Potraviny

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nestačí len vyluhovať, najmä sa vraj treba zbaviť tej šupky. Neskúšal som osobne, mám ale od exota, čo to skúšal, preto verím, že je to tak. Ak ma prípadne niekto, napríklad prepper, vyvedie z omylu, budem len rád.
:wink:
Skúšal to ešte aj niekto iný? Ja žalude považujem naozaj za krajné riešenie. Pre prípad núdze mám jednoduchšie riešenia, ale niektoré vedomosti je dobré mať len tak. Raz sa môžu hodiť...
8)
friendly_vaughan

Príspevok od používateľa friendly_vaughan »

Existují desítky knížek, které podrobně popisují postup. Stalo se to i docela populární jíst jídlo předků, tak se najdou i desítky návodů na internetu.

Dnes už člověk nemusí utratit ani korunu za knížku. Postačí jen dát hledaný výraz do googlu. Nebo v mém případě vědět, kde hledat.
Žaludová mouka
Žaludové bramboráky
Žaludová káva

Dal bych ti odkaz na skupinu lidí, kteří to zkoušeli jíst žaludy, ale to bych si fakt už připadal, že dělám už moc reklamu.:)

Můžu ti doporučit i knížky, ale je to zbytečné. Na internetu najdeš skutečně hodně zdrojů.
friendly_vaughan

Príspevok od používateľa friendly_vaughan »

Nejdůležitější mít toho exota, který ti to ukáže. Ušetříš čas. Hodně času.
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

vie niekto ako dlho vydrží salko ? Na obale je doba spotreby 2 roky od vyroby (myslim), keď zarátam všetky smernice EU podla ktorých sa to vypočítava, reál može byť tak na tronásobku, ne ? Navyše je teraz myslím v akcii v tescu za €1,5
Robím si menší zoznam potravín, kdyby něco. Nakúpené veľké umelohmotné vrecká s ventilom.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

naposledy / v lete/ som otvaral 4rocne,nic mu nebolo /ani mne :D /
dik za tip,cena dobra,dokupim
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Konzervovaná potrava /konzerva/ v nepoškodenom obale vydrží aj niekolko desiatok rokov. Občas sa otvorí konzerva aj z II. sv. vojny a nič jej nie je.
Ak je dobre skladovaná. Chlad, tma, sucho a rovnaká teplota.

Samozrejme tepelná úprava nezaškodí. /istota je gulomet/ :wink:
Snoopee
prispievateľ

dík za odpoved chalani. Zaujal ma chlapík pri pokladni, mal ich v košíku zo 30. Asi tiež prepper :? . Vrátil som sa kuknúť cenu. Rok spotreby bol vyznačený 2013, preto ma to zaujímalo. Zajtra idem na nákup.
Kapo
častý prispievateľ

Sori, ale preper asi nebude zbierať Salko. :lol:
Možno ho poslala manželka-cukrárka na nákup.

Ako preper by som si kúpil radšej mlieko sušené. Priamo od výrobcu v pytli stojí naozaj ....nič. Potom by som si ho vákuovo napytloval a šmitec.
Druhá možnosť je chovať kozu... :wink:
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Susene mlieko (plnotucne) byva obcas v akcii v sieti obchodikov Milkagro. Salko sa v akcii urcite neoplati kupovat v Bille. Aby sa nestalo aj vam to, co mne: jedneho pekneho vecera tam vysel oznam s cislom sarze a napisom "zmenene senzoricke vlastnosti". "Pokazene" salko chuti ako zvratky, ale nic mi nebolo, takze sa to da. Otazne je, ci to stravi prazdny vyhladovany zaludok po X dnoch bez vody a potravy.
Snoopee
prispievateľ

to s tym sušenym mliekom znie dobre. Našiel som na webe spoločnosť MILEX NMNV, a. s., v pondelok im tam skusim zavolať. Vie niekto z vas o nejakej menšej mliekarni kde by sa sušene mlieko dalo kupiť ? Na regione mi ani tak nezaleži, v utorok idem na služobku BA-LM-BJ-KE-Snina, odbočka nebude problem.
Dík za rady
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Tiež ma zaujalo sušené mlieko. Trochu som googlil a našiel firmu www.capex.sk v Košiciach, ktorá má v ponuke okrem iného aj sušené mlieko, no veľa info tam nie je. Ak by tam náhodou niekto písal, alebo prípadne do inej firmy, dajte vedieť po koľko sa pohybuje 1 kg :)
Kapo
častý prispievateľ

Kto a kolko chcete toho sušeného mlieka? Od výrobcu by som vedel zohnať. Len to bude vo velkých pytloch /25KG/.

Edit: takže asi takto:
Robime odstredene mlieko, plnotucne mlieko a mlieko standard (standard je urceny pre zvierata)
Najmensie balenie je 25 kg.
Okrem toho robime aj suseny cmar.
Cena sa meni a vzdy sa odvija od svetovej ceny.

Odstredene mlieko kvalita ADPI extra : 3,3 € / kg
Plnotucne mlieko kvalita ADPI extra : 4,1 € / kg
Suseny cmar : 3,0 €/ kg

vsetko sa riedi k 1:10
Snoopee
prispievateľ

poslal som ti SS
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Dajte niekto tip na sladkosti pre deti bez nebezpečných E. Od opávie to nebudú. Tie som už preskúmal
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"