Teda, tak ja som dnes kúpil asi nejaký parádny, acetónový, čistič bŕzd COYOET. Stál 3,6E.
RASTO a čo je to ten swaging? Vieš, ja som chalan z dediny a ešte som také nepočul...
A možno riešiť hermex čistením je somarina, no zatiaľ mi to pomohlo. Ale ak sa to vráti, dám Ti vedieť a potom mi dáš nejaký tip, ako si to vyriešil Ty.
Vova mozes sa vzdelat a obohatit i chlapov u vas v dedine http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=6991
Ja a moje okolie mame CZ 858 zo zbrojovky a bud mame stastie, alebo neviem, ale ziaden hermex efekt na sutaziach nepozname, co by nam urcite na vysledkoch nepridalo.
Naposledy upravil/-a Rasto v 21 Aug 2012, 21:19, upravené celkom 1 krát.
A to sa nikdy nestalo ani jednému z vás? Ani pri mierenke?
Inak dnes som skúsil ten čistič bŕzd (zatiaľ len na hlavni pi. vz. 52), ale starú a zažratú špinu to ozaj neodstráni. Tak som na vyterák namotal handričku, nastriekal ju tým čističom na brzdy, potom vyvaľkal v paste TORO a už som sa len čudoval, ako krásne to tú hlaveň vyčistilo. Ozaj paráda, ako nová! Ale jednoduchšie by asi ozaj bolo používať ten Tri-flow... Kde sa to dá kúpiť?
Citaj cubitko "bez dna nabojnice".
Nastriekaj si tam daky vlezly olej, alebo pripravok a skus nasrobovat zavitnik, alebo daku samorezku a bud to vytlc, alebo vypac, alebo to daj puskarovi.
Ak nemas original vytahovac roztrhnutych nabojnic z komory kludne pouzi "Hilti kotvu" do betonu. Nieco podobne : http://www.hilti.sk/holsk/page/module/p ... eId=-84920.
Najprv tam nastriekaj uvolnovac skrutiek a potom to v komore roztiahni, nasedne to vytlc.
Hlavne daj pozor aby si si neposkrabal komoru nejakym nastrojom!!!!
Rasto: citat viem a preto hovorim, da sa to aj sposobom : drevenna tycka vhodneho priemeru a vytlkat, vytlkat, vytlkat... Tom svojho casu takto roztrhnute nabojnice z komory vytlkol 2 kusy.
Cubitko lenze ked pozries cez hlaven mas krasny pohlad cistej rury... nemam to o co opriet. tycka jednoducho prejde durch. Rasto presne trafil preco to nepojde.
Mike: zatlac jemne doboku a ono to ten okraj raz za cas zachyti.
a zacinam sa tu citit ako u hotentotov. Napisem ze kamarat presne mnou opisovanym sposobom vytlkal presne takto utrhnute 2 nabojnice .. a dalsi a dalsi Inteleguan asi trpiaci dislexiou ma ide presviedcat ze to nejde... no tak to asi teda nejde a idem Tomovi zavolat, ze je je.b.n.uty a uz 6 rokov striela s 58-mou, v ktorej ma 2 vlisovane nabojnice v komore... este nejake dem.e.n.tne otazky?
PS: nehovorim ze je to idealny sposob, ale s dostatocnou trpezlivostou sa to da aj mnou opisanym sposobom. Vtedy este ziadne pripravky na vytahovanie neboli v predaji, pomohol si ako vedel. Ked trcala par mm z komory, nasadil kombinacky.