Uloženie zbrane

Simoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Simoo »

Čo sa týka následkov tak to mi je úplne jasné. Ono celkovo je nezmysel ukladať zbrane mimo obytného priestoru (bytu, domu...). Chcel som len vedieť či je to v rozpore so zákonom a to som sa už dozvedel. Toď vsjo :wink:
eager_bohr

Príspevok od používateľa eager_bohr »

electron napísal:zakon 190/2003
DOZOR

§ 67

(1) Dozor nad dodržiavaním tohto zákona a predpisov na jeho vykonávanie v rámci svojej pôsobnosti u držiteľa zbrojného preukazu, zbrojnej licencie, európskeho zbrojného pasu, nákupného povolenia, zbrojného sprievodného listu vykonáva
a) ministerstvo,
b) policajný útvar.

(2) Výkon dozoru sa riadi základnými pravidlami podľa osobitného predpisu. ) Pri výkone dozoru sú orgány dozoru uvedené v odseku 1 oprávnené
a) požadovať predloženie zbrane a streliva a príslušných dokladov na kontrolu,
b) vykonávať kontrolu bezpečného používania a bezpečného uloženia zbrane a streliva.

na kontrolu chodia "chlapci v zelenom" len pri držiteľoch zbrojných licencií. u držiteľov ZP len v ojedinelých prípadoch - o. i. aj keď je na ZP sk. F výnimka na zberateľstvo vojenských nábojov tak sa ti domov dotrepú chlapci z polic. prezídia. inak by sa to pri všetkých drž. ZP nedalo časovo stihnúť
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

sigsauer226p
v zakone nevidim "LEN" pre drzitelov zb.licencii atd.Kontrolu mozu vykonat kedykolvek a u kohokolvek.
eager_bohr

Príspevok od používateľa eager_bohr »

je to pravda ale ako som uz napisal na kontr. uloz. zbr. chodia len v ojedinelých prípadoch lebo u vsetkých drz. ZP by to nebolo z casového hladiska mozné

Kto z boja radšej ujde má šancu ujsť aj nabudúce
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Joe napísal:Chalani,precital som co som mohol,ale stale som nenasiel odpoved na moju otazku. Ked mam A-ko ZP a na preukazu zbrane je napisane: Miesto drzania-NOSENIE,,, a Ulozenie zbrane -MOJA ADRESA, tak stale mi nie je jasne,keby som siel na sluzobku,alebo som u svokrovcov pod Tatrami,tak ci si mozem svoju zbran ulozit aj tam,ak mam so sebou prenosny trezor a ja idem so svagrovcami na jedneho capaka do susednej hospudky? Mam na to pravo,alebo porusujem zakon. :? Ak to tu je na fore napisane,tak mi prosim hodte link,ak nie tak rad privitam neake info. ...
Pozri sa na http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1075.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

v Baumaxe v Gyori maju plechove skrinky na 5 dlhych zbrani za 29.990HUF = 107euro..u nas to stoji od 180-220eu za rovnaku skrinu.

koniec hlasenia
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

v Baumaxe v Rakusku stoja 99€ a za 100€ ich tusim mozes kupit aj u Raca na strelnici v Novom Tekove.

Naposledy som ich kupoval 7 kusov v Rakusku. :wink:
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

čože? Ja som toľko prachov dal v Sherlocku v BA za malú skrinku o rozmeroch študentskej mikrovlnky, je toto vôbec možné? idem im ju vrátiť :)
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Taku malu v LV kupis aj so samostatnym uzamykacim miestom na zasobmiky za 50€. :wink:

Nenazrana Blava, co cakas.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

ale ked uz porovnavate, tak porovnavajte aj hmotnost a tiez hrubku stien a dveri a konstrukciu pantov a zamku, nielen ceny a velkost.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Michal1 napísal:Nenazrana Blava, co cakas.
No jasne :roll: . A obchodnik v LV isto ma rovnake naklady na najom, mzdy atd. ako kolega v BA.
Ked je to take jasne a jednoduche, preco mimo-BA obchodnici jednoducho nepolozia tych 'nenazranych' v BA?

Ako pisal momentalne anonymny, porovnavajme porovnatelne...
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Ako tu už bolo napísané, porovnávate neporovnateľné. Po prvé, tie plechové skrine sú len na to, aby ste splnili literu zákona, ale nie na to, aby ste uchránili svoje zbrane pre zlodejmi. Tí si ich naložia aj s tou plechovou skriňou. Ja som vycáloval vyše 26000 Sk za trezor na 5 zbraní, ktorý váži vyše 260 kg a hrúbka stien je taká, že ju 22 a asi ani 9 mm kaliber neprestrelia. Takže v prípade požiaru by z nej lietali len 7,62 x 39 a x 54R. :-)
Dostať sa do toho trezoru by zlodejom taktiež trvalo "pár minút", takže slúži aj ako ochrana pred krádežou zbraní.
No a po druhé porovnávať ceny v Bratislave a inde na Slovensku je asi tiež dačo, čo sa normálne nedá. Len keď si porovnám výšku nájmu za predajňu v BA a TT, tak je tam takmer 80% rozdiel ( v porovnateľných priestoroch polohou a objektom ). Keby to bolo také jednoduché, tak by obchody v BA skrachovali, alebo v opačnom prípade by sme všetci, čo máme obchody aj v BA boli milionármi ...
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Masvelku pravdu, alepotomnechapempreco vo Wiedni dokazem vela veci kupitlacnejsie. (a neni to kvoli daniam) :wink:

Ono to bude asi kombinacia vsekych faktorov, co je pre nas na skodu. :cry:
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

MICHAL1 - By si sa cudoval, ale najom obchodnych priestorov vo Viedni je taktiez asi o tretinu lacnejsi ako v BA (teda aspon co sa schopingov tyka). Asi to je tym, ze uz funguju zopar rokov a uz su zaplatene, takze teraz z ich prenajmov plynie len zisk ... Ja osobne tiez nakupujem takmer vsetko v reichu. A hlavne tam tankujem. Naposledy v sobotu vo Viedni nafta 0,934 Eura.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Nevedeli by ste mi odporucit nejaku serioznu skrinku na dlhe zbrane za rozumnu cenu, tak do 400€?? Nie ako tu plechovu Gun-5, clovek do toho kopne a sa to rozleti aj s pantami :D. Na kratke zbrane mam uz kvalitnu, ale co na dlhe? Zatial som nasiel iba toto:
http://uni.kvest.sk/obchod/action/produ ... 2499.xhtml
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"