Glock a nosenie náboja v komore

sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

ano, zaujimava debata, hlavne nositelia revolverov sa usmievaju :D

PS: nech som k teme - keby som nosil Glock, aj ja by som nosil OUT. Dovody mam 2
- subjektivne bezpecnejsi pocit nahodneho vystrelu
- neuverenie ze by som sa mohol dostat do konfliktu, kde by som nestihol obtiahnut
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Debata sa zovseobecnuje, ale povodne, ak sa nemylim, sa tykala nosenia naboja v komore IN / OUT v Glocku - teda v zbrani specifickej svojimi poistkami - chcel som to dat do uvodzoviek, ale myslim ze si vystacime aj bez :wink:
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

sego13 napísal: hlavne nositelia revolverov sa usmievaju :D
Nabite nosenie tazko porovnavat.
napr. revolver S/W mod. 337 ma pri spustovom napinani drahu 21 mm a odpor 60N. Glock 17 spust ma standardne odpor 25 N pri drahe 12,5 mm.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Do tejto témy sa to celkom hodí, tak sa spýtam: Pri Glocku sú spomínané tri poistky a to spúšťová, potom klasika blokácia úderníku čo je zároveň pádová poistka a potom nejaká ďalšia pádová poistka, čo pridržuje úderník na mieste či čo a práve túto tretiu nechápem. Keď som to videl rozobrané, tak som tam videl iba klasický záchyt, ktorý zachytí priamobežný úderník pred streľbou, natiahne ho atď, ale toto predsa nemôžu rátať za poistku, to je taká poistka ako SA režim na DA/SA zbrani. Takže buď je to toto alebo tú konštrukciu nejako nechápem?
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

chapes to dobre ;-) modré su poistky:

Obrázok
inspiring_franklin

Zoidberg37 napísal:ale toto predsa nemôžu rátať za poistku, to je taká poistka ako SA režim na DA/SA zbrani. Takže buď je to toto alebo tú konštrukciu nejako nechápem?
Takto : Je to pravda, natahuje .. ale odstran pomyselne spustovu aj tu valcekovu poistku uderniku. Ta jedna co ostala brani oderniku so zapalnikom odpalit naboj?
A SA/DA rezim na inej zbrani brani?
inspiring_panini

Hm popravde to som trocha sklamaný, tá zbraň vďaka blokácii samozrejme nevystrelí bez stlačenej spúšte, čiže je bezpečná z tohto hľadiska, ale tú tretiu "vec" by som poistkou nenazval, to je jednoducho dané konštrukciou, nazývať to poistkou mi príde taký marketingový žvást :?
inspiring_franklin

Zoidberg37 napísal:to je jednoducho dané konštrukciou
Ale suciastka moze mat v konstrukcii funkciu 1 a 2.
inspiring_panini

martinr: ja to chápem, ale toto mi príde asi ako tvrdiť - má to poistku, je to predsa DAO (toto bol príklad, viem že Glock nie je DAO).
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Glock je v podstate DAO :D len nemusis pustat spust uplne ale len par milimetrov... ked chces porovnat princíp spúšte: DA/SA je walther P99AS a SAO je HS-9
inspiring_franklin

Zoidberg37 napísal:martinr: ja to chápem, ale toto mi príde asi ako tvrdiť - má to poistku, je to predsa DAO (toto bol príklad, viem že Glock nie je DAO).
Zalezi od toho, ako sa na to divas. Zabudni na to, ze sa tym tiahlom natahuje .. odmysli si creva, nechaj len zapalnik a to plechove dlhe tiahlo. Brani napichu zapalky pri pade? Brani. Takze to je aj poistka. Okrem ineho. Ide o funkciu.
Ked to chces porovnavat s inymi zbranami, porovnaj, ci suc. ktora aj u inych typov natahuje bici mechanizmus v rezime zaroven aj isti.
Ide o istenie odpalenia naboja.. ak ano, tak aj ostatni maju sancu na marketing :-)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

:shock: :shock:
Záchyt úderníka je poistka? To je teda riadna ch... blbosť! To môžeme označiť za poistku aj prerušovač. :roll:
martinr napísal:odmysli si creva, nechaj len zapalnik a to plechove dlhe tiahlo. Brani napichu zapalky pri pade? Brani. Takze to je aj poistka.
Uff. Tak potom je to poistka aj pri HS, M&P, atď. Či to bráni nápichu zápalky pri páde? Áno, veď sa to volá záchyt úderníka, ktorý ma za úlohu úderník držať/zachytiť, a to nie len pri páde, ale aj keď je zbraň "v kľude". Takže sa dostávame k tomu, že Glock má dokonca štyri poistky - spúšťovú, úderníkovú, pádovú a kľudovú, síce tie dve posledné + záchyt úderníka je 1 súčiastka.

Jediná možnosť by bola, že záchyt úderníka nemôže klesnúť keď je vpredu. To by sa potom možno s prižmúreným okom dalo nazvať poistkou, aj keď nie priamo záchyt, ale skôr to, čo bráni jeho pohybu.
inspiring_franklin

Zoidberg37 napísal:potom klasika blokácia úderníku čo je zároveň pádová poistka a potom nejaká ďalšia pádová poistka, čo pridržuje úderník na mieste či čo
berserker to na to som odpovedal
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Áno viem. Napísal si, že to plechové dlhé tiahlo (záchyt úderníka) je aj poistka. A na to som zas odpovedal ja. :D Proste sa mi zdá čudné, že Glock toto označuje z poistku. To potom záchyt úderníka je poistka pri všetkých Striker Fired pištoliach.
inspiring_franklin

To nie ja som nazval. Vyrobca.
Alebo u nas Hermes pise takto :

spúšťová - pri stlačení spúšte sa najprv stláča páčka vyčnievajúca pred spúšť, ktorá bráni neúmyselnému pohybu spúšte,
uderníková - kovový odpružený valček, zabraňujúci preniknutiu úderníku k zápalke, kým nie je stlačená spúšť,
pádová - úderník je pridržovaný na mieste, dokiaľ nie je spúšť plne stlačená.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"