Uloženie zbrane
-
eager_bohr
electron napísal:zakon 190/2003
DOZOR
§ 67
(1) Dozor nad dodržiavaním tohto zákona a predpisov na jeho vykonávanie v rámci svojej pôsobnosti u držiteľa zbrojného preukazu, zbrojnej licencie, európskeho zbrojného pasu, nákupného povolenia, zbrojného sprievodného listu vykonáva
a) ministerstvo,
b) policajný útvar.
(2) Výkon dozoru sa riadi základnými pravidlami podľa osobitného predpisu. ) Pri výkone dozoru sú orgány dozoru uvedené v odseku 1 oprávnené
a) požadovať predloženie zbrane a streliva a príslušných dokladov na kontrolu,
b) vykonávať kontrolu bezpečného používania a bezpečného uloženia zbrane a streliva.
na kontrolu chodia "chlapci v zelenom" len pri držiteľoch zbrojných licencií. u držiteľov ZP len v ojedinelých prípadoch - o. i. aj keď je na ZP sk. F výnimka na zberateľstvo vojenských nábojov tak sa ti domov dotrepú chlapci z polic. prezídia. inak by sa to pri všetkých drž. ZP nedalo časovo stihnúť
-
inspiring_newton
-
eager_bohr
-
inspiring_tharp
Pozri sa na http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1075.Joe napísal:Chalani,precital som co som mohol,ale stale som nenasiel odpoved na moju otazku. Ked mam A-ko ZP a na preukazu zbrane je napisane: Miesto drzania-NOSENIE,,, a Ulozenie zbrane -MOJA ADRESA, tak stale mi nie je jasne,keby som siel na sluzobku,alebo som u svokrovcov pod Tatrami,tak ci si mozem svoju zbran ulozit aj tam,ak mam so sebou prenosny trezor a ja idem so svagrovcami na jedneho capaka do susednej hospudky? Mam na to pravo,alebo porusujem zakon.Ak to tu je na fore napisane,tak mi prosim hodte link,ak nie tak rad privitam neake info. ...
-
inspiring_liskov
-
inspiring_jackson
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 10 months
Ako tu už bolo napísané, porovnávate neporovnateľné. Po prvé, tie plechové skrine sú len na to, aby ste splnili literu zákona, ale nie na to, aby ste uchránili svoje zbrane pre zlodejmi. Tí si ich naložia aj s tou plechovou skriňou. Ja som vycáloval vyše 26000 Sk za trezor na 5 zbraní, ktorý váži vyše 260 kg a hrúbka stien je taká, že ju 22 a asi ani 9 mm kaliber neprestrelia. Takže v prípade požiaru by z nej lietali len 7,62 x 39 a x 54R. 
Dostať sa do toho trezoru by zlodejom taktiež trvalo "pár minút", takže slúži aj ako ochrana pred krádežou zbraní.
No a po druhé porovnávať ceny v Bratislave a inde na Slovensku je asi tiež dačo, čo sa normálne nedá. Len keď si porovnám výšku nájmu za predajňu v BA a TT, tak je tam takmer 80% rozdiel ( v porovnateľných priestoroch polohou a objektom ). Keby to bolo také jednoduché, tak by obchody v BA skrachovali, alebo v opačnom prípade by sme všetci, čo máme obchody aj v BA boli milionármi ...
Dostať sa do toho trezoru by zlodejom taktiež trvalo "pár minút", takže slúži aj ako ochrana pred krádežou zbraní.
No a po druhé porovnávať ceny v Bratislave a inde na Slovensku je asi tiež dačo, čo sa normálne nedá. Len keď si porovnám výšku nájmu za predajňu v BA a TT, tak je tam takmer 80% rozdiel ( v porovnateľných priestoroch polohou a objektom ). Keby to bolo také jednoduché, tak by obchody v BA skrachovali, alebo v opačnom prípade by sme všetci, čo máme obchody aj v BA boli milionármi ...
MICHAL1 - By si sa cudoval, ale najom obchodnych priestorov vo Viedni je taktiez asi o tretinu lacnejsi ako v BA (teda aspon co sa schopingov tyka). Asi to je tym, ze uz funguju zopar rokov a uz su zaplatene, takze teraz z ich prenajmov plynie len zisk ... Ja osobne tiez nakupujem takmer vsetko v reichu. A hlavne tam tankujem. Naposledy v sobotu vo Viedni nafta 0,934 Eura.
Nevedeli by ste mi odporucit nejaku serioznu skrinku na dlhe zbrane za rozumnu cenu, tak do 400€?? Nie ako tu plechovu Gun-5, clovek do toho kopne a sa to rozleti aj s pantami
. Na kratke zbrane mam uz kvalitnu, ale co na dlhe? Zatial som nasiel iba toto:
http://uni.kvest.sk/obchod/action/produ ... 2499.xhtml
http://uni.kvest.sk/obchod/action/produ ... 2499.xhtml