PRAKTICKÁ STRELBA FAQ
- pištoľníčka
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 5 months
werty...bola konkrétna situácia, vypadol mi zásobník po prebití, jeden náboj bol v zbrani, zohla som sa pre zásobník nakoľko bol jeden zo 4 a bolo mi ho ľúto nechať tam plný
nevedela som či ho nebudem potrebovať, rozhodca mi vytkol že som sa nemala s nabitou zbraňou zohýňať...tak neviem, bol tam adrenalín, možno som ho dobre nepochopila.
-
inspiring_wu
-
inspiring_wu
stručný výklad systému hodnotenia na pretekoch praktickej strelby je tu:
http://docs.google.com/fileview?id=0ByJ ... MjE3&hl=cs
prípadné otázky zodpoviem v Tekove túto nedeľu, alebo v tejto téme
http://docs.google.com/fileview?id=0ByJ ... MjE3&hl=cs
prípadné otázky zodpoviem v Tekove túto nedeľu, alebo v tejto téme
bbpd:
Dakujem, pekne spracovany vyklad.
Technicko-stouralska
pripomienka:
Na tom vzorci (cca 10. riadok) nepekne zapracovala JPG kompresia a zo znamienka "deleno" sa stalo krasne "plus". Co by mohlo niekomu pripravit bezsenne noci pri marnom prepocte tabuliek, prip. znizit rating tohto inak pekneho dokumentu

Dakujem, pekne spracovany vyklad.
Technicko-stouralska
Na tom vzorci (cca 10. riadok) nepekne zapracovala JPG kompresia a zo znamienka "deleno" sa stalo krasne "plus". Co by mohlo niekomu pripravit bezsenne noci pri marnom prepocte tabuliek, prip. znizit rating tohto inak pekneho dokumentu
-
inspiring_wu
-
inspiring_wu
takže, na otázky č. 1 a 5 je jednoznačná odpoveď "áno, toto je dôvod na DQ"BKSL napísal:Za co z tohoto by som mal ihned DQ ?
- behanie s prstom na spusti
- strielanie tam kde sa uz nepozeram
- padnutie so zbranou v ruke
- vypadnutie samotnej zbrane z ruky
- strielanie na zelezny gong z 1 metra
Pripominam, ze to sa mi nikdy nestalo, len sa tak pytam
ku otázde 2 - toto nie je jednoznačným dôvodom na DQ, ale rozhodca musí usúdiť, že bolo tvojím zámerom strieľať na daný terč, a jednoznačne nešlo o náhodné výstrely. strieľať totiž môžeš jedine vtedy, keď sa zaoberáš riešením terča. strelba samozrejme musí byť smerovaná bezpečným smerom.
otázka 3: pravidlá IPSC neriešia spadnutie ako také, ale riešia mierenie zbrane či už do bezpečnej zóny, mierenie na akúkoľvek časť tela pretekára a tiež prst mimo spúšte (padá sa hlavne pri presunoch). Takže, ak spadneš, počas pádu a ani po ňom si nemieril zbraňou mimo vyhradeného priestoru, na žiadnu časť svojho tela, prst si mal mimo spúšte a nevyšiel náhodný výstrel, tak pád nie je dôvodom na DQ.
otázka 4: vypadnutie zbrane, či už z ruky alebo z púzdra nemusí byť dôvodom na DQ. pokiaľ sa to stane pri riešení streleckej situácie, je to DQ. pokiaľ zbraň vypadne v bezpečnostnej zóne, pri pohybe na strelnici a pod., strelec nesmie zbraň zodvihnúť. toto je umožnené iba rozhodcovi. takže ak Ti zbraň vypadne pri presune medzi stages, zavoláš rozhodcu, ten ju zdvihne (skontroluje či nie je nabitá) a odovzdá Ti ju priamo do púzdra, obalu či tašky, nedostaneš DQ. inak áno
všetky dôvody na DQ riešia pravidlá IPSC (ak sa bavíme o handgun) a to kapitoly 10.3 - 10.7
odporúčam prečítať
Tiez by som chcel pridat daco do sudka, co sa pravidiel tyka.
Po viacerych zhliadnutiach strelcov byt rozhodcom pracem ich sa ustrojit
Treba si pozriet i prilohu ku pravidlam, ktore riesia umiestnenie prislusenstva na opasku.
Zakladne je vsetko mat za bedrovou kostou dozadu.
PS ziadneho Openistu som nevidel, takze to plati pre vsetkych okrem Open.
Po viacerych zhliadnutiach strelcov byt rozhodcom pracem ich sa ustrojit
Treba si pozriet i prilohu ku pravidlam, ktore riesia umiestnenie prislusenstva na opasku.
Zakladne je vsetko mat za bedrovou kostou dozadu.
PS ziadneho Openistu som nevidel, takze to plati pre vsetkych okrem Open.
-
inspiring_liskov
ked sme pri ustroji....
ukazal som video z telky kolegovi , byvalemu majstrovi SR v IPSC.
Ked to videl, povedal len " a co tie maskace ?? "
Dokonca aj clenov organizacneho timu som tam videl v maskacoch, toto by sa v IPSC tolerovat tiez nemalo. Nema to sice vplyv na bezpecnost, ale negativne svetlo to na tento sport hodit moze.
ukazal som video z telky kolegovi , byvalemu majstrovi SR v IPSC.
Ked to videl, povedal len " a co tie maskace ?? "
Dokonca aj clenov organizacneho timu som tam videl v maskacoch, toto by sa v IPSC tolerovat tiez nemalo. Nema to sice vplyv na bezpecnost, ale negativne svetlo to na tento sport hodit moze.
-
inspiring_liskov
- pištoľníčka
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 5 months