Neodpovedal si Marekovi, koľko cca máš natrieľané.
Ale ak len začínaš, scenár s kúpou dvoch 'rovnakých' Glockov (G19/23) je IMHO riadna, ale riadna vtákovina. Chápal by som to u niekoho, kto už vie, že mu daný typ zbrane dlhodobo sedí a vie, koľko ročne vystrieľa z oboch kalibrov.
Ono zbytočne budeme špekulovať o tom, nakoľko markantný je rozdiel v pocite pri streľbe medzi 9L a 40SW (z rovnakej zbrane). Každý to síce cíti inak, ale ten rozdiel tam je a nie úplne zanedbateľný.
Ak by sa ti niekedy zdal zanedbateľný, stačí zrýchliť opakované výstrely alebo skúsiť strieľať jednoručne a hneď sa to prejaví.
Prístup "ked uz tak poriadne" nie je v tomto prípade moc šťastný a ak len ozaj začínaš so strieľaním, môže viac pokaziť než prospieť.
Ak by si predsa išiel kupovať obe zbrane, tak si vopred zrátaj, po koľkých ranách ti to začne reálne niečo šetriť, keďže v celkových nákladoch budeš mať 2 zbrane a zásobníky k nim.
Tiež by som bral do úvahy, že ak by si kvôli 40-ke chcel trénovať len so "silnejšími" Lugermi (ako tu niekto spomínal), budeš mať menší výber na trhu a cena tých tréningových 9L môže byť zase o niečo vyššia.
Moja rada na záver:
Ak sa už rozhoduješ len medzi G19/23, zober G19-ku, skús si na ňu zvyknúť, nauč sa s ňou strieľať a uvidíš. Medzitým vyskúšaš kopu iných zbraní a kalibrov.
Ak ťa streľba alebo 19-ka prestanú baviť, skončíš alebo prejdeš na inú zbraň, a to s minimálnou finančnou stratou.
Ak ťa baviť neprestane a stále budeš chcieť G23, tak si ju jednoducho kúpiš. A budeš oveľa lepšie než dnes vedieť, do čoho ideš.
Želám ti len to, aby si sa rozhodol k svojej plnej spokojnosti. Však sú to tvoje peniaze