PRAKTICKÁ STRELBA FAQ

inspiring_hermann

Príspevok od používateľa inspiring_hermann »

Keby ti spadla zbraň tak tú smie zdvihnúť iba rozhodca! Inak ako píše bbpd.
Používateľov profilový obrázok
pištoľníčka
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

werty...bola konkrétna situácia, vypadol mi zásobník po prebití, jeden náboj bol v zbrani, zohla som sa pre zásobník nakoľko bol jeden zo 4 a bolo mi ho ľúto nechať tam plný :D nevedela som či ho nebudem potrebovať, rozhodca mi vytkol že som sa nemala s nabitou zbraňou zohýňať...tak neviem, bol tam adrenalín, možno som ho dobre nepochopila.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

GG, v takom prípade môžeš bez problémov zdvihnúť spadnuný zásobník za podmienok, ktoré som napísal v odpovedi.

Výklad systému hodnotenia pretekov je hotový, sledujte tému, igoca by to zajtra mal uverejniť.
inspiring_wu

stručný výklad systému hodnotenia na pretekoch praktickej strelby je tu:
http://docs.google.com/fileview?id=0ByJ ... MjE3&hl=cs
prípadné otázky zodpoviem v Tekove túto nedeľu, alebo v tejto téme
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

bbpd:
Dakujem, pekne spracovany vyklad.

Technicko-stouralska :) pripomienka:
Na tom vzorci (cca 10. riadok) nepekne zapracovala JPG kompresia a zo znamienka "deleno" sa stalo krasne "plus". Co by mohlo niekomu pripravit bezsenne noci pri marnom prepocte tabuliek, prip. znizit rating tohto inak pekneho dokumentu :twisted: :lol:
inspiring_wu

presne to mi udrelo do oka, ked to igoca prekonvertoval... takže aby neprišlo k omylu, ten vzorec má vyzerať:
(hit factor strelca / max. dosiahnutý factor) x max. stage points
Igoca
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

yarco, yarco. Chvíľu Ťa nechám bez dozoru a teraz toto, že " šťouralská". Karle já Ti nevím :lol:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Jaaaaj, tak to konvertoval Igoca. Tak potom nic... :lol: :twisted: :lol:

Hmmm, ale potom je mi divne, preco dokument naplno nevyuziva moznosti zelenej, zltej a cervenej vyzdoby... :twisted: :lol: :twisted:
inspiring_wu

mládenci, pls, nechatujte tu, nech tu zostane iba vecná debata. vdaka
inspiring_wu

BKSL napísal:Za co z tohoto by som mal ihned DQ ?

- behanie s prstom na spusti
- strielanie tam kde sa uz nepozeram
- padnutie so zbranou v ruke
- vypadnutie samotnej zbrane z ruky
- strielanie na zelezny gong z 1 metra

Pripominam, ze to sa mi nikdy nestalo, len sa tak pytam :-)
takže, na otázky č. 1 a 5 je jednoznačná odpoveď "áno, toto je dôvod na DQ"

ku otázde 2 - toto nie je jednoznačným dôvodom na DQ, ale rozhodca musí usúdiť, že bolo tvojím zámerom strieľať na daný terč, a jednoznačne nešlo o náhodné výstrely. strieľať totiž môžeš jedine vtedy, keď sa zaoberáš riešením terča. strelba samozrejme musí byť smerovaná bezpečným smerom.

otázka 3: pravidlá IPSC neriešia spadnutie ako také, ale riešia mierenie zbrane či už do bezpečnej zóny, mierenie na akúkoľvek časť tela pretekára a tiež prst mimo spúšte (padá sa hlavne pri presunoch). Takže, ak spadneš, počas pádu a ani po ňom si nemieril zbraňou mimo vyhradeného priestoru, na žiadnu časť svojho tela, prst si mal mimo spúšte a nevyšiel náhodný výstrel, tak pád nie je dôvodom na DQ.

otázka 4: vypadnutie zbrane, či už z ruky alebo z púzdra nemusí byť dôvodom na DQ. pokiaľ sa to stane pri riešení streleckej situácie, je to DQ. pokiaľ zbraň vypadne v bezpečnostnej zóne, pri pohybe na strelnici a pod., strelec nesmie zbraň zodvihnúť. toto je umožnené iba rozhodcovi. takže ak Ti zbraň vypadne pri presune medzi stages, zavoláš rozhodcu, ten ju zdvihne (skontroluje či nie je nabitá) a odovzdá Ti ju priamo do púzdra, obalu či tašky, nedostaneš DQ. inak áno

všetky dôvody na DQ riešia pravidlá IPSC (ak sa bavíme o handgun) a to kapitoly 10.3 - 10.7
odporúčam prečítať
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tiez by som chcel pridat daco do sudka, co sa pravidiel tyka.
Po viacerych zhliadnutiach strelcov byt rozhodcom pracem ich sa ustrojit :-)
Treba si pozriet i prilohu ku pravidlam, ktore riesia umiestnenie prislusenstva na opasku.
Zakladne je vsetko mat za bedrovou kostou dozadu.

PS ziadneho Openistu som nevidel, takze to plati pre vsetkych okrem Open.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ked sme pri ustroji....

ukazal som video z telky kolegovi , byvalemu majstrovi SR v IPSC.
Ked to videl, povedal len " a co tie maskace ?? "

Dokonca aj clenov organizacneho timu som tam videl v maskacoch, toto by sa v IPSC tolerovat tiez nemalo. Nema to sice vplyv na bezpecnost, ale negativne svetlo to na tento sport hodit moze.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

No to je pravda ludia tam prisli ako na ryby :-)
Nastastie nikto nemal stehenne puzdro, pricom to a maskace mozu mat len prislusnici ozbrojenych zloziek.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

aj stehenne puzdro som tam videl....

skratka ...Jozko je sice strasny fesak a my vsetci mu zavidime ze sa k nemu Pistolgirl tak vinula, ale maskace su nem-IPSC schvalene
pištoľníčka
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

ROMAN :twisted: ne jemu vsetci zavidia ale mne ze sa on ku mne maa, takze pozor na to :!:
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"