MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks

Príspevok od používateľa AK47 »

Čo si o tomto predaji myslíte, je výhodný pre SR?

"Rezort obrany plánuje vo februári vyhlásiť novú ponuku aj na odpredaj prebytočných zbraní, konkrétne 27 tisíc útočných pušiek, resp. samopalov Sa vzor 58 P a Sa vzor 58 V .... V pôvodnej ponuke bola najnižšia akceptovateľná cena 33,4 eur za jednu pušku. V opakovanom ponukovom konaní bude táto najnižšia možná cena znížená na 24 eur za kus."

http://www.24hod.sk/rezort-obrany-ponuk ... 48858.html
Naposledy upravil/-a AK47 v 11 Feb 2012, 23:01, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

coze?!?!?!? :shock:

to je fakt na defenestraciu!
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

vzhladom na ocakavany zakaz 58 je to "najlepsia" doba na taku ponuku. "urcite" sa do nej budu hrnut vsetci potencialni zaujemci. Asi je to prepocet ceny kvalitneho zeleza a hlinika, ktore sa z nich budu dat ziskat.

lebo cudzina ich nechce a doma s nimi nic neurobime.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

a co ste cakali aku cenu ? aspon viete za aku ,,vyhodnu,, 200-250 € cenu ich kupujete u predajcov a upravcov :lol: :lol: detto ,,lacne,,strelivo do 58 ciek, nechcite vediet nakupnu cenu od armady
AK47
častý prispievateľ

TURBIAK napísal:a co ste cakali aku cenu ?
Čakal som minimálne to, že to nebude tak zjavne nevýhodné pre štát.
TURBIAK napísal:detto ,,lacne,,strelivo do 58 ciek, nechcite vediet nakupnu cenu od armady
To sem radšej ani nepíš, vojenské strelivo je zakázané. :roll:
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Pesne tak!Slovenske podnikanie 200-300% marža a zajtra som milionar!!!
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Problém nie je slovenské podnikanie, problém je že získať licenciu na predaj zbraní je vďaka tým podmienkam tak ťažké a drahé, že len minimum ľudí to splní. Konkurencia je potom malá a ceny vysoké...

Takisto predali nejaké tanky teraz a ešte sa bili do pŕs aké je to výhodné, nejak sa mi tomu nechce veriť.
AK47
častý prispievateľ

Zoidberg37 napísal:Takisto predali nejaké tanky teraz a ešte sa bili do pŕs aké je to výhodné, nejak sa mi tomu nechce veriť.
O tých tankoch som písal vyššie, príspevok mi o chvíľu "zmizol". Za 37 ks plne funkčných T-72 pred nedávnom SR získala 800 000 €, to je cca 21 600 € za jeden, pritom v ČR sa rovnaké tanky predávajú za skoro trojnásobok: http://www.mortarinvestments.eu/vehicle.php?id=122 (1,5mil. Kč) Spôsob akým sa zbavuje MO zbraní a vojenskej techniky je výhodný len pre úzku skupinu firiem.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

AK: to by ma fakt zaujimalo, preco tvoj prispevok zmizol. Ja som ho este stihol precitat.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

najvyhodnejsie pre obe strany by bolo mat moznost pre sukromnu osobu co ma ZP si to priamo nakupit od armady.... dat certifkovane prerobit a hotovo, rovnako aj strelivo... vynechat zbytocny medziclanok
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Neda sa nieco podobne ak si zberatel vojenskeho materialu?Kupit funkcny vz58 a dat ho prerobit na semi
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

kamov
neda sa to,pretoze zberatelstvo VM,nie je licencie opravnujuca k nakupu VM
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

čo sa dá čakať od človeka z kauflandu, apropo čo je MO? :D
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Rozok sem rozok tam ci bavime sa o utocnych puskach????
Namiesto toho aby to zrusili pre nezaujem, to predaju este viac pod cenu!
Tomu sa vravi manazer.
A to uz vyzeralo, ze sa blizka v rezorte na lepsie casy.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

páni kľud.

tých pár E je skutočne reálna cena. Na stránkach českého BVS sú armádne SA58 po 40e v ponuke už vyše roka a nikoho to nevytáča.
Tie zbrane predstavujú naozaj skôr starosti než nejakú veľkú ryžu. Myslíte si že keď kupujete 58mu semiauto, tak obchodník zarába 150e na kuse lebo kúpi po 30 a predá za 180 ??? a čo cena za prerobenie na semiauto, skúšobňa a tlakovky ? Podľa mňa zarobí tak s biedou 50e na kuse, za tie prachy by som sa na to vykašľal a šiel predávať langoše na Senecké jazerá

treba si uvedomiť (ako už bolo spomenuté vyššie že ZL nie je lacná vec) a hlavne že LEGÁLNY trh na 40-50ročné útočné pušky je minimálny.
Bohatšie krajiny si kúpia do výzbroje nové moderné pušky, chudobné krajiny (Afganistan) dostávajú staré železo zadarmo. Problematickým krajinám je zakázané pušky predávať úplne...

Vôbec sa nečudujem, že ich nikto nechce, ani civilný trh toľko 58čiek tak skoro neabsorbuje
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"