Závady na vz.58

Používateľov profilový obrázok
Vova
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Vova »

Teda, tak ja som dnes kúpil asi nejaký parádny, acetónový, čistič bŕzd COYOET. Stál 3,6E. :D
RASTO a čo je to ten swaging? Vieš, ja som chalan z dediny a ešte som také nepočul...
A možno riešiť hermex čistením je somarina, no zatiaľ mi to pomohlo. Ale ak sa to vráti, dám Ti vedieť a potom mi dáš nejaký tip, ako si to vyriešil Ty. :wink:
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja som to riesil tak, ze som kupil kosu, ktora ma oba trne a k ziadnemu hermex efektu nedochadza :)
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Vova mozes sa vzdelat a obohatit i chlapov u vas v dedine 8)
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=6991
Ja a moje okolie mame CZ 858 zo zbrojovky a bud mame stastie, alebo neviem, ale ziaden hermex efekt na sutaziach nepozname, co by nam urcite na vysledkoch nepridalo.
Naposledy upravil/-a Rasto v 21 Aug 2012, 21:19, upravené celkom 1 krát.
Vova
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Vova »

A to sa nikdy nestalo ani jednému z vás? Ani pri mierenke?
Inak dnes som skúsil ten čistič bŕzd (zatiaľ len na hlavni pi. vz. 52), ale starú a zažratú špinu to ozaj neodstráni. Tak som na vyterák namotal handričku, nastriekal ju tým čističom na brzdy, potom vyvaľkal v paste TORO a už som sa len čudoval, ako krásne to tú hlaveň vyčistilo. Ozaj paráda, ako nová! :D Ale jednoduchšie by asi ozaj bolo používať ten Tri-flow... Kde sa to dá kúpiť?
Mike75
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Pani nejaka rada ako vybrat nabojnicu s odtrhnutym dnom ktora ostala v komore? Cital som ze ste to uz riesili.

Vdaka
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

... moc ti asi nepomozem, je na to vytahovak http://www.zelenysport.cz/strelivo/vyta ... ic-7-62x39 tusim by ho mali mat aj v dease
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

alebo tycka a vytlkat, vytlkat a vytlkat :) s tyckou praca tak na hodinu.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Citaj cubitko "bez dna nabojnice".
Nastriekaj si tam daky vlezly olej, alebo pripravok a skus nasrobovat zavitnik, alebo daku samorezku a bud to vytlc, alebo vypac, alebo to daj puskarovi.
erebos
expert
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Ak nemas original vytahovac roztrhnutych nabojnic z komory kludne pouzi "Hilti kotvu" do betonu. Nieco podobne : http://www.hilti.sk/holsk/page/module/p ... eId=-84920.
Najprv tam nastriekaj uvolnovac skrutiek a potom to v komore roztiahni, nasedne to vytlc.
Hlavne daj pozor aby si si neposkrabal komoru nejakym nastrojom!!!!
Mike75
prispievateľ

Dakujem vsetkym za rady, nasla sa aj ochotna pomocna ruka ktora ma pripravok, tak to snad stade dostaneme. Dam vediet ako som dopadol.
cubitko
častý prispievateľ

Rasto: citat viem a preto hovorim, da sa to aj sposobom : drevenna tycka vhodneho priemeru a vytlkat, vytlkat, vytlkat... Tom svojho casu takto roztrhnute nabojnice z komory vytlkol 2 kusy.
Mike75
prispievateľ

Cubitko lenze ked pozries cez hlaven mas krasny pohlad cistej rury... nemam to o co opriet. tycka jednoducho prejde durch. Rasto presne trafil preco to nepojde.
cubitko
častý prispievateľ

Mike: zatlac jemne doboku a ono to ten okraj raz za cas zachyti.

a zacinam sa tu citit ako u hotentotov. Napisem ze kamarat presne mnou opisovanym sposobom vytlkal presne takto utrhnute 2 nabojnice .. a dalsi a dalsi Inteleguan asi trpiaci dislexiou ma ide presviedcat ze to nejde... no tak to asi teda nejde a idem Tomovi zavolat, ze je je.b.n.uty a uz 6 rokov striela s 58-mou, v ktorej ma 2 vlisovane nabojnice v komore... este nejake dem.e.n.tne otazky?

PS: nehovorim ze je to idealny sposob, ale s dostatocnou trpezlivostou sa to da aj mnou opisanym sposobom. Vtedy este ziadne pripravky na vytahovanie neboli v predaji, pomohol si ako vedel. Ked trcala par mm z komory, nasadil kombinacky.
Mike75
prispievateľ

Ludia neblbnite, 9 z 10 veci co sa tu riesi skonci dohadovanim sa a riesenim ega. Ved sa normalne bavime nechytame sa za slovicka...

Ja som rad za kazdu radu, a rozne nazory na vec su normalne.

Akurat sa s tym prplem, mam pripravok, ale zatial sa netvari spolupracujuco :evil:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

mne sa paci ten tip pouzit kotvu/hmozdinu: idem odrezat dno nabojnice a poskusam...
tip na uvahu:
http://www.ekotherma.sk/spoj_mat/spoj_m ... mozd_v.jpg
http://www.techmat-sk.eu/obchod/action/ ... 0x90.xhtml
cubitko: nespravaj sa ako Bulo :roll: :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "