Skúšal to ešte aj niekto iný? Ja žalude považujem naozaj za krajné riešenie. Pre prípad núdze mám jednoduchšie riešenia, ale niektoré vedomosti je dobré mať len tak. Raz sa môžu hodiť...
Potraviny
Nestačí len vyluhovať, najmä sa vraj treba zbaviť tej šupky. Neskúšal som osobne, mám ale od exota, čo to skúšal, preto verím, že je to tak. Ak ma prípadne niekto, napríklad prepper, vyvedie z omylu, budem len rád.
Skúšal to ešte aj niekto iný? Ja žalude považujem naozaj za krajné riešenie. Pre prípad núdze mám jednoduchšie riešenia, ale niektoré vedomosti je dobré mať len tak. Raz sa môžu hodiť...

-
friendly_vaughan
Existují desítky knížek, které podrobně popisují postup. Stalo se to i docela populární jíst jídlo předků, tak se najdou i desítky návodů na internetu.
Dnes už člověk nemusí utratit ani korunu za knížku. Postačí jen dát hledaný výraz do googlu. Nebo v mém případě vědět, kde hledat.
Žaludová mouka
Žaludové bramboráky
Žaludová káva
Dal bych ti odkaz na skupinu lidí, kteří to zkoušeli jíst žaludy, ale to bych si fakt už připadal, že dělám už moc reklamu.
Můžu ti doporučit i knížky, ale je to zbytečné. Na internetu najdeš skutečně hodně zdrojů.
Dnes už člověk nemusí utratit ani korunu za knížku. Postačí jen dát hledaný výraz do googlu. Nebo v mém případě vědět, kde hledat.
Žaludová mouka
Žaludové bramboráky
Žaludová káva
Dal bych ti odkaz na skupinu lidí, kteří to zkoušeli jíst žaludy, ale to bych si fakt už připadal, že dělám už moc reklamu.
Můžu ti doporučit i knížky, ale je to zbytečné. Na internetu najdeš skutečně hodně zdrojů.
vie niekto ako dlho vydrží salko ? Na obale je doba spotreby 2 roky od vyroby (myslim), keď zarátam všetky smernice EU podla ktorých sa to vypočítava, reál može byť tak na tronásobku, ne ? Navyše je teraz myslím v akcii v tescu za €1,5
Robím si menší zoznam potravín, kdyby něco. Nakúpené veľké umelohmotné vrecká s ventilom.
Robím si menší zoznam potravín, kdyby něco. Nakúpené veľké umelohmotné vrecká s ventilom.
-
inspiring_newton
Susene mlieko (plnotucne) byva obcas v akcii v sieti obchodikov Milkagro. Salko sa v akcii urcite neoplati kupovat v Bille. Aby sa nestalo aj vam to, co mne: jedneho pekneho vecera tam vysel oznam s cislom sarze a napisom "zmenene senzoricke vlastnosti". "Pokazene" salko chuti ako zvratky, ale nic mi nebolo, takze sa to da. Otazne je, ci to stravi prazdny vyhladovany zaludok po X dnoch bez vody a potravy.
to s tym sušenym mliekom znie dobre. Našiel som na webe spoločnosť MILEX NMNV, a. s., v pondelok im tam skusim zavolať. Vie niekto z vas o nejakej menšej mliekarni kde by sa sušene mlieko dalo kupiť ? Na regione mi ani tak nezaleži, v utorok idem na služobku BA-LM-BJ-KE-Snina, odbočka nebude problem.
Dík za rady
Dík za rady
Tiež ma zaujalo sušené mlieko. Trochu som googlil a našiel firmu www.capex.sk v Košiciach, ktorá má v ponuke okrem iného aj sušené mlieko, no veľa info tam nie je. Ak by tam náhodou niekto písal, alebo prípadne do inej firmy, dajte vedieť po koľko sa pohybuje 1 kg 
Kto a kolko chcete toho sušeného mlieka? Od výrobcu by som vedel zohnať. Len to bude vo velkých pytloch /25KG/.
Edit: takže asi takto:
Edit: takže asi takto:
Robime odstredene mlieko, plnotucne mlieko a mlieko standard (standard je urceny pre zvierata)
Najmensie balenie je 25 kg.
Okrem toho robime aj suseny cmar.
Cena sa meni a vzdy sa odvija od svetovej ceny.
Odstredene mlieko kvalita ADPI extra : 3,3 € / kg
Plnotucne mlieko kvalita ADPI extra : 4,1 € / kg
Suseny cmar : 3,0 €/ kg
vsetko sa riedi k 1:10
Dajte niekto tip na sladkosti pre deti bez nebezpečných E. Od opávie to nebudú. Tie som už preskúmal