povolila a stlacil som spust dalej. Ked rychlo tasis (chytas celu zbran nanovo do ruky) tak nemas moc casu nastavovat prst do spravnej(kolmej) pozicie na spusti a stane sa obcas ze spust stlacas prstom zosikma a vtedy poistka zareaguje a musis ju doslova znovu-zahnutim prsta pretlacit aby si vystrelil. Dost neprijemne ale je to vhodna poistka preto ju dole nedam aj ked jej demontaz je otazka jednej minuty.glock69 napísal: No a lepší výsledky s mlokem Ti přeji, je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.
Ale typujem ze urcite ju niekto kvoli tomuto dovodu demontoval
Pri mierenke s tou spustou nie je ziadny problem aj ked je dost bodova. K100 je v tomto pripade na tom lepsie. Ale naprazdno som strelil z STI SPARTAN .45 sa mi zda a to bola nadhera, taka pre mna nezvykla plynulost, zrazu len cvakla spust.
Jde o celkový chod spouště glocka proti spoušti na číze(vždy jsem měl laděnou, i na firemní zbrani, takže opravdu byla máslová). Když jsme přezbrojili na glocky, tak 70% lidí mělo problémy se spouštěním, ale časem se to samozřejmě poddalo...
Na druhou stranu, celkové chování při střelbě většina lidí hodnotila líp u glocka, lisovaná pet flaška to rozloží asi líp...
No a odstraňování pojistek. Nevím, jediná pojistka, kterou bych si možná nechal odstranit, je klasická pojistka u SA/DA. Ta je z mého hlediska navíc, ale jinak bych do pojistek nešahal.
Na druhou stranu, celkové chování při střelbě většina lidí hodnotila líp u glocka, lisovaná pet flaška to rozloží asi líp...
No a odstraňování pojistek. Nevím, jediná pojistka, kterou bych si možná nechal odstranit, je klasická pojistka u SA/DA. Ta je z mého hlediska navíc, ale jinak bych do pojistek nešahal.
-
inspiring_kepler
To mas pravdu, glock ma strielanie z "lisovanych PET flasiek" dobre prepracovane. Ked som prvy krat drzal samotne iba ram Glocka 17 bez zaveru a hlavne, tak som neveril ze sa s tym da bezpecne strielat. Ked som videl tie styri male konzoly na ktorych beha a drzi cely zaver tak som mal zmiesane pocity. A ono sa da s tym strielat celkom v pohode aj s reprodukovatelnymi vysledkamiglock69 napísal: Na druhou stranu, celkové chování při střelbě většina lidí hodnotila líp u glocka, lisovaná pet flaška to rozloží asi líp...
glock69 napísal: ... je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.
To si hned musel do mna rypnut zato, ze som napisal svoju skusenost s par strielani z CZtou ?glock69 napísal:Když jsme přezbrojili na glocky, tak 70% lidí mělo problémy se spouštěním, ale časem se to samozřejmě poddalo...![]()
Ja som sa rozhodoval co kupit a pytal som sa na rady ludi, ktori maju s nimi skusenosti, ci G17 alebo G19 a ake su celkove pocity z Glocku?
Inak co hovorite na tritiovy cielnik na glocku ? stoji to za to ? vyzera zaujimavo